Harrachov (Krkonoše)/Hasištejn (Krušné hory)/Praha – Vinoř (Ctěnice)/ Liberec, 1. listopadu 2024 – Čerstvě zrekonstruovaná a rozšířená restaurace Končina v malebném horském městečku Harrachov v Krkonoších, romantická zámecká restaurace Chateau Ctěnice v Zámeckém areálu Ctěnice na severovýchodní hranici Prahy, restaurace Rendlík, nacházející se uprostřed lesů vedle kouzelné zříceniny hradu Hasištejn v Krušných horách a stylová restaurace Zlatý kohout v Liberci v ikonickém hotelu Imperial, nabídnou svým hostům od 1. do 30. listopadu tradiční podzimní husí speciality připravené z hus pocházejících z drůbeží farmy Holýšov. Husí menu, sestavené v restauracích Končina, Chateau Ctěnice a Rendlík zkušeným šéfkuchařem Denisem Wágnerem, a v restauraci Zlatý kohout šéfkuchařem Janem Martínkem, bude ve všech čtyřech restauracích, které jsou součástí skupiny PYTLOUN RESTAURANTS, k dispozici každý den od 12:00 do 21:00 hodin.
„Zahřejte se výtečným husím kaldounem s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi a pokračujte hlavním chodem – staročeskými bramborovými lokšemi plněnými trhaným husím masem, doplněnými červeným zelím a povidlovou omáčkou. K dokonalému zážitku přispěje i naše speciální nabídka nápojů – vyzkoušejte suché moravské víno Cabernet Moravia z malého rodinného vinařství Filiberk v Kobylí nebo podzimní koktejl Autumn Fizz. Přijďte ochutnat lahodné husí menu, které jsme připravili s důrazem na poctivé suroviny a klasické recepty. Těšíme se na vaši návštěvu ať už v našich horských restauracích v Krkonoších či Krušných horách, v prostředí historického zámku na okraji Prahy nebo v designové restauraci v srdci Liberce,“ říká šéfkuchař Denis Wágner.
Restaurace Končina, která je součástí Pytloun Wellness Hotelu Harrachov (Rýžoviště 489), je místem, které spojuje vynikající gastronomické zážitky s pohodovou horskou atmosférou v srdci Krkonoš. V menu najdete pestrou paletu pokrmů od tradičních českých specialit až po jídla inspirovaná kuchyněmi z různých koutů světa. Šéfkuchař restaurace Denis Wágner klade důraz na čerstvé a kvalitní suroviny, které jsou základem všech pokrmů. Hosté si mohou pochutnat na šťavnatých steacích, delikátních mořských plodech, ale také na lehkých salátech nebo výtečných těstovinách. Nabídka se pravidelně obměňuje, aby odrážela sezónní suroviny a novinky z kulinářského světa. Interiér restaurace Končina je útulný, s příjemným horským nádechem, který zve k odpočinku po dni stráveném na sjezdovkách nebo turistických trasách. Ať už hledáte místo pro rodinný oběd, romantickou večeři, nebo jen odpočinek u dobré kávy po náročném dni, restaurace Končina je ideální volbou.
Restaurace Chateau Ctěnice (Bohdanečská 259, Praha-Vinoř) nabízí 40 míst k sezení v příjemném prostředí moderní zámecké restaurace. Cihlové klenuté stropy, hrubý štuk a těžká dlažba dodávají interiéru autentický vzhled. Restaurace se zaměřuje na klasiku s důrazem na čerstvé suroviny od lokálních dodavatelů. Venkovní terasa umožňuje vychutnat si gastronomické speciality, kávu, pivo či osvěžující drinky s výhledem na zámecké nádvoří, což je ideální pro odpočinek a prožití klidné atmosféry ctěnického panství.
Liberecká restaurace Zlatý kohout s italskou kuchyní je známá svým fine dining konceptem, ve kterém využívá vysoce kvalitní suroviny, sofistikovanou prezentaci jídel a vynikající chuťové kombinace. Jedním z unikátních prvků restaurace je otevřená kuchyně, která umožňuje hostům sledovat šéfkuchaře a jeho tým při přípravě pokrmů. To vytváří interaktivní a zábavnou atmosféru, která přidává další rozměr nezapomenutelnému zážitku z návštěvy restaurace. Historie restaurace sahá až do 30. let minulého století, kdy byl hotel Imperial (dnešní Pytloun Grand Hotel Imperial) postaven podle projektu Pavla Zeha hoteliérem Franzem Fiedlerem. Z této doby se příliš záznamů nedochovalo. Jisté je, že po dlouhé stagnaci v době hospodářské krize a zejména za druhé světové války se hotel probudil k životu v průběhu 50. a 60. let. V 80. letech se v prostoru dnešní restaurace nacházel populární snack bar Zlatý kohout. V roce 2015 získal hotel spolu s restaurací nynější podobu. Té vtiskli její nadčasově designovou podobu renomovaní architekti Vrtiška & Žák.
