Společnost Boxed, dodavatel IT vybavení pro školy, uzavřela partnerství s BenQ

Společnost Boxed, která se zabývá dodávkami IT vybavení do sektoru školství, navázala úzkou spolupráci s BenQ, výrobcem projekční techniky. Výsledkem této kooperace jsou dodávky kvalitních projektorů a LED monitorů do školních tříd, a to za velmi přijatelné ceny. Investice do prezentační infrastruktury nejen že zvyšují produktivitu výuky, ale mohou se stát také zdrojem úspor, neboť moderní technologie zajišťují nižší spotřebu elektrické energie. Aby se nová technika mohla zapojit do vzdělávacích procesů co možná nejintenzivněji, nabízí společnost Boxed ve spolupráci s BenQ rovněž patřičné zaškolení. (TZ)

Jak a proč vzniklo partnerství se společností BenQ

„V červnu loňského roku společnost Boxed hledala klíčového partnera v oblasti zobrazovací techniky, přesněji pak výrobce interaktivních projektorů, projektorů a LED monitorů. Cílem bylo najít a navázat spolupráci se značkou, která nabízí takovéto portfolio a myslí to se školstvím skutečně vážně. Prvotní kontakt Boxed a BenQ proběhl loni v létě na Prezentiádě, což je celostátní středoškolská soutěž v prezentování,“ uvedl Luděk Heinz, výkonný ředitel společnosti Boxed.

Pro uzavření partnerství právě se společností BenQ se vedení Boxed nakonec rozhodlo z důvodů aktivního zájmu o vzdělávací techniku, zároveň nabízí produkty s vynikajícím poměrem kvality a ceny, kterým navíc nechybí potřebná garance. Spolupráce dnes probíhá především na bázi dodávek hardware a vzájemné marketingové podpory.

Portfolio produktů značky BenQ, které Boxed svým zákazníkům ze sektoru školství nabízí, tvoří z velké části 7 modelů projektorů a 6 typů monitorů. Významnou roli zde hraje interaktivní projektor, který nabízí velice efektivní řešení pro nasazení ve školních třídách – jedná se o model s označením BenQ MP780ST, jehož podrobné technické specifikace lze nalézt na následujícím odkazu: http://benq.cz/products/Projector/index.cfm/product/1195. Podle přání a požadavků zákazníka však Boxed prostřednictvím BenQ dokáže do školství dodat i další modely projektorů tohoto výrobce, které budou vyhovovat specifickým požadavkům. Díky dostupné ceně je navíc možné kvalitními projektory od BenQ vybavit všechny třídy.

Významnou položku dodávek zařízení od společnosti BenQ do školství představují rovněž LED monitory, a to díky tomu, že dokážou ušetřit až 36 % elektrické energie, přičemž pořizovací náklady se zvýší jen o přibližně 10% v porovnání s LCD monitory. U konkurence přitom tento pomyslný příplatek obvykle dosahuje až 50% z ceny monitoru. V kategorii monitorů se do školství nejčastěji dodávají produkty s úhlopříčkou 19“ nebo 22“, prakticky vždy v širokoúhlém formátu 16:9. Nejčastěji prodávanými monitory jsou pak BenQ GL940M a GL2240M – moderní LED monitory s digitálním připojením.

Produkty BenQ jsou používány rovněž pro interaktivní semináře a vzdělávací semináře pro pedagogy, jež společnost Boxed organizuje. Aktuálně Boxed pořádá pro školy velkou roadshow, jejímž prostřednictvím oslovuje ředitele škol v 18 vybraných městech. Cílovou skupinou jsou v tuto chvíli hlavně základní školy, z nichž se již přihlásilo na 2300 účastníků. Hlavním cílem těchto setkání jsou ukázky postupů, jak od začátku až do konce připravit kvalitní digitální obsah tak aby byl pro žáky poutavý a zároveň interaktivní. Demonstrace možností moderních prezentačních technologií společnost Boxed předvádí přímo na interaktivních projektorech od BenQ. Management Boxed věří, že spolupráce s BenQ pomůže dalšímu růstu obchodu, protože má tento výrobce v nabídce produktů značný náskok před konkurencí.

Přínosy partnerství mezi BenQ a Boxed z pohledu školství

Ukazuje se, že moderní výuka a vybavení tříd na jakémkoli stupni vzdělávání už nejsou něčím, co by si nemohla škola dovolit. Vzdělávací instituce mají aktuálně příležitost přistoupit ke změnám v koncepci výuky, protože k nim za tímto účelem proudí peníze z EU. Především díky projektu „Peníze do škol“ si tak může každá škola konečně pořídit „vytouženou“ techniku. Z hlediska samotné výuky je to dobře, protože většina škol již začíná intenzivně pociťovat, že musí změnit systém výuky. Děti totiž již často nejsou ochotny pouze pasivně vnímat mluvené slovo, ale chtějí samy aktivně hledat a ověřovat informace, vyvozovat závěry a tím přispívat k procesu učení.

