SPOLEČNOST FNZ si vybrala pro svoji další evropskou pobočku BRNO

Vysoce kvalifikovaní a pro práci nadšení lidé, přívětivá země a pulsující město v centru Evropy na dosah klientům z Velké Británie. To byly hlavní požadavky novozélandské společnosti FNZ na místo, kam chtěla expandovat. “Česká republika v současné době nabízí jedny z nejlepších podmínek pro investice do informačních technologií a do vývoje softwaru. Těší mě, že můžu oznámit, že se nám podařilo přilákat další společnost, která u nás vytvoří desítky vysoce kvalifikovaných pracovních míst,” říká ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek.„Jsem rád, že v pomyslné soutěži o investici společnosti FNZ zvítězilo Brno. Jihomoravský kraj je v posledních letech mezi investory velice populární. Investují zde zejména do informačních technologií a vývoje softwaru. Svůj díl na tom zajisté má i přítomnost Masarykovy univerzity, která produkuje schopné absolventy,“ vysvětlujegenerální ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek.

Společnost FNZ působí v Evropě a v oblasti Asie a Tichomoří a velice rychle se rozvíjí. Na jaře 2010 se obrátila na Agenturu pro podporu podnikání a investic CzechInvest s tím, aby jí pomohla vytipovat město s vhodnou nemovitostí, kde by mohla umístit své kanceláře. „Brno nezklamalo ani v jednom z našich původních kritérií. Je to město s bohatou kulturní scénou situované v srdci střední Evropy nedaleko historických měst, jako jsou Praha, Vídeň a Budapešť,“ říká ředitel rozvojového centra FNZ v Brně Jack Doig. FNZ tak v České republice uskutečnilo investici přesahující 25 milionů Kč. Činnost zahájilo v červenci 2010.

Pracovní příležitosti ve společnosti našli především absolventi vysokých škol se zaměřením na informační technologie. „V současné době máme 55 zaměstnanců, kteří pracují na 8 projektech. V blízké budoucnosti zamýšlíme přijmout dalších 50 lidí,“ uvádí Jack Doig. Současný tým FNZ Brno tvoří kromě českých občanů a Slováků také Bulhar, Portugalec, Arménec, dva Skotové a několik Novozélanďanů.

FNZ svým zákazníkům především z Velké Británie, Austrálie a Nového Zélandu nabízí jedinečný online systém správy majetku, který je zacílený na potřeby finančních institucí. Jejími koncovými klienty jsou jak profesionální finanční poradci a specialisté, tak jejich koncoví zákazníci případně finanční odborníci v rámci korporátních struktur. Mezi její klienty patří například společnosti AXA, JP Morgan či HSBC. Základnu má FNZ na Novém Zélandu a evropské vedení sídlí v Edinburghu.