N-able Cloud Commander umožňuje maximalizovat využití Microsoft Cloudu

Multi-tenantní řešení podporuje nasazení cloudu v SMB segmentu díky rozšířeným možnostem efektivnější správy Windows 365.

PRAHA, 22. května 2024 – Společnost ZEBRA SYSTEMS, distributor řešení N-able na českém a slovenském trhu, představuje produkt N-able Cloud Commander, multi-tenantní nástroj pro Microsoft Cloud umožňující poskytovatelům řízených služeb (MSP) řídit, zabezpečovat, standardizovat a automatizovat správu uživatelů Microsoft 365, zdrojů Azure a zařízení Intune z jedné konzole. Navíc plánuje rozšířit možnosti správy Windows 365.

Vzhledem k hybridnímu světu okolo nás potřebují podniky škálovat své cloudové operace, aby mohly uspokojit nově vznikající obchodní potřeby. Cloudový ekosystém Microsoft se nadále rychle rozvíjí a zůstává pro podniky po celém světě klíčovým nástrojem. Cloud Commander je navržen tak, aby zefektivnil správu cloudu Microsoft pro MSP a poskytl jim možnosti, jako je:

  • Efektivnější práce se zdroji Microsoft 365, Intune a Azure z jediného panelu, čímž MSP přestanou spravovat více přihlašovacích údajů a portálů a budou moci rychleji reagovat na požadavky klientů. Cloud Commander také poskytuje MSP možnost nastavit nejnižší potřebná oprávnění pro tým u klienta, což zvyšuje bezpečnost jejich zaměstnanců a zákazníků.
  • Jednodušší provoz díky optimalizovanému přidávání/odstraňování uživatelů a úkolů, včetně změny hesel, resetování MFA, správy skupin/rolí a změn licencí. Snadná a rychlá konfigurace nastavení Microsoft Exchange Online, Microsoft Teams, OneDrive for Business a SharePoint Online, a rychlejší ovládání všech zařízení včetně restartování, vzdáleného uzamčení, vymazání a nového přiřazení, to vše z jednoho ovládacího panelu.
  • Monitoring reportů Microsoft Secure Score pro všechny klienty nebo detailnější zaměření na jednotlivé tenanty pro vyhodnocení zabezpečení. Standardizuje způsob, jakým Intune aplikuje zákonné požadavky a kontroluje, zda nastavení zabezpečení jako vynucování BitLocker šifrování, secure boot a Defender jsou v souladu s předpisy. Správa předplatného navíc umožňuje MSP efektivně spravovat rozpočty svých klientů.

Díky centrálnímu přehledu mohou MSP poskytovatelé zvýšit efektivitu svých cloudových služeb Microsoft, zjednodušit provoz u svých zákazníků z řad malých a středních podniků (SMB) a zároveň uvolnit potenciál svého růstu.

Cloud Commander poskytuje hodnotu IT personálu zjednodušením správy jejich cloudového prostředí Microsoft, úsporou času techniků díky rychlému přístupu k virtuálním počítačům, zařízením, uživatelům, a automatizací běžných pracovních postupů.

IT manažerům zase nabízí zefektivnění a automatizaci operací, což jim pomáhá zvýšit efektivitu a snížit režijní náklady, a umožňuje jim tak profitabilně řídit a rozšiřovat jejich podnikání v prostředí Microsoft. A nakonec zákazníkům z řad SMB podniků přináší posílení bezpečnosti a zároveň zlepšuje jejich IT infrastrukturu a provoz pomocí řady funkcí a automatizovaných pracovních postupů, šetří čas, peníze a pomáhá překonávat potenciální problémy.

“Pokračujeme v posilování našich vztahů se společností Microsoft a pomáháme firmám připravit cestu k maximálnímu využití výkonu Microsoft cloudu. S nástrojem Cloud Commander mohou nyní MSP spravovat, zabezpečovat, standardizovat a automatizovat služby Microsoft 365, Azure, Intune a dále Windows 365, a to vše z jednoho panelu. Vícekrokové úkoly, jako je onboarding klientů a ticketing lze nyní plně automatizovat, což zajišťuje konzistenci, efektivitu a šetří čas techniků,” řekl Mike Adler, technologický a produktový ředitel společnosti N-able

“Spolupráce se společností N-able zlepší naši společnou schopnost poskytovat výhody Microsoft cloudu malým a středním firmám (SMB),” řekla Deb Dubrow, Group Product Manager, Windows Cloud Experience Team. “Podpora Windows 365 ze strany společnosti N-able umožní MSP poskytovat svým zákazníkům přístup ke známému, bezpečnému a konzistentnímu prostředí systému Windows spravovanému spolu s dalšími službami společnosti Microsoft prostřednictvím konzole Cloud Commander.”

O N-able

N-able dodává již více než 20 let nástroje poskytovatelům řízených služeb (MSP), kteří je využívají ke správě, monitoringu a zabezpečení IT infrastruktur svých zákazníků. Řešení N-able využívá přes 25 000 MSP poskytovatelů pro správu více než 500 000 firemních sítí a 8 milionů koncových bodů. Více informací naleznete na http://www.n-able.com.

O ZEBRA SYSTEMS

Společnost ZEBRA SYSTEMS s.r.o. je s více než 30 lety na trhu předním distributorem s přidanou hodnotou v segmentu IT bezpečnosti a ochrany dat v České republice a na Slovensku. Vedle prodeje produktů poskytuje svým zákazníkům špičkové služby podpory a školení. Společnost je distributorem produktů společností Acronis, AST, Cloudflare, Company (Un)Hacked, GFI Software, a N-able. Více na www.zebra.cz.