BenQ představí Pražanům unikátní světelnou show neboli mapping

Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný dodavatel produktů v oblasti digitálního životního stylu a globální lídr na trhu DLP® projektorů, se stala hlavním partnerem úspěšného multimediálního Festivalu Lávka River Stage 2011, pro který zajišťuje unikátní projekci nové generace – mapping – nový směr audio-vizuálního umění, který doslova boří představy o reálném prostoru před zraky netušících diváků, a to prostřednictvím BenQ projektorů SP920P. (TZ)

Během celého srpna, čtrnácti večerů, vždy v úterý, čtvrtek a neděli od 20.30 do 22.00 hodin ožije magická vltavská laguna pod Karlovým mostem neopakovatelným multikulturním divadlem. Organizátoři festivalu navazují na úspěšný loňský ročník a opět připravili výjimečný program, který se bude odehrávat přímo na vodě, na speciálně umístěném pontonu.

Během večerní show se bude prolínat moderní divadlo, klasický balet i operní zpěv, diváci budou moci obdivovat umění akrobatů a žonglérů. Celé představení zakončí unikátní projekce za použití nové technologie, tzv. mapping, kterou pro festival zajišťuje společnost BenQ, jeden z jeho hlavních partnerů.

Speciálně pro tento projekt zapůjčila společnost BenQ projektory SP920P. Tento typ projektoru má unikátně umístěný systém dvou lamp, který reguluje jejich světlo do jednoho bodu a využívá tak jejich společného výkonu. Patentově chráněná technologie VIDI™ zajišťuje optimální poměr barev prostřednictvím tří odlišných režimů projekce. SP920P je také vybaven BrilliantColor™ technologií a 3D správou barev. To vše zprostředkovává živé barvy, přesné vykreslení a dokonalou kvalitu obrazu. Tedy vlastnosti, které technologie mapping potřebuje.

Diváci mohou zhlédnout unikátní světelnou show během všech zmíněných večerů v rámci Festivalu Lávka River Stage 2011.

Více informací o programu naleznete na http://www.lavkariverstage.cz/

Podrobné informace o projektoru BenQ SP920P naleznete zde:

http://benq.cz/products/Projector/index.cfm/product/1078

Fotografie projektoru SP920P naleznete zde

Pro informace o produktech spolčenosti BenQ prosím navštivte internetové stránky www.BenQ.cz nebo www.facebook.com/BenQCeskaRepublika

  • O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední dodavatel síťových lifestyle digitálních zařízení, je všestranná společnost, která vyniká zejména v oblasti designu produktů, zobrazovacích technologií a mobilních technologií. BenQ nabízí bezkonkurenční šíři a hloubku lifestyle produktů a integrovaných technologií napříč platformami v duchu hesla značky „Bringing Enjoyment and Quality to Life“, včetně digitálních projektorů, LCD monitorů, notebooků, netbooků, All-in-One PC, LCD displejů, digitálních fotoaparátů, paměťových zařízení, čteček e-knih, mobilních telefonů, paměťových médií a zařízení standardu HID, jako jsou například myši a klávesnice.

  • O skupině BenQ Group

BenQ Group je v současnosti složena z nezávisle fungujících společností, které sdílejí zdroje a využívají vzájemných synergických efektů. Mezi společnosti skupiny BenQ Group patří BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (patří mezi 3 nejlepší světové výrobce velkorozměrových TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ Materials Corp., BenQ Guru Software Co., BenQ Hospital, BrightView Corp., Cando Corporation, Daxin Materials Corp., Darwin Precisions, Ltd, Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., SiPix Imaging, Lextar Electronics Corp., Raydium Semiconductor Corp., Trident Medical Corp. a Wellypower Corp.