Dial Telecom zprovoznil nový datový sál pro kritické technologie

Praha, 29. února 2012 – Dial Telecom, a. s., přední český poskytovatel telekomunikačních služeb, uvedl dnes do provozu nové technologické prostory v pražském datovém centru společnosti CE Colo (dříve známé jako SITEL). Dial Telecom tak rozšířil prostor využívaný v rámci datového centra o dalších více než 40 m2 a 60 kW. Náklady na zřízení se pohybují v řádu milionů korun. (TZ)

Nový špičkově vybavený a zabezpečený vyhrazený prostor je napojený na vlastní optickou infrastrukturu Dial Telecom, která patří k nejvýznamnějším v České republice. Nově zřízený datový sál nyní bude sloužit především pro kritické technologie a technologie významných zákazníků Dial Telecomu.

60 kW pro počátečních 16 rackových pozic

V centru CE Colo je tak nyní zřízen samostatný prostor s dostatečným příkonem pro umístění páteřní sítě i dalších technologií Dial Telecomu. Prostor byl zároveň navržen a uspořádán tak, aby počáteční příkon 60 kW mohl být dle potřeby navýšen.

Veškeré technologie, použité k vybavení prostoru, jsou zálohovány. Jsou tak eliminovány všechna SPoF (Single Points of Failure – kritická místa). Energie je vedena po dvou zcela nezávislých větvích pro napájení 230 V ST a -48 V SS.

„Rozšíření našich technologických prostor v rámci pražského datového centra CE Colo je dalším krokem expanze a umožní dále zvyšovat kvalitu našich technologií a služeb. Nový datový sál budeme dlouhodobě využívat pro naše vlastní kritické technologie i technologie našich významných zákazníků,“ řekl Jaroslav Šaroch, manažer oddělení správy sítí a hlasových služeb Dial Telecom a.s.

CE Colo patří mezi nejvýznamnější centra

Datové centrum CE Colo (dříve SITEL) se nachází v Praze 10 a po rozšíření z podzimu 2011 má rozlohu 3 200 m2 čisté zákaznické plochy. Využívá jej přibližně 150 firem, mezi něž patří T-Mobile, Tesco, Interoute, GTS, MobilKom, Active24, Teleplan nebo samozřejmě Dial Telecom. Datové centrum je také křižovatkou téměř všech národních a mezinárodních datových a internetových sítí. Nabízí infrastrukturu osmého největšího peeringového bodu (NIX) v Evropě a prochází tak přes něj 55 % veškerého internetového provozu v České republice.

„Jsme rádi, že se Dial Telecom rozhodl využít služeb našeho pražského datového centra. Potvrzuje se tak jeho zásadní postavení v rámci České republiky a posiluje naše pozice na celém trhu střední a východní Evropy,“ řekl Jan Daan Luycks, generální ředitel firmy CE Colo.

Optické sítě

Optická síť je považována za konvergenční medium budoucnosti a Dial Telecom je jedním z nejvýznamnějších telekomunikačních operátorů, který poskytuje své portfolio služeb právě na vlastní optické síti a cíleně investuje do nejmodernější technologie v tomto oboru.

Více informací Vám poskytneme na stránkách http://www.dialtelecom.cz

O firmě Dial Telecom, a.s. (Česká republika)

Akciová společnost Dial Telecom je poskytovatelem komplexního portfolia hlasových, datových a internetových služeb s garantovanou dostupností po celé České republice prostřednictvím vlastní jednotné optické sítě. Délka provozovaných optických kabelových tras společnosti Dial Telecom činí v současnosti 4 600 kilometrů v rámci České republiky a 185 km kabelových tras s přibližně 12 000 km optických vláken v rámci metropolitní sítě v Praze. Síť společnosti Dial Telecom má centrální dohledové centrum v Praze. Monitorování sítě i pracoviště podpory zákazníků pracují v nepřetržitém provozu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Dial Telecom, a. s., je držitelem certifikátů ISO 9001:2009 se zaměřením na management jakosti, ISO 14001:2005 pro kvalitu environmentálního managementu a ISO 27001:2006 pro řízení informační bezpečnosti, tedy ochranu citlivých informací před neoprávněným přístupem. Více informací získáte na webových stránkách http://www.dialtelecom.cz.

O společnosti CE Colo

CE Colo a.s. je vedoucím poskytovatelem operátorsky neutrálních služeb datových center v regionu střední a východní Evropy. Všechna datová centra nabízejí zabezpečená a připojená prostředí, kde zákazníci mohou uložit a distribuovat svá kritická data, webové služby, obsah a média. Se zákaznickou plochou více než 10 000 m2 a 18ti megawatty příkonu se CE Colo zaměřuje na zabezpečení infrastruktury datových center pro zákazníky s rostoucím podnikáním v regionu střední a východní Evropy. V mnoha zemích nabízejí zařízení CE Colo klíčové propojovací body pro své národní komunikační infrastruktury.

Společnost CE Colo vznikla v lednu 2011 spojením vybraných datových center skupiny GTS s datových centrem Sitel v České republice. Je součástí skupiny GTS, která je vlastněna konsorciem finančních investorů vedeném fondy Columbia Capital, M/C Venture Partners a Innova Capital. Columbia Capital a M/C Venture Partners jsou severoamerické finanční skupiny zaměřené na investice do telekomunikačního a IT sektoru. Innova Capital je jedním z vedoucích private equity fondů zaměřených na region střední Evropy. Mezi další členy konsorcia patří Bessemer Venture Partners, HarbourVest Partners a Oak Investment Partners. Pro více informací navštivte prosím webové stránky http://www.cecolo.com.