Marketplace se otevřel pro aplikace určené pro Windows Phone 7.5 (Mango)

Společnost Microsoft oznámila další novinky spojené se zpřístupněním služby Marketplace pro vývojáře dalších zemí včetně České republiky. Čeští vývojáři tak mohou začít s vytvářením svých aplikací a her pro Windows Phone 7.5 (Mango), a zejména s jejich umisťováním do tohoto virtuálního obchodu. (TZ)

Vývojářům jsou k dispozici i nové funkce jako rychlé přepínání mezi aplikacemi, zvuk na pozadí nebo integrace lepšího vyhledávání. Novinkou je i možnost připnout více okének na úvodní obrazovku. Příkladem může být aplikace zobrazující počasí v několika vybraných městech.

„Otevření služby Marketplace představuje pro české vývojáře zcela novou příležitost, díky které mohou nabídnout své inovativní aplikace statisícům uživatelů v České republice a v zahraničí,“ komentuje Jiří Karpeta, ředitel divize vývoje společnosti Microsoft.

Soutěž o nejstahovanější aplikaci pro Windows Phone

V souvislosti s touto novinkou Microsoft vyhlásil soutěž o nejlepší aplikaci pro Windows Phone. Tvůrci těch nejstahovanějších vyhrají hodnotné ceny, jako jsou například herní konzole Xbox 360, batohy, trička nebo exkluzivní umístění do českého seznamu doporučených aplikací na Marketplace. Přehled pravidel soutěže a podrobný návod, který pomůže se základy vývoje aplikací pro Windows Phone, naleznete na http://msdn.microsoft.com/cs-cz/hh410158.
Novinka Windows Phone SDK 7.1 RC

S otevřením obchodu Marketplace byly uvolněny i nástroje Windows Phone SDK 7.1 RC. Ty umožňují snadno vytvořit aplikace pro Windows Phone Marketplace. Dále obsahují nástroj Marketplace Test Kit dovolující otestovat, zda aplikace splňuje certifikační požadavky, a to ještě před umístěním na Marketplace.

Pozvánka na konferenci MOBERA

Zájemci o mobilní platformu se mohou od 5. do 7. září v Brně zúčastnit konference MOBERA. Přednášky povedou zkušení odborníci z celého světa. Vývojáři ocení zejména přítomnost Roba Milese nebo Štěpána Bechynského. V případě zájmu o 10% slevu stačí do registračního formuláře na http://mobera.eu/ticket vložit kód MICROSOFTcommunityMOBERA. Více informací naleznete na www.mobera.eu.