Odborníci potvrzují: 3D notebook od LG nebliká

PRAHA, 11. 11. 2011 – Společnost LG Electronics (LG), která je světovým lídrem a technologickým inovátorem v informačních technologiích, získala certifikaci od evropské certifikační autority – společnosti TÜV, na svůj notebook s 3D displejem. Certifikace potvrzuje, že 3D displej notebooku LG nebliká. (TZ)

Německý TÜV certifikoval model LG A530. Ani při sledování 3D obrazu displej notebooku nijak nebliká, nabízí jasný, ostrý a přirozený obraz. Někteří výrobci používají technologie, při kterých 3D obraz bliká. Sledování takového obrazu pak není příjemné – bolí z něj hlava a oči jsou zbytečně namáhané. Notebook LG je první na světě, který takovou certifikaci získal.

„Svým zákazníkům nabízíme 3D obraz, který je ostrý, jasný a na sledování příjemný. Certifikace TÜV to potvrzuje. LG je průkopníkem 3D technologie Film Patterned Retarder, zvané LG CINEMA 3D, která nabízí nejpříjemnější 3D obraz, což potvrzují jak certifikace nezávislých autorit, tak vítězství ve srovnávacích testech,“ uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ.

LG používá pro zobrazení 3D technologii Film Patterned Retarder (FPR). Displej má Full HD rozlišení 1920 × 1080 bodů. Na rozdíl od „závěrkových“ brýlí, které zatmívají oči, netrpí tato technologie snižováním jasu. Sledování filmů, hraní her i prohlížení fotografií je tedy mnohem příjemnější.

Notebook LG A530 byl představen v Koreji před dvěma měsíci. Na místním dynamickém trhu se stal okamžitě nejprodávanějším produktem v segmentu 3D notebooků. V příštích měsících bude notebook dostupný i ve zbývajících částech světa, na český a slovenský trh se bohužel tento model prozatím nedostane.

V případě zájmu o bližší informace, technické specifikace, komentáře k výrobkům nebo zájmu o výpůjčky produktů kontaktujte, prosím, naši PR agenturu LG-One:
Jan Řezáč      Senior Consultant +420 724 666 604 jan.rezac@lg-one.com

O LG Electronics CZ

Společnost LG je silnou korejskou společností, která se svojí více než 50letou tradicí patří mezi světové lídry a technologické inovátory ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích. Regionální pobočka LG Electronics CZ patří na českém a slovenském trhu mezi přední hráče v prodeji spotřební elektroniky. Nabízené portfolio LG na českém trhu je rozděleno do pěti kategorií: Spotřební elektronika, Domácí spotřebiče, Klimatizační jednotky, Mobilní telefony a Informační technologie. Česká pobočka LG Electronics byla založena v roce 2003, o dva roky později přibyla kancelář v Bratislavě. Zaměstnává více než 120 zaměstnanců, přičemž roční obrat se pohybuje v řádu miliard korun. V celosvětové skupině LG pracuje více než 84 tisíc lidí, ve 112 provozech, v 81 dceřiných společnostech na celém světě. Produkty společnosti LG zaručují vysokou kvalitu, inovativnost a osobitost. V roce 2010 získala společnost LG ocenění asociace EISA za Nejlepší produkt v poměru cena/výkon, za Nejlepší evropský kompaktní systém domácího kina a za Evropský ekologický mobilní telefon roku. LG se pravidelně účastní soutěží reddot Design Award, iF Design Award a Industrial Design Excellence Award (IDEA). LG Electronics CZ je generálním partnerem klubu HC Sparta Praha. V letošním roce je LG Electronics CZ v České republice generálním partnerem Digital 3D filmu Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, který jde do kin celosvětově 19. května 2011.