Společnost VMware oznámila hospodářské výsledky za 3. čtvrtletí tohoto roku

Praha, 27. října 2011 – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW), globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, zveřejnila své finanční výsledky za třetí čtvrtletí roku 2011: (TZ)

  • Příjmy za třetí čtvrtletí dosáhly výše 942 milionů dolarů a oproti stejnému období v roce 2010 stouply o 32 procent. V konstantní měně vzrostly o 30 procent.
  • Provozní zisk za třetí čtvrtletí 2011 činil 181 milionů dolarů. Provozní zisk bez přihlédnutí k metodice GAAP byl ve třetím čtvrtletí 285 milionů dolarů, což znamená zvýšení o 40 procent oproti stejnému období loňského roku.
  • Čistý zisk za třetí čtvrtletí dosáhl výše 178 milionů dolarů, tedy 0,41 dolaru na akcii, oproti stejnému období v loňském roce, kdy čistý zisk byl 85 milionů dolarů a 0,20 dolaru na akcii. Bez přihlédnutí k metodice GAAP činil čistý zisk 230 milionů dolarů a 0,53 dolaru na akcii ve srovnání se třetím čtvrtletím roku 2010, kdy dosáhl celkově 165 milionů dolarů a 0,39 dolaru na akcii.
  • Provozní peněžní tok za třetí čtvrtletí dosáhl 524 milionů dolarů. Volný peněžní tok činil 494 milionu dolarů, což je nárůst o 108 % oproti stejnému období loňského roku.
  • Provozní peněžní tok dosáhl za posledních 12 měsíců výše 1,9 miliardy dolarů, což znamená nárůst o 78 procent. Volný peněžní tok činil za stejné období 1,8 miliardy dolarů, v meziročním porovnání se jedná o 72 procentní nárůst.
  • K 30. září 2011 disponovala společnost finanční hotovostí, hotovostními ekvivalenty a krátkodobými investicemi ve výši 4 miliardy dolarů a odloženými výnosy v celkové sumě 2,2 miliardy dolarů.

Příjmy z činnosti na území Spojených států za třetí čtvrtletí 2011 vzrostly oproti stejnému období v roce 2010 o 22 procent na 443 milionů dolarů. Tržby mimo Spojené státy vzrostly ve třetím čtvrtletí 2011 o 42 procent na 498 milionů dolarů ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. V konstantní měně byl nárůst 37 procent.

Příjmy z licencí dosáhly za třetí čtvrtletí 2011 výše 444 milionů dolarů, což představuje nárůst o 29 procent oproti třetímu čtvrtletí roku 2010, v konstantní měně nárůst 25 procent. Příjmy ze služeb včetně softwarové údržby a odborných služeb činily ve třetím čtvrtletí tohoto roku 498 milionů dolarů a meziročně tak vzrostly o 34 procent.

Dále pokračuje znění tiskové zprávy v angličtině

“VMware’s third quarter results were driven by growth across all products.  Demand was especially strong in the Asia Pacific markets and we also experienced the seasonal impact of sales to the US Federal Government,” said Mark Peek, chief financial officer.  “Fourth quarter 2011 revenues are expected to be in the range of $1.03 billion and $1.06 billion, a year-over-year increase of 23% to 27%.”

“I’m pleased with another solid quarter for VMware illustrated by progress with new products, growth across our portfolio and a growing community.  We are becoming a significant partner to businesses moving to the cloud,” said Paul Maritz, chief executive officer.

Recent Highlights & Strategic Announcements

  • During the third quarter, VMware announced the industry’s first cloud infrastructure suite and the general availability of VMware vSphere® 5, delivering nearly 200 new and enhanced capabilities to help customers transform IT by driving greater efficiency from existing investments and improving operational agility.
  • In August 2011 at VMworld® Las Vegas, VMware announced a portfolio of new and emerging products to provide customers a cohesive path to IT as a Service.  VMware announced a simple way to help organizations break free from device-centric legacy desktop models and work in the post-PC era. VMware View™ 5 simplifies IT manageability and control, while providing a high fidelity desktop virtualization experience.  Updates to VMware Horizon™ will provide an open, user-centric platform for delivery of different application types within a unified application catalog from a wide range of devices.
  • VMware announced a new enterprise database as a service platform accelerating development while automating administration of heterogeneous database technologies.  VMware vFabric Data Director™ establishes a policy driven model for driving consistent security, data protection and resource consumption across an enterprise’s database portfolio. VMware vFabric Postgres, the first database supported on Data Director, dynamically adapts to changing workloads to achieve greater memory efficiency and higher consolidation ratios.
  • VMware announced the beta availability of VMware Micro Cloud Foundry™ as a free download.  Cloud Foundry is the industry’s first open Platform as a Service (PaaS) solution, designed to deliver access to modern, high productivity frameworks and a rich ecosystem of application services from VMware, third parties and the open source community.

O VMware

Společnost VMware poskytuje řešení pro virtualizaci podnikové infrastruktury, která firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání. Zákazníci se na společnost VMware, která poskytuje nejrozšířenější virtualizační platformu VMware vSphere, spoléhají při snižování investičních a provozních nákladů, zvyšování pružnosti, zajištění nepřetržitého provozu svého podnikání, posilování bezpečnosti a snižování ekologické zátěže. S tržbami ve výši 2,9 miliardy USD v roce 2010, více než 250 tisíci zákazníků a 25 tisíci partnerů je VMware lídrem v oblasti virtualizace a pravidelně se umísťuje na žebříčku top preferovaných řešení IT řediteli. Společnost VMware sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.