Adastra je Select partnerem společnosti Databricks

Praha, 12. září 2024 – Adastra, globální lídr v oblasti správy dat, analytiky a umělé inteligence, se stala partnerem společnosti Databricks na úrovni Select. Jedná se o významný milník ve vzájemné spolupráci, který přispívá k naplnění záměru obou firem – podporovat inovace v oblasti analýzy dat a budovat moderní datové platformy architektury data lakehouse. 

„Vyšší úroveň partnerství potvrzuje, že jsme na špičce v používání moderních datových technologií,“ říká Michal Kratochvíl, Innovations Director, Data Management, Adastra. „Status Select partner jsme získali i díky tomu, že technologii Databricks úspěšně implementujeme u našich zákazníků po celém světě.“ 

„S Databricks se setkáváme už pět let. Na českém trhu ji dva roky aktivně zavádíme v progresivních společnostech působících ve výrobě a automotive, bankingu, pojišťovnictví, energetice či farmaceutickém průmyslu,“ říká Lukáš Vosecký, Databricks Competency Lead, Adastra CZ. „Umožňujeme zákazníkům využít potenciál moderní architektury data lakehouse, unifikované datové platformy. S Databricks přibližujeme data byznysovým uživatelům, díky moderním konceptům a funkcionalitám AI je práce s daty snadnější a efektivnější.“ 

Mezi nejzajímavější projekty, které jsme na Databricks dodávali na našem trhu, patří: 

  • návrh a vývoj čistě cloudových řešení data lakehouse,
  • obohacení stávajícího datového ekosystému v on-premise o hybridní cloudovou část, 
  • datové migrace z datových skladů, primárních systémů i data lake vybudovaných v on-premise do cloudového data lakehouse,
  • budování analytických platforem pro machine-learningové modely, např. prospensity-to-buy nebo churn modely,  
  • migrace data science modelů z různých analytických nástrojů na Databricks.

Dlouhodobé partnerství Databricks a Adastry

Naše partnerství a expertízu v technologii Databricks demonstrují následující skutečnosti:

  • 50+ Databricks certifikací – Naši konzultanti získali přes 50 technologických certifikátů Databricks. Ty dokládají jejich hluboké znalosti a dovednosti v oblasti pokročilých datových technologií.
  • 200+ kvalifikovaných Databricks inženýrů, architektů a analytiků – Adastra disponuje týmem více než 200 kvalifikovaných inženýrů, architektů, data scientistů, ML specialistů a analytiků. Dlouhodobě se věnují technologii Databricks a implementují ji u zákazníků po celém světě.
  • 30+ data lakehousů – U zákazníků jsme postavili nebo jsme se podíleli na budování více než 30 řešení data lakehouse na technologii Databricks. 
  • 5 let spolupráce – S Databricks úzce spolupracujeme už déle než pět let. Za tu dobu jsme získali celou řadu odborných znalostí a praktického know-how této technologie. 

O společnosti Adastra 

Adastra je mezinárodní konzultační společnost, která poskytuje komplexní služby v oblasti digitalizace. Zaměřuje se na zpracování dat, jejich analýzu, budování datových skladů, na oblasti internetu věcí (IoT), big dat, umělé inteligence, vývoje aplikací včetně mobilních či tvorbu marketingových a kreativních strategií. Mezi zákazníky Adastry patří firmy z oblasti retailu, financí a bankovnictví, pojišťovnictví, telekomunikací, automobilového i výrobního průmyslu, energetiky, farmacie a řady dalších odvětví včetně státní správy. Její projekty realizuje na 2200 konzultantů ze 25 kanceláří po celém světě. Obrat Adastry za rok 2022 dosáhl 5,6 miliard Kč. Více na adastracorp.com.