HTC mobilní laboratoř otevírá své dveře studentům ČVUT

V prostorách Fakulty elektrotechnické České vysokého učení v Praze byla v pátek 15. dubna slavnostně otevřena HTC mobilní laboratoř. Společný projekt HTC a ČVUT propojí know-how předního světového výrobce mobilních telefonů se svěžím myšlením vysokoškolských studentů. HTC mobilní laboratoř bude sloužit jako podpora a technologické zázemí studentům odborného předmětu „Principy tvorby mobilních aplikací“, jehož nové zaměření bude na ČVUT spuštěno s novým akademickým rokem 2011/2012.  (TZ)

Cílem projektu HTC mobilní laboratoře je dokázat, že i v českém prostředí může k vzájemné spokojenosti fungovat propojení akademické a komerční sféry. Studenti se s technologickou podporou společnosti HTC budou učit vytvářet nové aplikace a software pro platformy Android a Windows Phone 7, zvláštní místo si pak zde najde vývoj mobilních aplikací pro cílové skupiny nevidomých, zdravotně postižených či seniorů. Autoři aplikací s největším přínosem pro společnost pak obdrží speciální grant. Technologická a vývojová divize HTC na oplátku získá od studentů FEL cennou zpětnou vazbu. Bude jim totiž pravidelně poskytovat svá nejnovější zařízení k intenzivním testům a vývoji aplikací.

„Otevření HTC mobilní laboratoře je pro nás velká událost. Jsme velmi potěšeni, že můžeme spolupracovat se studenty tak prestižní vysoké školy, jakou ČVUT bezesporu je. Pevně věřím, že vzájemná spolupráce poskytne přínos oběma stranám a ukáže i ostatním firmám, že podpora mladých lidí z akademické sféry je tou správnou cestou do budoucna,“ říká zástupce společnosti HTC Kamil Vacek.

Prof. Ing. Zbyněk Škvor, CSc., proděkan Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického dodává: „Od spolupráce našich studentů s úspěšně fungující celosvětovou společností si slibujeme především oboustranný tok informací, který našim studentům poskytne know-how z odborné praxe. Naopak, Fakulta elektrotechnická může společnosti HTC nabídnout spoustu neotřelých nápadů našich kreativních posluchačů.“

Více informací o ČVUT a jejích studijních programech naleznete na www.cvut.cz.

Další informace o společnosti HTC najdete na webových stránkách www.htc.com a www.htc.cz.

O společnosti HTC

HTC Corp. (HTC) patří mezi firmy s nejrychlejším tempem růstu na mobilním trhu. HTC staví lidi do centra pozornosti a práci s telefonem dělá jednodušší a přirozenější. Akcie společnosti jsou veřejně obchodovatelné na tchajwanské burze cenných papírů pod značkou 2498.

Další informace o společnosti HTC najdete na webových stránkách www.htc.com a www.htc.cz.