Vývojáři dostanou za aplikace pro datové schránky grant 250 tisíc

Praha, 12. prosince 2011 – Telefónica Czech Republic, dodavatel Informačního systému datových schránek, vyhlásila grantové řízení zaměřené na tvorbu aplikací a programů pro využití datových schránek. O grant může pomocí jednoduché přihlášky zažádat jakákoliv fyzická či právnická osoba. Jedinou podmínkou je, aby navrhovaná aplikace souvisela s datovými schránkami. Mezi vybrané účastníky bude v grantovém programu rozděleno až 250 tisíc Kč. Aplikace a programy, u kterých grant plně pokryje náklady na jejich vytvoření, budou po svém dokončení k dispozici zdarma na webových stránkách www.vasedatovka.cz, kde jsou již nyní zveřejněny detaily akce i přihláška. (TZ)

„Chceme uživatelům co nejvíce usnadnit práci s datovými schránkami a nabídnout jim ty nejlepší možné doplňky pro použití tohoto systému. Mezi vítěze grantového řízení rozdělíme nemalou částku peněz, která jim pomůže uhradit náklady na vytvoření aplikace či programu a je jedno, zda se bude jednat o aplikaci na mobilní telefon, ikonu do panelu nástrojů informující o nové zprávě nebo například program pro správu datových schránek,“ vysvětluje Petr Zápotocký z Telefónica Czech Republic.

Do přihlášky do grantového programu je třeba popsat plánovanou aplikaci či program, harmonogram přípravy a cenu aplikace. Všechny přihlášky pak prostuduje odborná komise. Ta vybere návrhy, které mají být realizovány, a rozdělí mezi ně až 250 000 Kč. Vítězové grantového řízení pak ve lhůtě, kterou stanovili harmonogramem, aplikaci vytvoří. Aplikace a programy, u kterých grant plně pokryje náklady na jejich vytvoření, si následně budou moci všichni uživatelé datových schránek zdarma stáhnout na webových stránkách www.vasedatovka.cz, kde jsou již nyní zveřejněny všechny informace o této akci.

Termín pro podání přihlášek je stanoven předběžně na konce ledna 2012 a bude upraven podle zájmu vývojářů. Případná změna tohoto termínu by pak byla včas ohlášena na webových stránkách www.vasedatovka.cz minimálně s dvoutýdenním předstihem.

O informačním systému datových schránek (ISDS):

Datové schránky jsou informační systém veřejné správy zřizovaný podle zákona 300/2008 Sb. Prostřednictvím informačních technologií mění způsob doručování (přijímání a podávání) úředních dokumentů. Pomocí datových schránek je možné zasílat dokumenty v elektronické podobě orgánům veřejné moci a také je takto od nich přijímat. Správcem informačního systému datových schránek je Ministerstvo vnitra České republiky. Provozovatelem informačního systému datových schránek je Česká pošta s.p. a dodavatelem systému je Telefónica Czech Republic, a.s.

Pro více informací kontaktujte: e-mail: isds@emcgroup.cz