GFI Software ohlašuje nový GFI LANguard 2011

Společnost GFI Software, přední poskytovatel infrastruktury pro malé a středně velké podniky (SMB), dnes oznámila, že uvedla GFI LANguard 2011, nejnovější verzi komplexního řešení pro skenování zranitelnosti. GFI LANguard 2011 je prvním řešením pro správu zranitelnosti sítí a patch management, které lze integrovat s více 1 500 bezpečnostními aplikacemi a které umožňuje vyhledávání klíčových slov. Nová verze demonstruje odhodlání společnosti GFI nabízet malým a středně velkým firmám inovativní produkty splňující potřeby dnešních dynamických IT prostředí. (TZ)

GFI LANguard 2011 kombinuje bezpečnostní skenování, patch management a auditování sítí a softwaru v jednom řešení, které umožňuje IT profesionálům skenovat, detekovat, hodnotit a opravovat bezpečnostní rizika ve svých sítích s minimálním administrátorským úsilím. GFI LANguard poskytuje administrátorům schopnost inventarizovat zařízení připojená do sítí, dostávat upozornění o změnách jako například notifikace o nově nainstalované aplikaci, mít jistotu správného fungování antivirových aplikací a posilovat shodu s průmyslovými standardy a požadavky prostřednictvím automatizovaného patch managementu, který minimalizuje potenciální zranitelnost sítě. Řešení dokáže prostřednictvím jedné konzole řídit až 5 000 stanic a zařízení.

Inovované funkce GFI LANguard 2011 zahrnují:

  • Kompletní přehled o zabezpečení sítě – obsahuje nový řídící panel, který zpracovává všechny bezpečností skeny, poskytuje přehled o aktuálním stavu zabezpečení sítě a eviduje historii všech relevantních změn provedených na síti.
  • Jednodušší správa zabezpečení – lze integrovat s více než 1 500 kritickými bezpečnostními aplikacemi včetně antivirů, antispyware softwaru, firewallu, URL filtrování, instant messagingu, peer-to-peer, šifrování disků, VPN, softwaru pro prevenci ztráty dat, zálohovacích aplikací a řešení pro řízení přístupu k paměťovým zařízením k rychlé a snadné identifikaci stávající bezpečnostní infrastruktury, reportování stavu každé aplikace a nápravě jakýchkoliv bezpečnostních problémů.
  • Rychlé vyhledávání – umožňuje administrátorům vyhledávat klíčová slova v rámci výsledků skenu pro snadné a rychlé zahájení adekvátních akcí.
  • Rychlejší bezpečnostní skenování – využívá lokálních agentů k automatizaci a distribuci skenovacích úkolů na klientských stanicích, což vede k rychlejšímu a přesnějšímu skenování. Tisíce stanic, včetně těch připojených přes WAN prostředí, může být proskenováno v řádu minut.
  • Vylepšené reportování – zjednodušuje správu a distribuci reportů. Dostupné jsou i reporty specificky zaměřené na bezpečnostní standardy v oblasti platebních karet (PCI DSS), jež pomáhají organizacím vyhovět regulačním nařízením.
  • Rozpoznání virtuální infrastruktury – detekuje virtuální zařízení hostovaná na skenovaných počítačích, což dává administrátorům kompletní přehled o jejich virtuální infrastruktuře.

„Navrhli jsme GFI LANguard 2011 jako virtuálního bezpečnostního poradce pro naše zákazníky,“ řekl Cristian Florian, produktový manažer v GFI Software. „Neustále usilujeme o vylepšování našich produktů inovací funkcí, jež splňují náročnější potřeby SMB firem. Naše poslední verze GFI LANguard je prvním řešením pro zabezpečení sítě, které automatizuje detekci chybějících patchů a jejich opravu v prostředí pěti nejvýznamnějších webových prohlížečů postavených na systémech Windows. GFI LANguard 2011 je nyní prvním řešením tohoto druhu, které lze integrovat s více než 1 500 kritickými bezpečnostními aplikacemi.“

Inovativní pro SMB segment
GFI Software vyvíjí širokou řadu řešení, která pomáhají malým a středně velkým podnikům zabezpečovat jejich IT operace a lépe řídit všechna zařízení připojená do jejich sítí. Infrastrukturní řešení GFI Software zahrnují systémy pro zálohování a obnovu dat, správu logů, síťový fax server, monitoring sítí, bezpečnostní skenování sítí, patch management, řízení síťového přístupu a webový monitoring.

Více informací o tomto produktu na: http://www.gfi.cz/lannetscan

O GFI

GFI Software je předním softwarovým vývojářem. Malým a středním podnikům nabízí jednotný zdroj řešení pro oblast webové a emailové bezpečnosti, archivace, zálohování a faxování, síťového a bezpečnostního softwaru i hostovaných technologií. Produkty GFI jsou dostupné formou softwaru, v rámci cloud architektury (model SaaS) nebo jako hybridní řešení nabízející to nejlepší z obou těchto modelů. Díky technologiím s řadou ocenění, vstřícné cenové politice a silnému zaměření na požadavky SMB sektoru uspokojuje GFI potřeby produktivity a kontinuity vyžadované podniky po celém světě. Společnost má pobočky v USA, Velké Británii (Londýn a Dundee), Rakousku, České republice, Austrálii, Filipínách na Maltě a dalších částech světa, které se starají o stovky tisíc instalací. Obchodní model společnosti GFI je postaven na nepřímém prodeji přes partnerský kanál čítající celosvětově tisíce partnerů. Společnost je také Microsoft Gold Certified Partnerem. Více informací o společnosti naleznete na http://www.gfi.cz.