ARC Advisory Group: IFS lídrem v oblasti řešení pro správu majetku

Společnost IFS, přední světový dodavatel podnikových aplikací, byla skupinou ARC Advisory Group označena za jednoho z hlavních světových dodavatelů softwaru pro správu provozních prostředků (Enterprise Asset Management – EAM).  (TZ)

Enterprise Asset Management  – software pro řízení podnikového majetku – poskytuje komplexní řízení veškerých podnikových aktiv – od výroby, služeb, dopravy, až po  IT infrastrukturu. Díky němu lze získat přehled a informace nezbytné k optimálnímu řízení chodu podniku a minimalizaci rizik.

ARC Advisory Group se zabývá výzkumem informačních technologií a poradenstvím v průmyslu a infrastruktuře. Ve své nové publikaci „Enterprise Asset Management and Field Service Management, Five Year Market Analysis and Technology Forecast through 2015“ (“Správa majetku a Optimalizace procesů, pětiletá analýza trhu a technologická prognóza do roku 2015“) ARC Advisory Group prohlašuje, že IFS má dominantní tržní podíl v oblasti EAM v řadě odvětví s vysokými nároky na objem aktiv a údržbu. Dodavatelem číslo 1 je v sektoru letectví a obrany, na druhém místě je v ropném a plynárenském průmyslu a prodejcem číslo 3 v oblasti výroby elektrické energie.

„Poptávka po moderních EAM systémech vzniká v současné době zejména v odvětvích s vysokým nárokem na objem aktiv,“ říká Ralph Rio, ředitel výzkumu ve společnosti ARC Advisory Group. „Záměrem je přesunout se od jednoduchého řízení údržby a zajistit, aby data o majetku byla interaktivnější v rámci celého podniku.“

„Efektivní správa majetku je od samého počátku jedním z pilířů naší společnosti a my jsme rádi, že se naše strategie vývoje produktů a orientace na průmysl setkávají v těchto velmi důležitých odvětvích s kladnou odezvou,“ komentoval Alastair Sorbie, CEO, IFS.

V oblasti letectví a obrany, ropném a plynárenském průmyslu i ve výrobě elektrické energie má společnost IFS celou řadu renomovaných zákazníků, například Armádu Spojených států a Velitelství zásobování USAF (AFMC), Grenland Group a Babcock Engineering Services, čínskou vodní elektrárnu Three Georges nebo National Hydroelectric Power Corporation of India.

V České a Slovenské republice jsou významnými zákazníky  IFS v těchto oblastech např. společnosti EGE,  ZAT, ARMATURY Group, ZPA Smart Energy.

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje IFS Applications™, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s. r. o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku se sídlem v Žilině. V současné době mají obě společnosti k dispozici více než 60 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete na www.IFSWORLD.com.

O ARC Advisory Group

Společnost ARC Advisory Group, založena v roce 1986, je jednou z předních poradenských firem, zaměřujících se na průzkumy trhu v oblasti průmsyslu a infrastruktury.  Pokrývají technologie od business systémů až po řízení životního cyklu, ve výrobě, SCM, operativní řízení výroby, optimalizaci energetiky a automatizaci systémů. Analytici a konzultanti společnosti mají znalosti ze všech oblastí průmyslu a praktické zkušenosti z výroby.  Společnost pořádá konference, strategická fóra, poskytuje konzultace a  poradenství. Více informací najdete na:  www.arcweb.com