Fujitsu pomáhá školám a podnikům snižovat náklady na IT

Společnost Fujitsu představila projekt sdílených pracovišť ve spojení s konceptem Windows MultiPoint Server 2011 od společnosti Microsoft. Jedná se o ideální řešení pro vzdělávací organizace a podniky, které řeší problém jak umožnit přístup k PC co nejvyššímu počtu uživatelů za rozumnou cenu. Sdílené výpočetní pracoviště Fujitsu umožňuje až 20 uživatelům připojit se k jednomu serveru nebo počítači, a to vše za zlomek ceny v porovnání s nákupem jednotlivých počítačů. Server Fujitsu PRIMERGY MX130 a osobní počítač ESPRIMO P700 jsou v současné době optimalizovány pro Windows MultiPoint Server 2011 a nabízí řešení s vysokým výkonem. (TZ)

Nejnovější studie, zpracovaná společnosti Forrester Consulting, potvrzuje, že vzdělávací instituce po celém světě stále bojují s nedostatkem techniky ve školních třídách. Díky využití konceptu Windows MultiPoint Server se celkové náklady sníží až o 66 procent. Používání menšího počtu hardwaru s sebou nese nižší spotřebu energie a také nižší náklady na údržbu.1

Řešení od společnosti Fujitsu si s výše uvedeným problémem poradí a je tak ideální zejména pro školení a vzdělávání v oboru výpočetních technologií. Sdílená pracoviště umožňují přednášejícím a lektorům získat náhled monitoru ze všech aktivních počítačů a dokonce i možnost přiblížení jednotlivých displejů. Další nespornou výhodou je, že přednášející a lektoři mohou sdílet svou pracovní plochu s ostatními uživateli – což se jeví jako vhodný nástroj při výuce a školeních.Fujitsu nabízí dostatečný výkon, aby mohlo být v provozu až 20 počítačů současně. Organizace si mohou vybrat jako hlavní počítač buď PRIMERGY MX130 nebo ESPRIMO P700. Oba modely disponují předinstalovaným softwarem potřebným pro sdílená pracoviště a jsou navíc optimalizovány přímo na koncept Windows MultiPoint Server 2011. Firmy, které požadují vysoký výkon, by si měly zvolit server PRIMERGY MX130, který disponuje rozšířenou pamětí a pevným diskem s možností upgradu a nepřetržitým provozem.„Fujitsu umožňuje organizacím, a to i těm s omezeným rozpočtem, využívat sdílená pracoviště bez omezení výkonu. Ani ve chvíli, kdy jsou všechna zařízení v provozu ve stejnou dobu, nedochází ke zpomalení výkonu jednotlivých počítačů. Prostřednictvím sdílených pracovišť nabízíme technologické řešení ideální pro výuku v učebnách. Uživatelské prostředí je u sdílených pracovišť stejné jako u standardních PC, ale za zlomek ceny,“ říká Kateřina Hažmuková, Channel Sales Manager společnosti Fujitsu Technology Solutions.„Učitelé a správci výpočetní techniky na jednu stranu čelí tvrdé realitě kolem rozpočtových omezení, na druhou stranu jsou pevně rozhodnuti zajistit uživatelům přístup k technologiím, které podporují rozvoj studentů. Odpovědí na tyto dvě, na první pohled neslučitelné podmínky, je hardware Fujitsu využívající Windows MultiPoint Server 2011, který zvyšuje přístup k technologiím a současně pomáhá snížit náklady,“ říká Chris Phillips, Generální ředitel Divize serverů a řešení Windows společnosti Microsoft.Vícenásobné pracoviště od společnosti Fujitsu je v současné doby v prodeji v celém regionu CEMEA & I (Střední a východní Evropa, Střední východ, Afrika a Indie). Ceny se liší podle specifikace a země.

Poznámky:

  1. Citováno ze studie „Celkový ekonomický dopad projektu Windows MultiPoint Server 2011 od společnosti Microsoft“ provedené společností Forrester Consulting v dubnu 2011

O Fujitsu Technology Solutions Česká republika

Fujitsu Technology Solutions ČR patří do stejnojmenné divize, která je součástí globální skupiny Fujitsu Limited a vznikla v roce 2008 odkoupením 50% podílu společnosti Siemens ve společném podniku Fujitsu-Siemens. V České republice nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb. Využívá koncepci dynamických infrastruktur (cloud computing) a k jeho klientům patří jak ty největší společnosti a instituce, kterým spravuje datová centra, infrastrukturu anebo poskytuje infrastrukturu jako službu (IaaS), tak střední nebo malé firmy a jednotlivci, které obsluhuje i prostřednictvím sítě svých obchodních partnerů. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává v ČR více než 100 lidí. Další informace o Fujitsu najdete na webu cz.fujitsu.com.

O společnosti Fujitsu Limited

Společnost Fujitsu Limited (Fujitsu) je třetím největším poskytovatelem ICT řešení na světě. Jeho tým tvoří 173 000 zaměstnanců, kteří nabízejí přímou podporu zákazníkům v 70 zemích. Fujitsu poskytuje špičkové systémy a služby, nabízí vysoce spolehlivé produkty z oblasti počítačových a komunikačních řešení a vyrábí nejmodernější mikroelektronické součástky. Produkty Fujitsu vždy přinášejí nejmodernější technologie a přidanou hodnotu pro zákazníky. Fujitsu patří k světovým lídrům v oblasti inovací a vlastní více než 34 tisíc patentů. Sídlo společnosti Fujitsu Limited (TSE: 6702) je v Tokiu, konsolidované tržby za poslední fiskální rok, který skončil 31. března 2011, dosáhly výše 54,6 miliard amerických dolarů. Více informací je k dispozici na webu www.fujitsu.com.