HP zajistí přesun IT infrastruktury společnosti ROLF Group do cloudu

Praha, 26. října 2011 – HP oznámilo uzavření dohody se společností ROLF Group (ROLF), lídrem na ruském trhu v dovozu a prodeji automobilů (mimo jiné i značky Škoda). Tato dohoda zahrnuje přesun IT a aplikační infrastruktury ROLF do cloudového prostředí HP; díky tomu se výrazně zvýší flexibilita procesů a zoptimalizují provozní náklady společnosti ROLF. (TZ)

Přesun IT a aplikační infrastruktury ROLF do privátního cloudu přinese IT pracovníkům této společnosti mnohem širší možnosti při správě technologického zázemí a dovolí jim rychleji škálovat IT služby přesně na míru měnícím se obchodním požadavkům. ROLF rovněž od přechodu ke cloudu očekává zlepšení ekonomických výsledků, mj. i díky zrušení všech nákladů souvisejících s údržbou vlastního datového centra.

„V detailovém neboli maloobchodním světě je klíčové co nejúžeji skloubit obchodní požadavky a možnosti IT infrastruktury. Jedině tak lze poskytovat ty nejlepší služby zákazníkům,“ řekl Artem Pletnev, provozní ředitel IT divize společnosti ROLF Group. „Komplexní cloudová řešení společnosti HP spolu s jejími bohatými zkušenostmi v oblasti implementace těchto řešení napříč různými odvětvími nám dávají jistotu, že díky přechodu do cloudu splníme všechny budoucí požadavky – za nejlepší cenu a s nejvyšším výkonem.“

Stěžejní součástí řešení HP budou služby Utility Services pro usnadnění migrace technologické infrastruktury ROLF do privátního cloudového prostředí. Zajistí přístup k nadčasovým technologiím se škálovatelnou výpočetní kapacitou, nejmodernějším datovým úložištím a vysoce variabilním možnostem zálohování při minimálních cenách i dopadech na životní prostředí.

Součástí dohody je rovněž přemístění e-mailového systému společnosti ROLF a podpora rozsáhlého portfolia firemních aplikací v prostředí cloudu, včetně plánování zdrojů, firemních portálů a elektronické komunikace.

Společnost ROLF bude využívat různé druhy a kombinace cloudových služeb HP podle svých aktuálních potřeb a požadavků. Zároveň bude mít přístup ke cloudovým službám HP z oblasti podnikové úrovně, které jí poslouží jako základ pro implementaci rozsáhlejšího cloudového řešení v budoucnu.

Privátní cloudové služby HP budou poskytovány z Německa, společnost ROLF bude zároveň těžit z výhod vzdálené podpory díky Best Shore centrům umístěným ve střední a východní Evropě.

„Technologie jsou nejlepším prostředkem maloobchodních prodejců. Jejich pomocí se mohou spolehlivě spojit se svými zákazníky, kteří vyžadují nepřetržitý přístup,“ dodal Vladimir Zaitsev, manažer divize HP Enterprise Services v Rusku. „HP poskytuje zákazníkům moderní, cenově výhodné technologie a velmi zkušené týmy implementátorů, čímž pomáhá společnostem, jako je ROLF Group, pokrýt veškeré požadavky zákazníků a rozšířit portfolio obchodních aktivit.“

Řešení HP dodané společnosti ROLF Group je součástí strategie Instant-On Enterprise, která umožňuje využívat ve světě nepřetržité konektivity informační technologie při veškeré spolupráci se zákazníky, zaměstnanci, partnery a občany.
O společnosti ROLF Group
ROLF Group je jednou z předních ruských společností automobilového průmyslu a patří mezi největší importéry a maloobchodní prodejce zahraničních automobilů ve své zemi. Vlastní 28 obchodních zastoupení v Moskvě a Petrohradu. V letošním roce slaví 20. výročí založení a dominuje ruskému trhu v oblasti distribuci nových vozidel, náhradních dílů a jejich servisu, finančních služeb a logistiky. Více informací lze najít na webu www.rolfgroup.com.

O společnosti HP

HP neustále vytváří nové příležitosti k tomu, aby technologie měly smysluplný přínos pro jednotlivce, firmy, státní správu a celou společnost. Portfolio největší technologické firmy světa zahrnuje tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Konvergencí cloudu a konektivity vytváří HP perfektně provázané, bezpečné a kontextově vysoce senzitivní prostředí pro dokonale propojený svět. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

Tagged