Spolupráce společností HP a SAP přináší zrychlení přechodu do cloudu

Praha, 18. října 2011 – Společnosti HP a SAP AG oznámily uzavření smlouvy ohledně poskytování SAP® aplikací prostřednictvím HP Enterprise Services. Společné služby nabídnou velkým společnostem možnost nasazení lépe škálovatelných aplikací za dostupnější cenu. (TZ)

Kombinace řešení obou společností navíc přináší podnikovým zákazníkům i výrazné zvýšení dostupnosti a rychlosti obchodních informací, čímž přispěje k provádění rychlejších a odpovědnějších rozhodnutí.

První SAP aplikací poskytovanou prostřednictvím HP Enterprise Services přes odpovídající cloudovou platformu je SAP Customer Relationship Management (SAP CRM) rapid-deployment solution, která se zaměřuje na zvýšení produktivity firemních obchodníků, marketingu a servisních profesionálů.

Řešení SAP CRM je poskytováno prostřednictvím datových center HP Enterprise Services po celém světě. Kombinuje software a služby pro rychlé a cenově dostupné poskytnutí základní CRM funkcionality, a zároveň minimalizuje související rizika. Zákazníci získávají maximálně spolehlivou kapacitu pro zpracování jednotlivých úloh, a to při splnění podnikových bezpečnostních strategií a ochraně soukromí, které mohou být rychle přizpůsobeny na míru aktuálním specifickým požadavkům.

Součástí společného řešení dodávaného ze strany HP je infrastruktura, platforma a aplikační služby nabízené v podobě modelu poskytování služeb („as-a-service“). Tento model umožňuje zákazníkům optimalizovat požadavky a platby podle toho, které aplikace a postupy potřebují aktuálně využívat.

„Cloudová řešení se stávají hlavní prioritou ve firmách – především díky rychlému nasazení, výhodné ceně a flexibilitě,“ řekl Eric Clark, viceprezident pro podnikové aplikační služby v HP Enterprise Services. „Spolupráce se společností SAP umožňuje zákazníkům HP výrazně zvýšit dostupnost a rychlost obchodních informací prostřednictvím cloudu, a navíc vytváří flexibilní cestu pro budoucí růst.“

Zpřístupněním SAP CRM a souvisejících aplikací v prostředí cloudu mohou velké firmy těžit ze snazšího a rychlejšího nasazení této technologie. Řešení SAP rapid-deployment nabízejí velkým firmám okamžitě použitelnou kombinaci softwaru, předpřipravených služeb a přednastaveného obsahu za fixní cenu. Tato řešení tak mohou být zprovozněna mnohem rychleji než dosud, často již během pouhých osmi týdnů.

„Naším cílem je zajištění vysoké flexibility zákazníků při nasazení a inovaci cloudových řešení,“ doplnil Kevin Ichhpurani, senior viceprezident divize Ecosystem and Channels ve společnosti SAP. „Prostřednictvím širokého portfolia cloudových řešení společnosti HP můžeme nabídnout uživatelům po celém světě bezpečný a spolehlivý přístup k důležitým firemním aplikacím, a přitom jim pomoci udržet pod kontrolou hardware i náklady související se správou.“

Společnost HP je certifikovaným globálním poskytovatelem služeb SAP z oblasti cloudu, správy aplikací a hostingu, díky čemuž zákazníkům garantuje dodržení špičkových standardů z oblasti cloudových SAP aplikací. Nabídka řešení SAP CRM rapid-deployment v podobě cloudové služby je nejnovější součástí již dvacetiletého partnerství HP a SAP, člena HP Agility Alliance.

Prémiový partnerský program HP Agility Alliance je součástí divize HP Enterprise Services. Jeho členy jsou přední světoví poskytovatelé špičkových technologických produktů a služeb se společným cílem vybudovat a zpřístupnit komplexní řešení zastřešující většinu požadavků na IT infrastrukturu.

Služby společnosti HP pomáhají firmám a vládním organizacím při plnění strategie Instant-On Enterprise, která ve světě nepřetržité konektivity umožňuje využívat technologie při veškeré spolupráci se zákazníky, zaměstnanci, partnery a občany.

O společnosti SAP

SAP, lídr trhu s aplikačním softwarem, pomáhá podnikům a organizacím všech oborů a velikostí lépe fungovat a dosahovat svých cílů. SAP umožňuje lidem a organizacím pracovat společně mnohem efektivněji a využívat podnikové informace tak, aby byli neustále před konkurencí. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají již více než 109 000 zákazníků dosahovat vyšších zisků, zajistit si udržitelný růst a přizpůsobovat se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala přibližně 900 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Další informace o společnosti SAP (NYSE: SAP) jsou k dispozici na webových stránkách www.sap.com.

O společnosti HP

HP neustále vytváří nové příležitosti k tomu, aby technologie měly smysluplný přínos pro jednotlivce, firmy, státní správu a celou společnost. Portfolio největší technologické firmy světa zahrnuje tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Konvergencí cloudu a konektivity vytváří HP perfektně provázané, bezpečné a kontextově vysoce senzitivní prostředí pro dokonale propojený svět. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

Tagged