Canon představuje stolní dokumentový skener s unikátním „J“ designem

Canon Europe, světový lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes představil nový stolní skener imageFORMULA DR-C125 s unikátním designem dráhy dokumentů ve tvaru písmene „J“ pro lepší podávání dokumentů, intuitivní skenování a úsporu místa na stole. Novinku ocení zejména uživatelé v menších kancelářích. Tenké tělo a výkonný software1 umožňují pohodlné a snadné ovládání stolního skeneru s množstvím pokročilých funkcí. (TZ)

Dokumentový skener imageFORMULA DR-C125 je elegantní a velmi kompaktní. Unikátní design ve tvaru písmene „J“ eliminuje nutnost používat speciální zásobníky papíru, takže minimalizuje místo potřebné k uložení skeneru. Na stole v kanceláři zabere skener přibližně stejně místa jako klasický stolní telefon. Je to diskrétní doplněk pro každou domácí kancelář, malé kanceláře nebo prodejní místa, které touží po efektivnějším skenování.

Do skeneru imageFORMULA DR-C125 lze dokumenty vkládat skenovanou stranou směrem k uživateli, takže celý proces je velmi intuitivní a přirozený. Při plně automatickém módu2 skener sám zvolí optimální nastavení skeneru podle obsahu skenovaného dokumentu. Uživatelé mohou také předvolit několik módů pro rychlé a efektivní zpracování nejčastěji zadávaných úloh.

V balíčku se skenerem imageFORMULA DR-C125 je dodávána i nová verze skenovacího softwaru Canon CaptureOnTouch. Přívětivé uživatelské rozhraní usnadňuje ukládání a sdílení naskenovaných dokumentů na různých úložištích, včetně Microsoft SharePoint a cloudových aplikací, jako je Evernote. Software podporuje řadu souborových formátů, jako například prohledávatelné PDF, PDF-A, TIFF, JPEG, BMP a PowerPoint PPT. Dále  je k dispozici plná licence výkonného softwaru eCopy PDF Pro Office s pokročilými nástroji pro tvorbu, úpravu a konverzi PDF dokumentů, které zlepšují ve firmách správu elektronických dokumentů.

„Chtěli jsme představit skener s inovativním designem, který posune dokumentové skenování blíže každému uživateli. Design skeneru s dráhou dokumentu ve tvaru písmene „J“ minimalizuje tolik potřebné místo na stole, které obvykle zabírají klasické stolní skenery. Umožňuje tak skenování dokumentů i v omezených prostorách malých a domácích kancelářích nebo přímých prodejních místech. Skener imageFORMULA DR-C125 vyčnívá na trhu díky jedinečné kombinaci kompaktního designu, výkonného softwaru a extrémně jednoduchého použití,“ říká Jiří Jedlička, produktový manažer divize skenerů společnosti Canon CZ.

Canon imageFORMULA DR-C125 je kompatibilní s přístroji se systémem Windows nebo Mac. Umožňuje rychlé barevné skenování až 50 obrázků za minutu a ultrazvuková detekce dvojitého podávání zajistí spolehlivý provoz. Uživatelé také mohou zvolit přímou cestu skenování pro zpracování neobvyklých dokumentů, jako jsou média s vysokou gramáží, embosovaná média nebo dokumenty dlouhé až 3 metry.

imageFORMULA DR-C125 bude v Evropě v prodeji od září 2011.

Poznámka1 Přiložený software obsahuje: CaptureOnTouch (Win/Mac), eCopy PDF Pro Office (Win), Bizcard (Win/Mac), OmniPage (Win), Paperport (Win), PageManager (Mac)
2 Plně automatický mód obsahuje následující funkce – automatickou detekci barev, automatickou velikost dokumentu, automatické rozlišení, přeskočení prázdné stránky, korekci sklonu, orientaci textu

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese  www.canon-europe.com.