Zkušenosti ředitele školy

„S výrobky společnosti BenQ máme už z dřívější doby dobré zkušenosti – jsou totiž kvalitní a zároveň za dostupnou cenu. V rámci projektu Peníze do škol jsme pořídili 5 dataprojektorů MP780ST s příslušenstvím – závěsná zařízení, tabule a pera. Právě díky těmto prezentačním nástrojům je totiž možné učinit výuku pro žáky prvního i druhého stupně mnohem zajímavější a v konečném důsledku i efektivnější. V plánu máme postupně vybavit touto technikou všechny naše třídy. Kromě již zmiňovaného poměru ceny k výkonu nás toto řešení zaujalo také krátkou vzdáleností projektoru od projekční plochy a příjemným ovládáním. V této souvislosti jsme využili také dvě školení, která společnost Boxed nabízí v rámci balíčku BenQ Kompletní řešení pro interaktivní výuku,“ řekl Mgr. Jaroslav Dostál ze Základní školy J. A. Komenského v Lounech.

Pro více informací prosím navštivte internetové stránky www.BenQ.cz nebo www.facebook.com/BenQCeskaRepublika

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední dodavatel síťových lifestyle digitálních zařízení, je všestranná společnost, která vyniká zejména v oblasti designu produktů, zobrazovacích technologií a mobilních technologií. BenQ nabízí bezkonkurenční šíři a hloubku lifestyle produktů a integrovaných technologií napříč platformami v duchu hesla značky „Bringing Enjoyment and Quality to Life“, včetně digitálních projektorů, LCD monitorů, notebooků, netbooků, All-in-One PC, LCD displejů, digitálních fotoaparátů, paměťových zařízení, čteček e-knih, mobilních telefonů, paměťových médií a zařízení standardu HID, jako jsou například myši a klávesnice.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je v současnosti složena z nezávisle fungujících společností, které sdílejí zdroje a využívají vzájemných synergických efektů. Mezi společnosti skupiny BenQ Group patří BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (patří mezi 3 nejlepší světové výrobce velkorozměrových TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ Materials Corp., BenQ Guru Software Co., BenQ Hospital, BrightView Corp., Cando Corporation, Daxin Materials Corp., Darwin Precisions, Ltd, Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., SiPix Imaging, Lextar Electronics Corp., Raydium Semiconductor Corp., Trident Medical Corp. a Wellypower Corp.

O společnosti Boxed

Společnost Boxed působí na trhu pod svým názvem od roku 2005, ale její podnikání začalo již v roce 1996. Tehdy se firma začala zabývat prodejem repasovaných počítačů z USA, nezanedbatelnou část jejího portfolia však tvořila i nová výpočetní technika. Počítače pocházející ze zámoří byly tehdy odkupovány z velkých firem, v zásadě tak šlo o zajímavou příležitost, jak českým školám nabídnout starší, ale zároveň kvalitní výpočetní techniku za dostupnou cenu. Prvním a zároveň největším klientem se staly Strahovské koleje, které bylo tehdy nutné vybavit IT infrastrukturou. V té době se jednalo o největší školní síť v republice.

Postupně se společnost Boxed vyprofilovala směrem ke svému hlavnímu klientovi, kterým se stalo školství, neboť to průběžně potřebovalo značné množství produktů, u nichž ale zároveň požadovalo dobrou pořizovací cenu. V České republice dnes působí celkem 5500 základních a středních škol, přičemž zhruba 1600 z nich je zákazníkem společnosti Boxed. Ta se tak na českém trhu stala jedním z největších subjektů, jež dodávají IT produkty do škol.

Strategie firmy je jednoznačně zacílena na školství a tímto směrem se chce Boxed ubírat i do budoucna. Komplexní řešení dodávek IT produktů, školení a služeb do škol včetně schopnosti čerpat peníze z fondů EU totiž nabízí pouze 2 až 3 větší firmy v České republice, lokálně je to pak cca deset menších firem. Celorepublikově drží Boxed asi 25% výše uvedeného trhu, přibližně jeho polovinu obsluhují lokální společnosti a o poslední čtvrtinu se dělí další 2 konkurenti. Boxed má v současnosti asi 30 zaměstnanců, ale spolupracuje také s externisty – většinou se jedná o pedagogy, kteří školí své kolegy v používání moderních IT technologií.