AVM FRITZ!Box pro internetové připojení s rychlostí 100 Mb/s i více

Společnost AVM GmbH zákazníkům nabízí ucelenou řadu osvědčených koncových zařízení AVM FRITZ! pro širokopásmový přístup k Internetu, bezdrátový přenos dat, hlas, video i IPTV s pokrytím celé domácnosti. (TZ)

U příležitosti tradiční akce Broadband World Forum, která se konala poslední zářijový týden v Paříži, představila společnost AVM nejnovější verze svého nosného produktu AVM FRITZ!Box s podporou přenosových rychlostí 100 Mb/s i více.

Uživatelé tak získávají koncová zařízení s jejichž pomocí mohou plně využít možnosti nejnovějších nabídek skutečně vysokorychlostních připojení v sítích poskytovatelů kabelové televize, prostřednictvím VDSL a v neposlední řadě také v rámci nastupující čtvrté generace mobilních datových technologií, označovaných jako LTE.
AVM FRITZ!Box v sobě kombinuje vše potřebné pro vysokorychlostní připojení k Internetu a umožňuje toto připojení sdílet v rámci domácí či malé firemní datové sítě prostřednictvím kabelové technologie Ethernet včetně GbE nebo bezdrátové technologie WiFi 802.11ngba s rychlostí až 300 Mbit/s. Podpora hlasových služeb je zajištěna integrovanou pobočkovou ústřednou dovolující kombinaci tradičních služeb (analogové linky, ISDN) a VoIP (SIP) s podporou HD telefonie, dále pak základnovou stanicí DECT CAT-iq pro  bezšňůrové  telefony, integrovaný záznamník a fax. Mimo sdílení fotografií, videa a jiných dat prostřednictvím integrovaného souborového serveru, nabízí sdílení USB zařízení a rovněž funkci media serveru pro domácí multimediální zábavu. FRITZ!Box umožňuje i zabezpečený vzdálený přístup do domácí či firemní sítě pomocí VPN.
Mimořádný důraz je přitom kladen na jednoduchou instalaci, konfiguraci a obsluhu, tak, aby i málo zkušení domácí uživatelé mohli pohodlně využívat všechny dostupné možnosti produktů AVM FRITZ!
Funkční možnosti AVM FRITZ!Box v rámci domácí sítě je možné dále rozšířit prostřednictvím bezdrátového klienta WiFi 802.11ngba AVM FRITZ!WLAN USB, který umožňuje jednoduše a bezpečně připojit k síti PC, notebooky a další zařízení vybavená USB portem.
Pokud uživatelé potřebují zvětšit pokrytí své bezdrátové sítě, poslouží jim AVM FRITZ!Wlan Repeater, opět s podporou WiFi 802.11ngba a portem Ethernet pro připojení zařízení nevybavených klientem WiFi.
Pro hlasovou komunikaci slouží bezdrátové telefony AVM FRITZ!Fon, využívající technologii  DECT s rozšířením CAT-iq a podporující HD telefonii. Toto rozšíření umožňuje on-line přístup k některým internetovým službám (e-mail, RSS, internetová radia, podcast).
Nově nabízí AVM zařízení FRITZ!PowerLine jehož pomocí lze rozšířit existující datovou síť přes běžné domovní elektrické rozvody a vyhnout se tak nepraktickému tažení kabelů.
Jedním z hlavních cílů společnosti AVM je úspora energie. Zařízení jsou proto vybavena možnostmi automatického nebo manuálního přechodu do stavu s nízkou spotřebou (stand-by) nebo úplného vypnutí určité části (např. WiFi).

Více informací o koncových broadband zařízeních řady AVM FRITZ! můžete získat na stránkách http://www.gestocomm.cz/gesto-communications-kategorie-koncova-zarizeni-avm-pro-broadband-pripojeni-k-internetu.htm.
Distributorem zařízení AVM pro Českou republiku a Slovensko je společnost Gesto Communications.