Windows Azure Marketplace byl spusten v Ceske republice

Na nedávné vývojářské konferenci Build v kalifornském Anaheimu bylo oznámeno, že Windows Azure Marketplace bude spuštěn do tří týdnů. A že se nejednalo o plané sliby, dokazuje jeho spuštění ve 26 zemích světa, ze kterých se tři nachází ve střední Evropě – jednou z nich je také Česká republika. Platforma sice ještě není dostupná v českém jazyce, ale to nebrání uživatelům otestovat lokální verzi již nyní. Windows Azure Marketplace mohou vyzkoušet mimo jiné také uživatelé v Polsku a Maďarsku. Platit se může v sedmnácti měnách, včetně českých korun.

„Velmi nás těší, že je Česká republika jednou ze tří zemí střední Evropy, ve které již došlo k dlouho očekávanému spuštění Windows Azure Marketplace. Současně je to velká příležitost pro vývojáře, kteří mohou pokračovat v přípravě jedinečných aplikací,“ říká Dalibor Kačmář, manažer serverové divize společnosti Microsoft.

Windows Azure Marketplace je online tržištěm pro vývojářské společnosti a jejich zákazníky, které slouží například pro sdílení, vyhledávání, prodej a nákup komponent, zdrojů dat a koncových služeb a aplikací potřebných pro vývoj software na Windows Azure platformě.

Dalšími zeměmi, ve kterých je již Windows Azure Marketplace k dispozici, jsou Belgie, Dánsko, Finsko, Francie, Holandsko, Irsko, Itálie, Japonsko, Kanada, Mexiko, Německo, Norsko, Nový Zéland, Maďarsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Singapur, Švédsko, Španělsko, Velká Británie a USA.