Mercato BellaDati – Online trh s analytickými daty

Společnost TRGIMAN spustila první online trh s analytickými daty postavený nad platformou BellaDati business intelligence. Novináři, analytici a ostatní uživatelé teď mohou snadno dohledat analyzovaná data z oblasti financí, politiky, médií, sportu a dalších. Data jsou vizualizována v grafech a tabulkách a uživatel je vyhledá snadno zadáním klíčového výrazu ve vyhledávači na adrese Mercato.BellaDati.com. Jednotlivé grafy a tabulky lze potom snadno vložit do novinového článku nebo na blog. Některé analýzy jsou automaticky aktualizovány. Každým dnem přibývají na Mercatu nové analytické dashboardy v čestině i angličtině od analytiků společnosti TRGIMAN.Uživatelé si ale mohou snadno vytvořit své vlastní analýzy a sestavit dashboardy s vlastním vzhledem přímo v cloud BI BellaDati a ty potom publikovat na Mercato nebo na svůj zpravodajský web či blog. (TZ)

Martin Trgiňa, CEO TRGIMAN komentuje:” Naším cílem bylo přinést využití business intelligence blíže široké veřejnosti a ukázat, že se nemusí vždy nutně jednat jen o analýzu podnikových dat. Každý si teď může vyhledat snadno, jak se promítlo zemětřesení na akcie japonských firem a nebo vysledovat trend toho, kdy skutečně bylo nejsilnější zemětřesení v Japonsku za posledních 100 let. Stačí napsat do vyhledávače Mercata japonsko. To je jen jeden z mnoha příkladů. Analytici i novináři si naopak mohou vytvářet vlastní analýzy přímo s využitím naši BI BellaDati.”

Nyní uživatelé naleznou na Mercatu např. analytické dashboardy z ČNB, Pražské burzy, pojišťovnictví a jiných oblastí jako je Organizace spojených národů, Evropská centrální banka nebo státní správa ČR. Analýzy jsou zpracovávány z veřejně dostupných zdrojů dat, které by byly pro uživatele bez provedení analýz v BellaDati do vizuální podoby nesrozumitelné. TRGIMAN připravuje také verzi Mercato BellaDati, kde budou moci uživatelé své sestavené analýzy jednoduše prodávat přes platební bránu jako placený obsah. Ta by se měla objevit na trhu koncem roku 2011.

Služba je dostupná na internetu na adrese http://mercato.belladati.com.