Obrat Proact IT Group vzrostl o 25 % a dosáhl v přepočtu 1,1 miliardy Kč

Finanční výsledky mezinárodní skupiny Proact IT Group potvrzují úspěšnost série akvizic v oblasti ukládání, zálohování a archivace dat. V prvním čtvrtletí vykázala skupina ve srovnání s loňským rokem 25procentní nárůst čistého obratu na sumu v přepočtu 1,1 miliardy Kč. Skupina Proact IT Group od loňského října do svých struktur integrovala tři nové společnosti, kterými jsou česká firma Storyflex, nizozemská Databasement a britská společnost B2net.  (TZ)

Po odečtení hodnoty majetku získaného akvizicemi výrazně stoupla také ziskovost firmy: „Zisk před zdaněním vzrostl o 21 % na přibližně 31,6 milionu Kč. Zisk po zdanění vzrostl o 25 % na 23,7 milionu Kč. Návratnost vlastního kapitálu za posledních 12 měsíců činila 26,4 %,“ říká René Valvoda, výkonný ředitel společnosti Proact Czech Republic. Díky aktuálním akvizicím se tak podařilo skupině Proact IT Group uhájit vedoucí postavení na trhu v oblasti ukládání, zálohování a archivace dat v Evropě.

Skupina Proact IT Group patří mezi přední evropské storage integrátory. Specializuje se na komplexní řešení a služby v oblasti ukládání, zálohování, archivace a správy velkého objemu dat a informací včetně souvisejících analýz a konzultací datových řešení. Skupina Proact je kotována na švédské burze Nasdaq OMX Stockholm pod symbolem PACT. Centrála společnosti sídlí ve Stockholmu. V České republice společnost Proact zaměstnává 32 odborníků a má pobočky v Praze, Brně a Ostravě. Další informace o Proact jsou k dispozici na www.proact.eu.

O společnosti Proact Czech Republic, s.r.o.

Společnost Proact Czech Republic je součástí nadnárodní skupiny Proact IT Group, která vyvíjí a nabízí technologická řešení pro ukládání, zálohování, archivaci a obnovu dat. Společnost působí v třinácti evropských zemích a zaměstnává více než 570 specialistů. V České republice společnost Proact zaměstnává 32 odborníků a má pobočky v Praze, Brně a Ostravě. Centrála společnosti sídlí ve Švédsku, kde je kotována na burze Nasdaq OMX Stockholm.