Tenké, stylové, výkonné – Canon představuje IXUS 500 HS a IXUS 125 HS

PRAHA, 9. ledna 2012 – Canon představil dva výkonné modely IXUS, IXUS 500 HS a IXUS 125 HS, se kterými je snadné zachytit každý okamžik ve vysoké kvalitě. Novinky kombinují elegantní a přitom tenké tělo se špičkovou technologií objektivů Canon. Noční scény nebo záběry z dovolené budou vždy perfektní, ať již se jedná o fotografování nebo natáčení videí ve Full HD. (TZ)

IXUS 500 HS přináší impozantní 12x optický zoom v ultratenkém 19,2mm, což z něj dělá nejtenčí fotoaparát svého druhu na světě#. K dispozici je ve čtyřech barvách: červené, modré, černé a stříbrné. IXUS 500 HS má futuristický vzhled s charakteristickým kovovým provedením. IXUS 125 HS je stvořen pro uživatele, kteří se chtějí odlišit od davu. K dispozici je hned v několika poutavých odstínech: růžové, červené, modré, zelené a modré.

Kvalita v každém snímku

Nové modely IXUS nabízí řadu pokročilých zobrazovacích technologií společnosti Canon, aby uživatelé dosáhli perfektních snímků za všech podmínek – od scén s romantickým osvětlením až po focení na pláži s ostrým světlem. Oba modely obsahují Canon HS System, který kombinuje 10,1MPx snímač u IXUS 500 HS, respektive 16,1MPx snímač u IXUS 125 HS s nejnovějším obrazovým procesorem DIGIC 5. Záběry jsou proto kvalitní i za špatného světla bez použití blesku.

12x optický zoom u IXUS 500 HS umožňuje dostat se na dosah akci. To vše ve svůdném kovovém tenkém těle typickém pro řadu IXUS. Technologie Canon ZoomPlus rozšiřuje zoom za maximální ohniskovou vzdálenost objektivu a narozdíl od běžných digitálních zoomů jsou detaily ostré a viditelné. Technologie ZoomPlus rozšiřuje u IXUS 500 HS 12x optický zoom až na 21x zvětšení a u IXUS 125 HS rozšiřuje 5x optický zoom až na 10x.

Ultra-širokoúhlý 24mm 5x optický zoom IXUS 125 HS umožňuje zachytit větší scénu a oba modely jsou vybaveny 3,5krokovým optickým stabilizátorem obrazu pro ostré a jasné snímky a plynulý záznam videa ve Full HD. Nová inteligentní stabilizace obrazu je zárukou stabilní a jasné fotografie a videa, jelikož analyzuje objekty ve scéně a automaticky volí nejvhodnější ze sedmi# různých režimů stabilizace.

Kvalita s lehkostí

Nyní je velmi snadné zachytit vynikající snímky. Canon Smart Auto detekuje 58 různých scén a automaticky nastavuje parametry, aby byl obraz co nejlepší.

Nová funkce Face ID (identifikace obličeje) spolupracuje se Smart Auto, takže osoby na fotografiích budou vypadat vždy skvěle. Do paměti fotoaparátu lze zadat ke každému obličeji jméno a věk osob a při fotografování režim Smart Auto automaticky detekuje obličeje a s ohledem na věk a další faktory provede nejvhodnější nastavení. Například po identifikaci spícího dítěte vypne blesk a všechny zvuky fotoaparátu a zesvětlí obraz, aby výsledná fotografie byla hezčí. A pokud si děti starší 2 let hrají za jasného slunečního světla, fotoaparát předvídá pohyb a zapne režim rychlého kontinuálního snímání a Servo AF. Výsledkem jsou ostré snímky s jasnými detaily.

Snadnější je i třídění jednotlivých alb, zejména v případě přátel a rodiny. Každá fotografie je spojena se jmény zadaných tváří, což umožňuje vyhledávat obrázky podle jména.

Víceplošné vyvážení bílé zaručí, že snímky vypadají přirozeně a jsou bez nežádoucího barevného nádechu, i když jsou ve scéně různé světelné zdroje – například portréty osvětlené bleskem a wolframovým světlem.

Kreativní funkce, které zaujmou

Vysokorychlostní snímání přináší nový způsob fotografování. Režim Vysokorychlostní sekvence zachytí rychlé akce nebo jedinečné momenty při potápění. Dramatické finále automobilových závodů pomůže zachytit režim Velmi zpomalený záběr videa.

Pro okamžiky v pohybu je ideální volbou video. Oba modely nabízí natáčení videa ve Full HD (1080p) a optický zoom. IXUS 500 HS také zaznamenává zvuk ve stereu a filmy si lze vychutnat na velké obrazovce díky integrovanému HDMI-CEC portu. Vylepšení se dočkala i funkce Movie Digest. Tento režim zachytí na video s rozlišením 720p čtyři vteřiny před vytvořením každé fotografie. Z jednotlivých klipů potom lze vytvořit film, který odvypráví celý příběh.

Obě novinky v uživatelích probudí umělce. IXUS 125 HS a IXUS 500 HS mají celou řadu zábavných efektů, které mohou osvěžit snímky. Efekt Miniatura vytvoří dojem zmenšených modelů nebo efekt Rybího oka lze využít pro nevšední portréty. Pro ještě více zábavy byly přidány další 2 efekty: Hladká kůže vyhladí pleť, takže z portrétů zmizí drobné nedostatky, a Měkké přiblížení napodobuje efekt měkce kreslícího objektivu se třemi úrovněmi intenzity pro romantické nebo retro portréty.

Vytváření kompozice i prohlížení snímků je velmi snadné. 7,5cm (3,0”) LCD displej PureColor II G s vysokým rozlišením (460 tisíc bodů) nabízejí působivé detaily, jasné a živé barvy a široký pozorovací úhel, takže je možné se na snímky dívat i s přáteli, aniž by bylo nutné připojení k větší obrazovce. Vnější tvrzené sklo poskytuje vynikající viditelnost a ochranu před poškrábáním při každodenním používání.

IXUS 500 HS – hlavní charakteristika:

  • 12x zoom v tenkém a stylovém kovovém těle
  • HS System: 10,1 MPx CMOS a DIGIC 5
  • Inteligentní IS
  • 7,5cm (3,0“) LCD displej PureColor II G
  • Full HD video
  • Smart Auto (58 scén)
  • Face ID
  • Režim rychlého kontinuálního snímání
  • Movie Digest (720p)
  • Možnost použití vodotěsného pouzdra do hloubky 3 m

IXUS 125 HS – hlavní charakteristika:

  • Stylové tenké tělo s 24mm, 5x zoom
  • HS System: 16,1 MPx CMOS a DIGIC 5
  • Inteligentní IS
  • 7,5cm (3,0“) LCD displej PureColor II G
  • Full HD video
  • Smart Auto (58 scén)
  • Face ID
  • Režim rychlého kontinuálního snímání
  • Movie Digest (720p)
  • Možnost použití vodotěsného pouzdra

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese  www.canon-europe.com.