Chytrý fotovoltaický střídač, který díky AI ohlídá i bezpečnost instalace

Praha, 8. října 2024 – Společnost Huawei uvádí na trh nový průmyslový střídač SUN2000-150K-MG0, který je navržený pro efektivní a bezpečnou výrobu solární energie. S výstupním výkonem 150 kW a pokročilými bezpečnostními funkcemi zajišťuje vysokou flexibilitu a spolehlivost pro různé průmyslové aplikace. Je tak ideální volbou pro firmy hledající snížení provozních nákladů a zvýšení energetického výnosu.

V České republice roste podíl kapacity obnovitelných energetických zdrojů v posledních letech v průměru o 5 % ročně. S tím se zvyšuje i poptávka po efektivních technologiích, které jsou k jejich využití třeba. Společnost Huawei nyní přichází s novým průmyslovým střídačem SUN2000-150K-MG0. Ten spojuje pokročilé technologie s maximální účinností, díky čemuž je skvělou volbou pro širokou škálu průmyslových aplikací. Jeho schopnost adaptace na různé provozní podmínky ho činí ideálním řešením pro firmy, které se snaží optimalizovat svou energetickou efektivitu a sledovat nejnovější trendy v solární technologii.

„Nový střídač SUN2000-150K-MG0 představuje revoluci v oblasti efektivity a bezpečnosti solárních systémů. S jeho pomocí jsme schopni reagovat na individuální potřeby našich klientů, a to i v nejnáročnějších provozních podmínkách,” prohlásil Edison Yuan, ředitel společnosti Huawei Digital Power pro Českou republiku, Rakousko a Slovensko. „Tato inovace značně snižuje provozní náklady a zároveň zvyšuje výkon a spolehlivost energetických systémů našich zákazníků,“ dodává Edison Yuan.

SUN2000-150K-MG0 je vybavený sedmi MPP trackery a nabízí výstupní výkon až 150 kW, což umožňuje jeho nasazení v různých průmyslových a veřejných objektech. S připojitelným napětím až 1 100 V DC a schopností zpracovat různé vstupy až do 48 A na MPP tracker zajišťuje toto zařízení výjimečnou flexibilitu a efektivitu.

Co se týče bezpečnosti, Huawei SUN2000-150K-MG0 přichází s několika klíčovými bezpečnostními funkcemi, včetně ochrany proti obloukovému výboji, která dokáže detekovat a přerušit obvod v případě potřeby během pouhé půl sekundy, čímž zabraňuje požárům a poškození systému. Dále střídač sleduje odpor izolace a monitoruje teplotu vlastních konektorů, což zvyšuje jeho schopnost prevence a rychlé reakce na potenciální problémy.

Střídač také vykazuje vysokou odolnost v extrémních podmínkách, od mrazivých teplot až do –25 °C po pouštní horko při 60 °C. Je chráněn před prachem a vodou dle stupně IP66, což zaručuje jeho spolehlivost i v náročném prostředí.

Díky těmto pokročilým funkcím a vysoké účinnosti, která dosahuje až 98,8 % podle evropských testů, střídač Huawei SUN2000-150K-MG0 poskytuje nejen úspory v provozních nákladech, ale také značně zvyšuje energetický výnos celého systému.

Pro více informací navštivte https://solar.huawei.com/cz/professionals/all-products/SUN2000-150K-MG0

O společnosti Huawei 

Huawei je vedoucím globálním výrobcem infrastruktury informačních a komunikačních technologií a chytrých zařízení. Nabízíme integrovaná řešení ve čtyřech klíčových oblastech, kterými jsou telekomunikační sítě, výpočetní technika, chytrá zařízení a cloudové služby. Naším závazkem je každému jednotlivci, domácnosti a organizaci přinášet digitální řešení pro plně propojený, inteligentní svět.

Ucelená nabídka produktů, řešení a služeb Huawei je současně konkurenceschopná a bezpečná. Pro naše zákazníky vytváříme trvalé hodnoty prostřednictvím otevřené spolupráce s partnery v rámci ekosystému. Pomáháme lidem k jejich růstu, pracujeme na větším komfortu občanů v domácnostech a inspirujeme organizace všech druhů a velikostí k inovativnějším přístupům. 

V Huawei se inovace zaměřují na potřeby zákazníků. Silně investujeme do základního výzkumu, přičemž se soustředíme na technologicky přelomová řešení, která posouvají svět kupředu. Máme více než 194 tisíc zaměstnanců a působíme ve více než 170 zemích a regionech. Společnost Huawei byla založena v roce 1987 a funguje jako soukromá společnost plně vlastněná svými zaměstnanci.

Pro více informací prosím navštivte naše webové stránky www.huawei.com nebo nás sledujte na:

http://www.linkedin.com/company/Huawei  

http://www.twitter.com/Huawei  

http://www.facebook.com/Huawei  

http://www.youtube.com/Huawei