BitGold zavádí nový „zlatý standard” pro obchodní platby kdekoliv na světě, velké plány má i v Česku

P R A H A, 8. dubna 2016 – Placení zlatem a obchodní účty vedené ve zlatě jako nový způsob elektronického platebního styku představila dnes v Praze kanadská společnost BitGold. Projekt nového „zlatého standardu“ vysvětlili osobně Josh Crumb, spoluzakladatel společnosti BitGold, a Darrell MacMullin, její ředitel. (TZ)

Kanadská FinTech společnost BitGold je jediná elektronická platforma pro platby a spoření přímo ve zlatě. Platforma umožňuje celosvětový platební styk, tedy platby za zboží a služby a příjem těchto plateb přímo ve zlatě.

„Platba zlatem usnadňuje a urychluje přeshraniční vyrovnání obchodních případů a zároveň snižuje rizika i zpoždění v mezinárodním obchodě,“ tvrdí Josh Crumb, spoluzakladatel platformy BitGold, kterou v současnosti využívá více než 325 000 klientů ve více než 150 zemích celého světa.

Tradiční platební systémy a regionální měny jsou v současném digitálním světě znevýhodněné kvůli problémům s akceptací dané měny, případně vysokým transakčním nákladům, zvláště při uzavírání mezinárodních obchodních případů či jednoduchých transakcí. BitGold bariéry v přeshraničních platbách snižuje.

BitGold propojuje moderní svět digitálních plateb s dlouhodobou stabilitou ceny zlata. Cílem kanadské společnosti je zpřístupnit zlato pro každého. „Snažíme se minimalizovat poplatky spojené s finančními transakcemi,“ říká Josh Crumb.

Jediný poplatek zaplatí uživatelé systému za debetní zpracování transakcí. „Naše účty umožňují obchodníkům, aby bez jakýchkoliv problémů využili zlato jako univerzální platební systém,“ zdůrazňuje Darrell MacMullin, generální ředitel společnosti BitGold.

BitGold se pro svou nezávislost stává významným konkurentem tzv. kryptoměny a platební sítě BitCoin, která v posledních letech zažívá nebývalý boom.

Novou technologii BitGold tvoří sada aplikací, včetně aplikací pro fakturace, mzdy nebo pokladní systémy.

„Chceme urychlit obchodní růst tím, že umožňujeme platby, včetně mikro-plateb, uskutečňovat okamžitě po celém světě. To vše s pomocí bezpečné sítě,” tvrdí Josh Crumb.

„Jsme doslova posedlí snahou vnést větší efektivitu do globálního byznysu,“ dodává Darell McMullin.

Praha se tak stala teprve druhým evropským městem, kde se nová služba prezentuje. Souběžně se BitGold představuje na největším FinTech (finanční a IT technologie) kongresu na světě – Money20/20, který se v těchto dnech koná v dánské Kodani.

BitGold obchodní účty

Poskytují obchodníkům nástroje, které usnadňují globální platby s pomocí zlata. Zákazníci mohou bezpečně platit kreditními kartami, debetními kartami nebo bankovním převodem v libovolné měně. Zlato slouží jako platební prostředek. Obchodníci tak mohou držet zlato, stejně jako s ním platit dodavatelům, nebo ho utratit s předplacenou kartou GoldMoney od MasterCard.

O společnosti BitGold

BitGold je unikátní technologií kvůli symbióze zlata a využívání moderních on-line plateb. Poskytuje inovativní řešení pro bezpečné transakce související se zlatem. BitGold patří k nejrychleji rostoucím FinTech společnostem světa. BitGold je dceřinou společností veřejně obchodovanou GoldMoney Inc. Více informací o BitGold naleznete na www.bitgold.com.