Kingston Digital proměňuje USB flash disky na aktivní zařízení pro ukládání dat

Praha, 26. října 2011 — Kingston Digital Europe Ltd, dceřiná společnost Kingston Technology Company Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě, dnes představila bezplatnou aplikaci Kingston urDrive, která je předinstalována na vybraných USB flash discích z řady DataTraveler®. Prostředí Kingston urDrive promění USB disk z pasivního média pro ukládání dat na všestranné aktivní zařízení, jež uživatelům umožní snadný přístup a organizaci jejich osobních souborů, fotografií, hudby, her a videí. Díky vestavěnému prohlížeči obrázků a přehrávači MP3 je velmi snadné prohlížet fotografie i poslouchat hudbu. (TZ)

„USB disky od svého počátku sloužily jako digitální nosiče pro přenos dat z jednoho zařízení na jiné. Společnost Kingston se ujala vedení proměny způsobu, jakým spotřebitelé k těmto diskům přistupují,“ řekl Krystian Jaroszynski, manager marketingu produktů typu flash společnosti Kingston pro Evropu. „Aplikace urDrive umožňuje spotřebitelům bez ohledu na jejich věk používat USB flash disky interaktivní formou a získat tak mnohem více než možnost pouze ukládat a přenášet soubory mezi různými zařízeními.“

Aplikace urDrive rozšiřuje zabezpečení PC díky diagnostickému nástroji Norton™ PC Checkup. Ten v počítači vyhledává nákazu počítačovými viry (včetně spyware, červů a adware) a kontroluje, zda není oslaben výkon počítače a zda identita a data uživatele nejsou ohroženy. Prostředí urDrive navíc používání počítače usnadňuje díky webovému prohlížeči Maxthon 3, který se může pochlubit v daném oboru velmi rychlým spouštěním, vykreslováním internetových stránek a architekturou, která uživatelům zajišťuje skutečně mobilní a bezpečné prohlížení Internetu. Veškeré dočasné soubory, historie prohlížení i soubory „cookies“ zůstávají na flash disku, takže soukromí při procházení webu zůstává naprosto zachováno, což je důležité především u veřejných počítačů.

„Návyky spotřebitelů při používání počítačů se vyvíjejí a v reakci na tento vývoj aplikace urDrive posouvá flash disky na sofistikovanější úroveň – na mobilní zařízení pro ukládání dat, které je moderní, plné užitečných funkcí a odlišné,“ řekl Kevin Chapman, generální ředitel a viceprezident Norton Consumer Services. „Díky integraci nástroje Norton PC Checkup do aplikace urDrive mohou uživatelé s digitálním obsahem snadno pracovat s vyšší úrovní zabezpečení a současně se provádí analýza výkonu počítače. Jsme rádi, že jsme se stali součástí tohoto nového kroku ve vývoji aktivních USB disků, kdy nástroj Norton PC Checkup zajišťuje mobilním uživatelům klid v duši, ať jsou kdekoli.“

„Webový prohlížeč Maxthon 3 nabízí uživatelům aplikace urDrive skutečně bezpečné a plně přenositelné prostředí při prohlížení Internetu,“ řekl Karl Mattson, generální ředitel a vedoucí vývoje produktů společnosti Maxthon International LTD. „Od nynějška vás díky aplikaci urDrive bude historie prohlížených stránek, záložky a nastavení následovat, kdekoli je budete potřebovat.“

Prostředí urDrive osloví spotřebitele bez ohledu na věk, ať již jej budou využívat v práci, doma nebo na cestách. Profesionálové v oblasti obchodu například mohou mít snadno po ruce vše potřebné v práci i doma a dokonce mohou využít větší kapacitu, než kterou nabízí samotný disk – díky možnosti online zálohování. Tato služba zajišťuje synchronizaci souborů na USB disku a obsahu uloženého v cloudu a umožňuje zálohování a snadný přístup. Zábavu pro rodinu nabídne urDrive rovněž – k dispozici je přístup k nejnovějším zajímavým herním titulům od firem EA™ Games a PopCap Games. Maminky, které nemají příliš času hlídat, co děti dělají na počítači, mohou zůstat v klidu s jistotou, že děti se na Internetu pohybují v bezpečném prostředí díky prohlížeči Fooz Kids. Lidé na cestách mohou prohlížet spravovat a sdílet svá stále obsáhlejší alba fotografií a videa a současně mají po ruce digitální kopie svých důležitých dokumentů, například pasů.

Prostředí urDrive je k dispozici jako bezplatná předinstalovaná aplikace na základní řadě USB disků Kingston DataTraveler 109, DataTraveler 101 Generation 2 (G2) a DataTraveler 108 a brzy bude i u modelů DataTraveler Generation 3 (G3). Tato zařízení spotřebitelům nabízejí výběr různých designů i kapacit od 4 GB do 32 GB.

Podrobné informace o aplikaci Kingston urDrive jsou k dispozici online zde:



Další informace o společnosti Kingston Technology Europe můžete najít zde:

YouTube: http://www.youtube.com/kingstontechmemory
Facebook: http://www.facebook.com/kingstontechnologyeurope
Twitter: http://twitter.com/#!/kingstontech
LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/kingston
Flickr: http://www.flickr.com/photos/kingstontechnologyemea/

O společnosti Kingston Digital, Inc.

Kingston Digital, Inc. („KDI“), zajišťující výrobu a distribuci pamětí typu flash, je dceřinou společností Kingston Technology Company, Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě. KDI byla založena v roce 2008 a její sídlo je v kalifornském Fountain Valley ve Spojených státech. Další informace můžete získat na internetové adrese www.kingston.com/europe nebo na telefonním čísle +44 (0)1932 738888.

Kingston a logo Kingston jsou registrované ochranné známky společnosti Kingston Technology Corporation. Všechna práva jsou vyhrazena. Veškeré ostatní ochranné známky mohou být majetkem příslušných oprávněných vlastníků.