Nová generace tiskové kvality: společnost Canon představuje multifunkční tiskové zařízení imageFORCE C7165 s umělou inteligencí

Praha, 8. října 2024 – Společnost Canon znovu posouvá hranice technologických inovací s uvedením multifunkčního tiskového zařízení imageFORCE C7165, které přináší revoluční výkon a bezpečnost. Zařízení je postaveno na zcela nové revoluční platformě imageFORCE, která je navržena pro dynamická a moderní pracovní prostředí. Využití umělé inteligence (AI) a strojového učení umožňuje dosažení nové úrovně kvality, spolehlivosti a bezpečnosti, čímž se společnost Canon stává nepostradatelným partnerem pro budoucnost podnikání.

Marc Bory, viceprezident pro digitální tisk a řešení, marketing a inovace ve společnosti Canon Europe, uvedl: „V dnešním rychle se měnícím světě podnikání musí společnosti využívat nejnovější technologie, aby podpořily růst, zlepšily výkonnost a pracovní možnosti svých zaměstnanců. Vzhledem k významnému pokroku, který mění způsoby práce – včetně cloud computingu a umělé inteligence – se organizace snaží využívat inovace, aby dosáhly vyšší úrovně produktivity.

V důsledku těchto trendů a v souladu s neustálým vývojem našeho portfolia s ohledem na potřeby podniků jsme vyvinuli novou technologickou platformu imageFORCE, která obsahuje řadu průkopnických inovací, jež umožňují společnostem růst a prosperovat a zároveň jim pomáhají plně se připravit na budoucnost.“

Představujeme imageFORCE C7165

Nové multifunkční zařízení imageFORCE C7165 se snadným ovládáním bylo speciálně navrženo pro zvýšení produktivity dosažitelné přímo v běžném kancelářském prostředí v kvalitě produkčního tisku. Poskytuje tiskový výstup ve vysokém rozlišení, čímž podporuje kreativitu a typy aplikací, které lze tisknout přímo ve společnostech.  Letáky a plakáty ve vysoké kvalitě je možné tisknout stejně snadno jako kancelářské dokumenty, což je ideální pro maloobjemové tiskové série a zároveň snižuje náklady na využití externího dodavatele tisku. Mezi výhody patří:

Zlepšení kvality

Nové zařízení imageFORCE C7165, které zahrnuje špičkovou technologii D2 Exposure, využívá jako zdroj světla sady organických světelných diod (OLED), které výrazně zvyšují kvalitu tištěných materiálů – díky tomu zařízení poskytuje lepší barevné výtisky, hladší povrch a vyšší kvalitu textu.   

ImageFORCE C7165 je jedinou multifunkční tiskárnou na trhu, která poskytuje tiskový obraz v rozlišení 4800 dpi a kvalitou tisku se vyrovná specializovaným externím dodavatelům. Je proto ideální pro výrobu vysoce kvalitních tiskovin ve firmách, včetně letáků, plakátů, brožur a dlouhých bannerů. Pomáhá také zjednodušit proces tisku prodejních materiálů, jako jsou vizitky, pohlednice a personalizované obchodní dokumenty.

Posílené zabezpečení

Další výhodou, kterou imageFORCE C7165 nabízí, je integrace umělé inteligence ke zvýšení bezpečnosti provozu zařízení. Díky technologii Canon Security Environment Estimation se na ovládacím panelu zobrazí doporučení optimálního nastavení zabezpečení. To umožňuje snadno dosáhnout vysoké úrovně zabezpečení zařízení, zejména ve firmách, které nemají nastavené vlastní procesy v oblasti bezpečnosti. V reálném čase je také možné detekovat změny v síti a v zařízení, upozornit na ně uživatele a minimalizovat bezpečnostní zranitelnosti způsobené chybným nastavením.

Vyšší spolehlivost
Nová multifunkce imageFORCE C7165 využívá strojové učení k podpoře pokročilé údržby, pro zvýšení spolehlivosti a minimalizuje prostoje zařízení. Dokáže předvídat životnost dílů a předem varuje před případnými poruchami, což uživatelům umožňuje minimalizovat prostoje i případné narušení provozu.

Zdokonalené podávání papíru

Multifunkcí zařízení imageFORCE C7165 šetří čas tím, že zvyšuje tiskový výkon a spolehlivost podávání papíru. To umožňuje pracovat rychleji – operativně vytvářet vysoce kvalitní materiály v kancelářském prostředí. Podavač se vzduchovou separací, kdy je v manuálnímu zásobníku integrován ventilátor, který reaguje na změny prostředí a pomáhá předcházet slepení papíru – tato funkce pomáhá zvýšit produktivitu tisku speciálně na křídový papír a umožňuje vložit najednou až 50 listů 128 gm2 papíru. Podporuje také větší formáty a voděodolný papír. Tím zefektivňuje tisk aplikací v kanceláři, jako jsou plakáty a bannery.

Navrženo tak, aby bylo udržitelnější

Nový model imageFORCE C7165 byl vyroben z 30 % recyklovaných plastů a je vybaven inovativní technologií, která sleduje vliv na životní prostředí a pomáhá organizacím sledovat jejich dopad. K dispozici jsou například informace o spotřebě papíru a energie, které podporují udržitelnější chování uživatelů.

  O společnosti Canon Europe

Canon Europe je strategickou centrálou pro region EMEA společnosti Canon Inc., předního světového dodavatele technologií a služeb pro digitální zpracování obrazu. Canon působí přibližně ve 120 zemích, ve kterých zaměstnává zhruba 13,5 tisíce lidí. Na celosvětových příjmech společnosti se Canon Europe podílí přibližně jednou čtvrtinou. 

Společnost Canon Inc. byla založena v roce 1937. Od té doby díky neustálým inovacím svých produktů a řešení stojí v oblasti zpracování obrazu na světové špičce. Neustále investuje do správných oblastí a využívá příležitostí k růstu – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnické technologie. 

Podniková filosofie společnosti Canon nese název Kyosei, což nejlépe vystihuje překlad „Společně žít a pracovat pro obecné blaho”. Společnost Canon Europe usiluje v rámci regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) o udržitelný růst podnikání se zaměřením na snižování vlastního dopadu na životní prostředí. Stejně tak dbá na to, aby tento dopad minimalizovali i její zákazníci při využívání produktů a služeb Canon.

Canon je průkopníkem, který přispívá ke zlepšování neustále se vyvíjejícího světa zobrazovací techniky. Svými technologiemi a inovativním duchem Canon posouvá hranice možného a pomáhá tak lidem podívat se na svět z nové perspektivy. Vnášíme do života kreativitu, snímek za snímkem. Protože jen pokud se dokážeme na svět správně podívat, můžeme jej změnit k lepšímu.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.