CSI Leasing je finančním partnerem amerického výrobce datových úložišť NetApp

České firmy mají jednodušší přístup k špičkovým řešením pro bezpečné ukládání a zálohování dat od společnosti NetApp. Americký výrobce úložných systémů podepsal
s firmou CSI Leasing smlouvu o finančních službách v regionu střední a východní Evropy, která zvýší jejich dostupnost. Souvisí to s probíhající expanzí NetApp na evropském trhu. Dohoda o spolupráci v Čechách, Polsku a na Slovensku navazuje na smlouvu, kterou společnosti uzavřely na sklonku loňského roku pro německý trh. (TZ)

CSI Leasing se specializuje na operativní leasing informačních technologií. Ten v porovnání s tradičním finančním leasingem poskytuje zákazníkovi možnost rozhodnout se, jestli po jeho skončení IT zařízení odkoupí, vrátí nebo vymění a bude pokračovat v leasingu.  Firmy tak mohou lépe plánovat svoje cash flow, protože dopředu přesně vědí, kolik finančních prostředků musí vyčlenit na informační technologie. „Tuto možnost financování teď nabízíme i při datových úložištích NetApp,“ řekl výkonný ředitel CSI Leasing pro střední a východní Evropu Martin Kardoš.

Společnost NetApp patří k nejvýznamnějším výrobcům úložných zařízení a řešení pro správu dat. Výrobě datových úložišť se věnuje od svého vzniku v roce 1992. Vyvinula speciální koncept samostatného neprogramovatelného serveru, který není zatížený složitým operačním či souborovým systémem. „Vymysleli jsme bednu, která dělá jenom jednu věc, a to je ukládání dat,“ vyhlásil pro San Francisco Chronicles jeden ze tří zakladatelů firmy David Hiltz. Společnost v minulém obchodním roce dosáhla obrat 4,785 miliardy USD a čistý příjem 624 miliónů USD.

Podle M. Kardoše požadavky na ukládání dat v korporátní sféře enormně stoupají. Technologie NetApp se vyznačují vysokou flexibilitou, protože umožňují rozšiřovat datovou kapacitu plynule bez toho, aby organizace musela měnit celou existující infrastrukturu a procházet znovu procesem implementace. Největší překážkou při modernizaci informačních technologií jsou vysoké počáteční investice. „Tento problém je možné překlenout prostřednictvím operativního leasingu. Proto NetApp hledal partnera, který jeho zákazníkům umožní profinancovat tyto investice. Budeme však i sami proaktivně vyhledávat nové obchodní příležitosti a podporovat expanzi NetApp ve střední a východní Evropě,“ naznačil M. Kardoš.

S operativním leasingem firmy získají nejen větší finanční, ale i technologickou flexibilitu. Když se firma po dvou letech rozhodne pro obnovu nebo modernizaci úložných zařízení, operativní leasing jí to zcela zjednoduší. CSI Leasing staré zařízení vymění za nové při nezměněné výšce měsíční splátky. Navíc se postará o bezpečné zneškodnění citlivých dat na starých zařízeních, která zabezpečí podle přísných bezpečnostních standardů. Zákazník obdrží certifikát, že data byla zničená v souladu s normami.