Platforma stojící za N-able EDR opět lídrem v Gartner Magic Quadrant

Spojení oceňované platformy SentinelOne a ekosystému N-able poskytuje špičkové MSP řešení pro ochranu koncových bodů

PRAHA, 29. července 2024 – Společnost ZEBRA SYSTEMS, distributor řešení N-able na českém a slovenském trhu, uvedla, že platforma SentinelOne, na které je postaveno řešení N-able EDR, byla potřetí za sebou jmenována společností Gartner do kvadrantu Leaders. Díky oceňované platformě nabízí N-able EDR mnohem efektivnější ochranu infrastruktury koncových zákazníků než konkurenční řešení.    

Report Gartner hodnotící platformy pro ochranu koncových bodů (EPP – Endpoint Protection Platforms) zdůrazňuje silné stránky SentinelOne, mezi které patří zejména:

  • Silné postavení na trhu a vysoké povědomí o platformě.
  • Přínosy vyplývající z intuitivního uživatelského prostředí v kombinaci s flexibilními možnostmi konfigurace umožňující snadné, a přitom detailní nastavení.
  • Rychlé tempo zavádění inovací včetně širokého využití AI, ITDR, monitoringu a ochrany Windows kernel v reálném čase.
  • SentinelOne nabízí širokou podporu pro nejrůznější platformy, včetně zpětné podpory až 17 let starých verzí Windows, dále pak pro řadu Linuxových systémů a samozřejmě Mac včetně nativní podpory architektury Apple Silicon.

N-able pak doplňuje platformu SentinelOne o další vrstvu komplexního zabezpečení pracovního prostředí a podporu pro řízené služby kybernetické bezpečnosti včetně SIEM. Doplňuje také možnosti komplexní vzdálené správy a monitoringu parametrům, které SentinelOne nepovažuje za kritické pro bezpečnost, ale napomáhají plynulému chodu IT infrastruktury. Spojením ekosystému N-able a platformy SentinelOne získávají MSP poskytovatelé jeden z nejkomplexnějších nástrojů pro správu a ochranu koncových bodů na trhu se špičkovou dobou detekce a reakce na hrozby. 

„Vedle pozitivního hodnocení uvedeného v reportu Gartner je jednou z dalších hlavních výhod řešení SentinelOne princip, na kterém funguje Live Update,“ řekl Ondřej Šabata, Sales Engineer pro řešení N-able ve společnosti ZEBRA SYSTEMS. „Ten zajišťuje postupné aktualizace všech agentů bez toho, aby omezoval jejich detekční schopnosti, a updaty rozesílá na jednotlivé koncové body postupně, takže nehrozí plošný problém.“

O N-able

N-able dodává již více než 20 let nástroje poskytovatelům řízených služeb (MSP), kteří je využívají ke správě, monitoringu a zabezpečení IT infrastruktur svých zákazníků. Řešení N-able využívá přes 25 000 MSP poskytovatelů pro správu více než 500 000 firemních sítí a 8 milionů koncových bodů. Více informací naleznete na http://www.n-able.com.

O ZEBRA SYSTEMS

Společnost ZEBRA SYSTEMS s.r.o. je s 30 lety na trhu předním distributorem s přidanou hodnotou v segmentu IT bezpečnosti a ochrany dat v České republice a na Slovensku. Vedle prodeje produktů poskytuje svým zákazníkům špičkové služby podpory a školení. Společnost je distributorem produktů značky Acronis, N-able, GFI Software a Cloudflare. Více na www.zebra.cz