V restauraci Rendlík, která je součástí Pytloun Wellness Hotelu Hasištejn v Krušných horách (na okraji obce Místo v okrese Chomutov), se moderní kuchyně snoubí s tradičními hodnotami, což vytváří jedinečný gastronomický zážitek. Restaurace je skrytá uprostřed lesů a sousedí s kouzelnou zříceninou hradu Hasištejn, takže na hosty, kteří si přejí vychutnat své jídlo na velké letní terase s výhledem do okolních lesů, čekají nezapomenutelné romantické výhledy. Restaurace, která disponuje 45 místy k sezení, klade důraz na kvalitní suroviny od místních farmářů, a kromě sezonních specialit nabízí i osvědčené klasiky. Je také vhodná pro firemní jednání, školení a privátní oslavy, jako jsou svatební hostiny a narozeninové oslavy.
Husy v české kuchyni
Husy mají v české kuchyni dlouhou tradici a jsou oblíbeným pokrmem zejména při slavnostních příležitostech, jako jsou Svatomartinské hody nebo Vánoce. Pečená husa je často podávána s knedlíky a zelím, což je kombinace, která dokonale ladí s bohatou chutí husího masa. Příprava husy vyžaduje trpělivost a pečlivost, protože maso musí být pomalu pečeno, aby bylo křehké a šťavnaté. Kromě klasické pečené husy se v české kuchyni připravují i další pokrmy, jako jsou husí stehna dušená v zelí, husí játra, která se často podávají jako delikatesní paštika, nebo kaldoun, což je hustá polévka z husích drobů.
Husí maso je ceněno pro svou výraznou chuť a je považováno za delikatesu, která si zaslouží místo na slavnostní tabuli.
Husí menu restaurace Končina
Polévka
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky, domácími nudlemi a sekanou zahradní zeleninkou a pažitkovým olejem s vůní šafránu
Hlavní chod
Staročeské bramborové lokše plněné trhaným husím masem, červeným zelí s jablky a povidlovou omáčkou
Cena menu: 550 Kč
Dítě do 12 let: 385 Kč
Husí menu restaurace Rendlík
Polévka
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky, domácími nudlemi a zahradní zeleninkou Julienne a pažitkovým olejem s vůní šafránu
Hlavní chod
Staročeské bramborové lokše plněné trhaným husím masem, červeným zelím s jablky a povidlovou omáčkou
Dezert
Citrónový mousse s teplým lesním ovocem a mátou
Cena menu: 650 Kč
Dítě do 12 let: 460 Kč
Speciální listopadová nabídka nápojů
Cabernet Moravia, Filiberk Kobylí- moravské zemské, suché, Česká republika (0,15 l) 125 Kč
Autumn Fizz – podzimní koktejl na základě Amaro Ramazzoti 99 Kč
Husí menu restaurace Chateau Ctěnice
Předkrm
Husí paštika s portským vínem, fíky, kaštany, meruňkovým chutney a karamelizovanými ořechy – 260 Kč
Polévka
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky, domácími nudlemi, sekanou zahradní zeleninkou a pažitkovým olejem s vůní šafránu – 120 Kč
Hlavní chod
1/4 pečené husy s červeným a bílým zelím, bramborovými lokšemi, karlovarským knedlíkem a husím jus s vůní rozmarýnu – 560 Kč
Dezert
Čokoládový dort s višněmi na smetanovém picasu a pistáciovým prachem – 160 Kč
Husí menu restaurace Zlatý kohout
Polévka
Tradiční husí kaldoun, plátky z masové rolády s libečkem, julienne zelenina, růžičky pečeného květáku – 95 Kč
Hlavní chod
Pečené husí prso, celerové purée, omáčka z červené řepy, mrkvový gel, výhonky z ředkvičky – 375 Kč
Dezert
Švestková panna cotta, perníkový crumble, povidla s hřebíčkem – 125 Kč
Vybraní dodavatelé restaurací Pytloun Restaurants:
Od roku 1990 stojí na Pelhřimovsku ve vísce Holýšov stejnojmenná farma. Její prioritou je soulad s přírodou. Snaží se o maximální snížení stresu drůbeže, což má zajisté vliv i na kvalitu masa. Specializují se převážně na chov vodní drůbeže, naleznete u nich kachny, kachňata a husy. Ale také hrabavou drůbež, což jsou kuřata, kohouti, perličky, bažanti a divocí krocani. Momentálně se mohou pochlubit více než 700 kusy hrabavé a vodní drůbeže. Chovaná drůbež využívá výhradně krytých laminátových přístřešků a okolních luk. Zvířata nejsou trápena, žijí pohodový život bez stresu, což se zákonitě projevuje i na jejich masu. Veškerá drůbež je krmena výhradně krmivem na přírodní bázi, to je obilným šrotem, klíčeným ječmenem. Zároveň mají dostatek přirozené potravy, kterou získávají ve venkovním výběhu. Husy jsou ze začátku odchovu, jako housata, krmeny obilním šrotem, později se přechází na klíčený ječmen. Po celou dobu chovu mají husy přes den volný výběh na pastvě, pouze na noc jsou zavírány do halových přístřešků. Husy jsou vykrmovány do stáří cca 180 dnů.
