CzechTrade na největší exportní konferenci Future of Export Summit 2024 nabídne téma investic, AI nebo startupů

Praha, 16. října 2024 – Třetí ročník konference Future of Export Summit 2024 agentury CzechTrade nabídne aktuální témata spojená s exportem, jako je například inovativní financování exportu, investice a reinvestice, AI a digitální nástroje v obchodě nebo fintech pro malé a střední podniky. V Cubex Centru Praha 12. listopadu v dopoledních hodinách vystoupí exportéři a podnikatelé, kteří působí na blízkých i vzdálených zahraničních trzích, ředitelé zahraničních kanceláří a experti z centrály CzechTrade. Akce je vhodná pro CEO, obchodní ředitele, exportní a marketingové manažery, investory a zájemce o zahraniční obchod.

Podzimní konference Future of Export Summit 2024 nabídne odborný program zaměřený na trendy světového obchodu. O své zkušenosti se přijdou podělit odborníci a specialisté na export, AI, digitální komunikaci, financování nebo úspěšné prezentování na akcích v zahraničí. Know-how z 66 světových trhů budou sdílet zástupci evropských i mimoevropských zahraničních kanceláří CzechTrade.

 „V současné dynamické době je třeba exportérům stále dodávat nejaktuálnější informace o trzích, konkurenci a trendech, a tak napomáhat správnému nastavení jejich konkurenční strategie. Future of Export Summit 2024 je skvělou platformou, kde mohou odborníci z CzechTrade i inspirativní podnikatelé a odborníci předat nejaktuálnější poznatky, zkušenosti a know-how všem zájemcům o export. Akce navíc nabízí ideální příležitosti k networkingu, a to jak mezi hosty, tak s řečníky, “ říká Radomil Doležal, generální ředitel CzechTrade, který společně se zástupcem Ministerstva průmyslu a obchodu ČR (MPO) konferenci zahájí.

Odborný program bude opět rozdělen do tří částí. První část s názvem Globální perspektivy českého byznysu začíná prezentací řečníků a zástupců z MPO, České národní banky nebo CzechTrade. Nabídne témata investic a reinvestic, potenciálu evropského trhu nebo oblasti startupů, kterým se bude věnovat expertka z Tensor Ventures. V druhé části, následující panelové diskuzi, doplněné o výsledky unikátního průzkumu z podnikatelského prostředí, se představí zástupci vedení ze společností EMCO, IGLUU a Tawesco.

Paralelní diskuzní bloky s odborníky budou v letošním ročníku čtyři, a to Digitální revoluce v zahraničním byznysu, Překonávání bariér při vstupu na světové trhy, Jak zazářit v zahraničí a ASEAN: Brána k příležitostem v Jihovýchodní Asii. Účastníci konference si budou moct vybrat blok podle svých preferencí. „Obsahem summitu reagujeme na aktuální trendy, příležitosti, ale i hrozby v zahraničním obchodu v kontextu současné doby. Účastníkům nabídneme inspirativní osobnosti z různých odvětví. Diskutovat budou desítky řečníků, takže si z akce každý odnese zrovna to, co ho nejvíce zajímá,“ dodává Radomil Doležal.

Poprvé nabízíme návštěvníkům akce možnost konzultovat služby pro exportéry se zástupci společností Exportní garanční a pojišťovací společnost, Komerční banka, Letiště Ostrava nebo Peterka & Partners. 

Každý rok se konference Future of Export Summit zúčastní zhruba 400 zástupců českých firem. Registrace a vstup na akci je zdarma na webových stránkách CzechTrade, kde lze také nalézt kompletní program.

O agentuře CzechTrade

CzechTrade je agentura na podporu obchodu a již 27 let je partnerem českých firem na jejich cestě k exportním úspěchům. Jejím cílem je usnadnit českým firmám rozhodování o výběru vhodných teritorií, zkrátit dobu vstupu na daný trh, podpořit aktivity směřující k dalšímu rozvoji firmy v zahraničí, a především eliminovat rizika spojená se vstupem na nové, neznámé trhy. Zahraniční kanceláře agentury CzechTrade poskytují služby v 66 zemích na pěti kontinentech. Více informací na www.czechtrade.cz.