Soutěž o nejlepší aplikaci pro Windows Azure a Windows Phone startuje

Společnost Microsoft vyhlašuje další ročník soutěže o nejlepší aplikace vyvíjené
na platformách Windows Azure a Windows Phone s názvem „Tvoje firma, Tvoje šance na úspěch“. Soutěž začíná 7. listopadu 2011 a končí 30. dubna 2012. Odborná porota vybere každý měsíc nejzajímavější projekt. Mezi výherce bude celkem rozděleno 150.000 Kč na marketingovou podporu. Každý měsíc tak výherce obdrží 25 000 Kč na zviditelnění svého projektu a případovou studii. Dále na prezentaci svého řešení v komunikaci Microsoftu a v sérii odborných článků na portálech mediálních partnerů se zásahem desetitisíců unikátních čtenářů. (TZ)

Na konci dubna bude oznámen hlavní vítěz v kategorii Windows Azure, který získá konzoli Xbox 360 s pohybovým ovladačem Kinect, a v kategorii Windows Phone, který obdrží mobilní telefon s tímto systémem.

Z těchto dvou kategorií bude následně odbornou porotou vybrán celkový vítěz soutěže, který postoupí do regionální úrovně v rámci střední a východní Evropy. Navíc získá pro jednoho svého zástupce výhru v podobě návštěvy celosvětového setkání partnerů Microsoftu Worldwide Partner Conference. Ta se bude konat v kanadském Torontu. Zde proběhne oficiální vyhlášení výherců.

„Vzhledem ke značnému zájmu soutěžících i množství přihlášených aplikací v loňském roce, jsme se rozhodli uspořádat druhý ročník této vývojářské soutěže. K platformě Windows Azure nyní nově přibyl i Windows Phone, jehož Marketplace se v srpnu otevřel i pro aplikace českých vývojářů,“ říká Dalibor Kačmář, manažer serverové divize ve společnosti Microsoft. „Důležité je také připomenout loňský úspěch české společnosti Software Cígler, která se se svou aplikací iDoklad.cz stala absolutním vítězem celé soutěže a její zástupci si ze zahraniční konference odvezli zlato,“ dodává Dalibor Kačmář.

Zájemci mohou registrovat své aplikace na portále Microsoft Platform Ready http://www.microsoftplatformready.com/cs-cz, kde stačí stáhnout a spustit test kompatibility a výsledek nahrát na portál. Pokud aplikace splní zkušební test, společnost automaticky získá k užívání logo „Powered by Windows Azure“ a bude uváděna v Microsoft katalozích (Pinpoint, Microsoft Platform Ready). Soutěž trvá až do 30. dubna 2012, ale čím dříve se zájemci přihlásí, tím mají výraznější šance jak na měsíční, tak na celkovou výhru a opakovanou marketingovou podporu. Podrobnější informace o soutěži jsou k dispozici na stránce „Tvoje firma, Tvoje šance na úspěch“ http://www.microsoft.com/cze/azure-contest/ .

Soutěž „Tvoje firma, Tvoje šance na úspěch“ není totožná se soutěží o nejlepší Windows Phone aplikaci “Vyvíjej a vyhraj!”, kterou rovněž vyhlásila společnost Microsoft. Do každé soutěže je nutná zvláštní registrace.

O společnosti Microsoft

Společnost Microsoft (nasdaq „MSFT“) byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál.