Cleverlance nasadila řešení pro investiční bankéře ve Slovenské spořitelně

Společnost Cleverlance Enterprise Solutions úspěšně nasadila produkt CTS (Clever Trading Solution) ve Slovenské spořitelně, které tak od dubna pokrývá veškeré funkcionality v oblasti obchodování s cennými papíry na Burze cenných papírů v Bratislavě. CTS pomůže Slovenské spořitelně uspořit náklady na provoz a umožní efektivní rozvoj oblasti investičního bankovnictví společně s dalšími bankami Erste Bank Group. (TZ)

Součástí řešení je implementace rozhraní na slovenský Centrální depozitář cenných papírů, přizpůsobený platným požadavkům slovenské legislativy. Díky nasazení bylo CTS rozšířeno i o internetové rozhraní, umožňující zadávaní pokynů a správu klientů z poboček.

„Projekt implementace CTS ve Slovenské spořitelně hodnotím kladně. Dodavateli se podařilo splnit kritické termíny a dodat v odpovídající kvalitě. Naše banka tímto krokem získává nový, stabilní a výkonný systém, díky kterému bude poskytovat kvalitnější služby svým klientům. Kromě toho plánujeme jeho další vývoj v synergii s Českou spořitelnou,” uvádí Martin Pilecký, sponzor projektu.

CTS je zaměřeno na obchodníky v oblasti cenných papírů na tuzemských i zahraničních kapitálových trzích. Součástí řešení je kompletní systém pro správu backoffice obchodníka (custody services). Díky projektu ve Slovenské spořitelně doznalo mnoha změn a rozšíření, které jej posouvají mezi řešení komplexně pokrývající problematiku obchodování na kapitálových trzích.

Investiční bankovnictví patří ke strategickým oblastem, které Cleverlance rozvíjí. Více o produktu CTS najdete na adrese: http://cts.cleverlance.com.

O společnosti Cleverlance Enterprise Solutions, a. s.:
Společnost Cleverlance je přední český dodavatel IT konzultačních služeb a
komplexních SW řešení pro finanční, telekomunikační a veřejný segment. Hlavní
nabídkou společnosti je podpora obchodních procesů a nových služeb zákazníků díky
efektivní implementaci SW řešení. Tým Cleverlance tvoří více než 400 specialistů
se znalostmi v oblastech obchodních konzultací a analýzy, návrhu, vývoje a
implementace informačních systémů, projektového řízení, testování a QA, informační
bezpečnosti, technické podpory a kompletního outsourcingu informačních
systémů. Dceřiné společnosti TrustPort a AEC rozšiřují portfolio o služby v
oblasti bezpečnosti informačních systémů a špičkové bezpečnostní produkty.
Více informací o skupině Cleverlance najdete na adrese: www.cleverlance.cz.