LG představuje dva nové monitory s IPS panely

Společnost LG Electronics (LG), která je světovým lídrem a inovátorem v informačních technologiích, představila nové LCD monitory s panely IPS. Ty se vyznačují širokými pozorovacími úhly a velmi přesným podáním barev.  (TZ)

LG uvádí na český a slovenský trh nové monitory, které pro zobrazení využívají zcela nové panely s technologií IPS5. Série panelů IPS5 byla oceněna asociací TIPA (Technical Image Press Association). Každý IPS5 panel je barevně zkalibrován odborníkem, aby barvy vyhovovaly i nejnáročnějším grafikům. IPS5 panely jsou tak vhodné především pro fotografy, profesionální grafiky a všude tam, kde je potřeba jasný obraz s věrnými barvami. Navíc mají oproti konkurenci HDMI připojení pro zobrazení Full HD rozlišení (1920 × 1080).

„Monitory s panely IPS5 jsou v současnosti naší vlajkovou lodí v LCD monitorech. Podání barev a úroveň jasu snesou ta nejpřísnější srovnání. Panely jsou tak určeny především pro náročné grafiky a fotografy,” uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ.

Oproti panelům s technologií TN (Twisted Nematic) nabízí panely s technologií IPS věrnější a přesnější barvy. O barevnou přesnost každého panelu se stará odborník, který provádí barevnou kalibraci každého monitoru. Každý profesionál, který si tento monitor koupí, tak bude mít jistotu, že barvy na monitoru budou stejné jako ve skutečnosti. IPS5 panely mají nastavenou teplotu barev na 6500 K, což nejvíce odpovídá obrazu skutečného světa. Díky tomu každý uvidí takové barvy, jaké grafik nebo fotograf zamýšlel.

Svůj podíl na kvalitě zobrazení má rovněž LED podsvícení. Diody emitují světlo bez zabarvení, takže nedochází k žádnému barevnému posunu. Navíc díky miniaturním diodám je podsvícení velmi rovnoměrné. Široké pozorovací úhly jsou samozřejmostí. Díky LED podsvícení mají navíc monitory velmi nízkou spotřebu elektrické energie. Ergonomicky jsou monitory také propracované. Nové stojany umožní nastavit monitor prakticky do jakékoliv polohy.

Monitory s panely IPS5 jsou na českém a slovenském trhu již dostupné, přičemž doporučená maloobchodní cena činí u modelu IPS225V  3 700 Kč vč. DPH a u modelu IPS235V 4 100 Kč.

Specifikace:

IPS235V

IPS225V

Úhlopříčka

23“

21,5“

Počet barev

16,7M

16,7M

Poměr stran

16:9

16:9

Rozlišení

1920 × 1080

1920 × 1080

Jas

250 cd/m2

250 cd/m2

Kontrast

5 000 000:1

5 000 000:1

Odezva

GTG: 14ms

GTG (σ): 5ms

GTG: 14ms

GTG (σ): 5m

O LG Electronics CZ

Společnost LG je silnou korejskou společností, která se svojí více než 50letou tradicí patří mezi světové lídry a technologické inovátory ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích. Regionální pobočka LG Electronics CZ patří na českém a slovenském trhu mezi přední hráče v prodeji spotřební elektroniky. Nabízené portfolio LG na českém trhu je rozděleno do pěti kategorií: Spotřební elektronika, Domácí spotřebiče, Klimatizační jednotky, Mobilní telefony a Informační technologie. Česká pobočka LG Electronics byla založena v roce 2003, o dva roky později přibyla kancelář v Bratislavě. Zaměstnává více než 120 zaměstnanců, přičemž roční obrat se pohybuje v řádu miliard korun. V celosvětové skupině LG pracuje více než 84 tisíc lidí, ve 112 provozech, v 81 dceřiných společnostech na celém světě. Produkty společnosti LG zaručují vysokou kvalitu, inovativnost a osobitost. V roce 2010 získala společnost LG ocenění asociace EISA za Nejlepší produkt v poměru cena/výkon, za Nejlepší evropský kompaktní systém domácího kina a za Evropský ekologický mobilní telefon roku. LG se pravidelně účastní soutěží reddot Design Award, iF Design Award a Industrial Design Excellence Award (IDEA). LG Electronics CZ je generálním partnerem klubu HC Sparta Praha. V letošním roce je LG Electronics CZ v České republice generálním partnerem Digital 3D filmu Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, který jde do kin celosvětově 19. května 2011.