D-Link vyhrál dvě prestižní ceny za design

D-Link s hrdostí oznamuje získání prestižních ocenění za design pro své produkty Boxee Box (DSM-380) a Wi-Fi N 150 mikro USB adaptér (DWA-121). Inovativní online přehrávač Boxee Box obdržel cenu „2011 red dot award: product design“, zatímco ultrakompaktní zařízení pro bezdrátové sítě Wi-Fi N 150 mikro USB adaptér vyhrál „2011 iF Product Design Award“. Tyto ceny jsou dalším cenným uznáním úsilí společnosti D-Link o vytváření inovativních produktů s mnoha funkcemi a s účelným i atraktivním designem.  (TZ)

Cena „red dot design award“ je jedním z nejuznávanějších mezinárodních ocenění za průmyslový design. Přední designéři a odborníci z celého světa hodnotí již od roku 1955 produkty podle stanovených kritérií, mezi něž patří stupeň inovace, funkčnost a celková kvalita. Tohoto souboje se v roce 2011 zúčastnilo 4 433 produktů, zaslaných 1 700 soutěžícími z 60 zemí. Označení „iF“ je celosvětově uznáváno jako doklad vynikajícího designu. V roce 2011 bylo do této soutěže přihlášeno 2 756 produktů od 1 121 účastníků ze 43 zemí.

„Ocenění našich úspěchů na poli inovativního designu je pro nás velkou poctou,“ říká Aleš Pícl, Country Sales Manager společnosti D-Link, a dodává: „Při vývoji produktů myslíme vždy na naše zákazníky a tyto nejnovější ceny red dot a iF jsou důkazem toho, že usilujeme nejen o dobrou funkčnost, ale i o atraktivní design. Boxee Box a Wi-Fi N 150 mikro USB adaptér jsou skvělým příkladem ukazující schopnost společnosti D-Link uspokojovat rostoucí nároky zákazníků svými atraktivními a funkčně vybavenými produkty se špičkovými parametry.“

Po uvedení Boxee Boxu na trh ke konci roku 2010 došlo k revoluci ve způsobu sledování médií na HDTV. Tato elegantní černá kostka umožňuje jejím uživatelům dívat se na filmy a TV programy z internetu, streamovat video z téměř každé webové stránky, vyměňovat si s přáteli odkazy a hodnocení mediálního obsahu přes sociální sítě, jako je Facebook, vytvořit přehledný archiv hudby, fotografií i videí a také surfovat po internetu. To vše lze dělat pomocí speciálně navrženého oboustranného dálkového ovladače, který má také kompletní QWERTY klávesnici pro snadné zadávání textu.

Uživatelům, kteří mají stolní PC nebo notebook bez nejnovější technologie Wireless N, nabízí Wi-Fi N 150 mikro USB adaptér pohodlný způsob, jak získat nejlepší dostupné bezdrátové připojení. Adaptér velikosti nehtu palce je zkonstruován tak, aby nijak nepřekážel, takže na něj můžete po připojení klidně zapomenout. Jeho praktičnost ocení především uživatelé, kteří často cestují. Adaptér umožňuje stabilní připojení s rychlostí stahování dat až 150 Mb/s – třikrát rychleji než standard 802.11g, a je také zpětně kompatibilní s předchozími bezdrátovými standardy.

Cena „red dot Design Award“

Cena za design „red dot“ byla představena v roce 1955 a uděluje ji každoročně Design Zentrum Nordrhein Westfalen v německém Essenu. Organizace se snaží oceňovat vynikající kvalitu designu a průkopnické trendy v průmyslu. Vyhledávané ocenění kvality získají od mezinárodní poroty pouze ty produkty, které se svým výjimečným designem zřetelně odlišují od srovnatelných zařízení.

Cena „iF Design Award“

Cena za design „iF“ byla představena v roce 1954 a uděluje ji každoročně International Forum (iF) Design. Spolu s oceněním „red dot Design Award“ je pokládána za celosvětově nejvýznamnější mezinárodní cenu za design. Každý rok přiláká přes 2.000 produktů z průměrně 37 států. Tyto produkty jsou posuzovány renomovanými odborníky a nejlepší z nich pak získají pečeť iF za vynikající kvalitu designu.

O společnosti D-Link

D-Link je jedním z předních světových poskytovatelů síťové infrastruktury, který dodává inovativní, vysoce výkonné a intuitivní produkty pro podniky i spotřebitele. Již 25 let D-Link navrhuje, vyvíjí a vyrábí síťová a bezdrátová řešení, síťová úložiště dat a zařízení pro IP dohled, které získaly několik ocenění. D-Link nabízí své rozsáhlé řady síťových produktů pro organizace a spotřebitele, globální sítě partnerů a poskytovatele služeb. D-Link si uvědomuje význam přístupu, správy, zabezpečení, sdílení dat a tvorby digitálního obsahu. Je průkopníkem mnoha IP technologií dodávaných do plně integrovaných digitálních domácností a přináší cenné zkušenosti do podnikových sítí. Pro více informací navštivte www.dlink.cz a stránku na sociální síti Facebook www.facebook.cz/dlinkcz.