Holštýnský skot
Vše začíná ve správném výběru našeho dodavatele kvalitního a zároveň dostupného masa, které bez váhání jíme my sami, a proto z něj vaříme a prodáváme ho i Vám našim zákazníkům. Je pro nás důležité vědět a být přesvědčeni o tom, že prodáváme to, čemu sami věříme a s čím máme tu nejlepší zkušenost. Proto nakupujeme hovězí a telecí maso z Holandska, kde nám náš dodavatel i výrobce deklaruje a zajišťuje splňování nejvyšších standardů. Z nichž těmi nejdůležitějšími jsou dobré životní podmínky zvířat a sledovatelnost v celém výrobním řetězci.
Zvěřina Petron od českých myslivců
Zvěřina Petron pochází od mysliveckého sdružení pouze z České republiky, které se o zvěř celoročně stará a díky jejich péči je maso vysoce kvalitní. Zvěřina se vrací do tuzemských restaurací a domácností. Vysoce kvalitní maso srstnaté i pernaté zvěře pod značkou Petron se upravuje v moderních zařízeních v České republice. Na trh se zvěřina dodává ve stabilní kvalitě z prověřených zvířat ulovených v našich lesích. Tuto hodnotnou tradiční potravinu chceme v naší restauraci vrátit do našeho jídelníčku.
Ekofarma Františka Berky z Tanvaldu
Věnuje se již přes 20 let chovu masného skotu. Prioritou je kvalitní přístup a péče o něj. Postupně vytváří a zdokonaluje příjemné prostředí pro zvířata a má chov na nejvyšší evropské úrovni. To vše zajišťuje nepřekonatelnou chuť masa. Vychutnejte si jejich skvělé maso v biokvalitě.
je splněným snem jedné rodiny, která se rozhodla změnit svůj způsob života. Získali zpět svoji nezávislost a chopili se příležitosti dělat věci, které mají smysl a jsou pro ostatní přínosné. Všechny kozy dobře prospívají v čistém prostředí, aby veškerý čas trávily na pastvinách ve volné přírodě, která je zde naprosto jedinečná. Veškeré krmení si vyrábí sami a pochází z místních horských luk. Odměnou za toto úsilí je kozí mléko té nejvyšší kvality pro všechny jejich výrobky – od čerstvých, až po dlouho zrající tvrdé sýry. Všechny výrobky se vyznačují jedinečnou chutí a jemností.
se nachází v panenské přírodě Moravského krasu v lokalitě CHKO, kde vzhledem k absenci chemických posypů nedochází k znečištění vod. Jedná se o ojedinělé zařízení tohoto druhu chovu ryb na krasové vodě v rámci Evropy. Ryby jsou chovány ve vodě říčky Punkvy, která vyvěrá v ekologicky čisté lokalitě a nikdy nepřesahuje teplotu 13°C. Od roku 2008 mají registrovánu ochranou známku punkevní pstruh.
slovo majitele Petra Skopala
V malé vesnici Prosenice, v našich sadech, v rodinné palírně vznikají ovocné destiláty té nejjemnější chuti. Haná je mozaika polí protkaná vesničkami, řekami, chmelnicemi a sady. Až v dáli na horizontu v jemném oparu se zvedají Jeseníky. Jsme součástí tohoto kraje a ten je součástí nás. Máme rádi naše sady a okolní přírodu. Máme rádi horká léta i dlouhé stíny zlatavého podzimu. Máme rádi svou práci – od mozolů na rukou z trhání ovoce po vůni kvasu připraveného k destilování. A tak to měli naši dědové i ti jejich. Ovocné destiláty jsou moravskou tradicí, hrdostí každé rodiny. My jsme posunuli naši rodinnou pýchu o kus dál. Léta zkušeností jsme předestilovali v naši vlastní značku pálenek, které si nesou ty nejjemnější chuťové nuance.
