SAP a Google spojily síly, umožní zobrazení firemních dat v mapách

Společnost SAP oznámila, že spolupracuje se společností Google na řešení, které umožní přehledně zobrazit rozsáhlá data na displejích počítačů i mobilních zařízení. Díky propojení SAP BusinessObjects s Google Maps či Google Earth budou uživatele moci provázat svá data s konkrétními lokacemi a jejich vizualizace bude mnohem přehlednější, a to i u opravdu velkých objemů dat. Přenesení dat do mapové vrstvy tak nabídne jejich inovativní reprezentaci, novou perspektivu a další informace pro rozhodování a řízení podniků. (TZ)

„Možnost lokalizace, umožňuje analytickým nástrojům brát v úvahu data také v geografických souvislostech. To znamená, že uživatelé jsou snadno schopni porovnávat informace za jednotlivé oblasti regiony či pobočky s místními trendy, které ovlivňují jejich podnikání.“ řekla Helena Moravcová, produktová manažerka společnosti SAP.Uveďme několik příkladů, kde toto řešení najde uplatnění. Telefonního operátor využít Google Earth a SAP Business Objects Explorer pro analýzu hovorů přerušených kvůli technickým problémům a snadno tak lokalizovat poruchu na konkrétním vysílači. Orgány státní správy si mohou snadno vytvořit mapu vykreslující finanční či jiné ukazatele v jednotlivých regionech, městech nebo obcích a s těmi daty pak počítat při návrhu zákonů a vyhlášek. Banky zase mohou provádět hodnocení rizik úvěrů podle regionů a podobně mohou postupovat také pojišťovny například u povinného ručení.Možností, kde využít lokalizovaná data je opravdu mnoho a jejich zobrazení na mapě často nabízí zcela nový pohled na jejich význam. Může tak pomoci k rozhodnutím, která přinesou úspory nákladů, nečekané zisky nebo snadno vyřeší dříve komplikované úkoly.Zde se můžete podívat na demo ukázku tohoto řešení propojujícího podnikové aplikace s běžně využívanými nástroji: http://analytics.news-sap.com/2011/07/25/demo-sap-and-google-team-for-location-based-intelligence/

O společnosti SAP

SAP, lídr trhu s aplikačním softwarem, pomáhá podnikům a organizacím všech oborů a velikostí lépe fungovat a dosahovat svých cílů. SAP umožňuje lidem a organizacím pracovat společně mnohem efektivněji a využívat podnikové informace tak, aby byli neustále před konkurencí. Přitom nezáleží na tom, zda je SAP využíván ve skladě nebo podnikové prodejně, na mobilních zařízeních nebo klasických počítačích, na pracovišti zákaznické podpory nebo v kanceláři představenstva. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají již více než 109 000 zákazníků dosahovat vyšších zisků, zajistit si udržitelný růst a přizpůsobovat se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala přibližně 900 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy.

Portfolio SAP BusinessObjects mění způsob fungování organizací prostřednictvím propojení lidí, informací a podnikání. Díky otevřeným řešením, která pracují v heterogenních prostředích a v oblastech jako jsou „business intelligence“, řízení informací, řízení výkonnosti firem a kontrola, řízení rizik a dodržování standardů, umožňuje portfolio SAP BusinessObjects organizacím každodenně uskutečňovat jejich vytýčené strategie.

Více informací najdete na www.sap.com.