slovo majitelů Ondřej a Kateřina Dlabolovi
Příběh moštárny a řemeslného lihovaru Dlabka. Náš život se zásadně změnil v roce 2017, kdy jsme ve Svijanském Újezdu nalezli místo, jež nám oběma doslova uhranulo. Jakmile jsme spatřili dokonalý výhled na Trosky i Ještěd a ucítili vůni zdejších stromů, rozhodli jsme se, že tady zůstaneme a něco společně vybudujeme. Poctivé řemeslo v souladu s přírodou. Snažíme se v maximální možné míře o návrat ke kořenům sadařského a lihovarnického řemesla. Nepoužíváme chemické postřiky a spíše, než těžkou techniku mezi stromy v našich sadech potkáte prasata, která se starají o přirozené hnojení a dojídají spadlé ovoce; kočky, které loví myši a další hlodavce; nebo naši teriérku Maki na ranní obchůzce. Samozřejmostí jsou pro nás také včely, díky kterým máme vždy perfektně opylený sad, výborný med pro vlastní spotřebu, a hlavně máme možnost jejich prostřednictvím okolní přírodě něco vracet.
Restaurace Končina
Restaurant Končina, Harrachov | Vítejte na oficiálních stránkách
Restaurace Končina | Harrachov | Facebook
Restaurace Končina (@restaurace_koncina) • Fotky a videa na Instagramu
Restaurace Chateau Ctěnice
Restaurant Chateau Ctěnice, Praha | Vítejte na oficiálních stránkách (restauracechateauctenice.cz)
Restaurace Chateau Ctěnice | Facebook
Restaurace Chateau Ctěnice (@restaurace_chateau_ctenice_) • Fotky a videa na Instagramu
Restaurace Zlatý kohout
Restaurant Zlatý kohout, Liberec | Vítejte na oficiálních stránkách
Restaurace Zlatý kohout Liberec | Liberec | Facebook
Restaurace Zlatý kohout (@restaurace_zlaty_kohout_) • Fotky a videa na Instagramu
Restaurace Rendlík
Restaurace Rendlík, Místo | Vítejte na oficiálních stránkách (restauracerendlik.cz)
Restaurace Rendlík | Místo | Facebook
https://www.instagram.com/restaurace_rendlik/
O společnosti PYTLOUN RESTAURANTS
Restaurace patřící do skupiny PYTLOUN RESTAURANTS jsou umístěny na skvělých lokalitách v Praze, Liberci, Krkonoších a Krušných horách. Skupina zahrnuje restauraci Talíř a Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague a restauraci Chateau Ctěnice v Praze, restauraci Zlatý kohout a Imperial Pizza Liberec v Liberci, restauraci Rendlík v Krušných horách, a restauraci Končina a Imperial Pizza Harrachov v Harrachově. Restaurace nabízejí vynikající českou a italskou kuchyni. V PYTLOUN RESTAURANTS kladou velký důraz na čerstvé suroviny od místních farmářů. Spolupráce s místními dodavateli zajišťuje kvalitní, čerstvé a sezónní suroviny pro připravované pokrmy. Skupina také podporuje udržitelné zemědělství a ekologické postupy, které přispívají k ochraně životního prostředí a podpoře lokálních komunit. Všechny restaurace se snaží využívat sezónní ingredience podle dostupnosti a nabídky od místních partnerů, což jim umožňuje připravovat pokrmy plné chuti a kvality.
O společnosti PYTLOUN HOTELS
PYTLOUN HOTELS patří k ceněným českým hotelovým značkám, která v současné době provozuje celkem čtrnáct designových i tradičních hotelů a šest restaurací, z toho osm hotelů v Liberci, kde je její vlajkovou lodí designový Pytloun Grand Hotel Imperial, dva horské hotely v Harrachově v Krkonoších a v Krušných horách, a čtyři hotely v Praze, jeden v srdci hlavního města na Václavském náměstí, dva hotely na pražské Kampě (Pytloun Kampa Garden Hotel Prague a Pytloun Old Armoury Hotel Prague) a čtvrtý v zámeckém areálu Ctěnice v místní části Vinoř na severovýchodním okraji Prahy. Díky důsledné diverzifikaci portfolia nabízí ubytování pro všechny typy hostů. Každý hotel sítě PYTLOUN HOTELS má svou vlastní osobitost a styl. Všechny ale sdílejí stejný závazek poskytovat hostům vynikající služby, moderní vybavení a výjimečný zážitek z pobytu.