Trend Micro Deep Discovery nabízí průlomovou ochranu před pokročilými perzistentními hrozbami a cílenými útoky

CUPERTINO, Kalifornie, 13. března 2012 – Společnost Trend Micro Incorporated (TYO: 4704; TSE: 4704), globální leader v oblasti zabezpečení z cloudu, představila Deep Discovery, třetí generaci řešení pro správu hrozeb od Trend Micro. Deep Discovery nabízí průlomové funkce a výkon, který má pomoci velkým korporacím a vládním organizacím v boji s pokročilými perzistentními hrozbami (APT) a cílenými útoky. (TZ)

APT a cílené útoky jsou novým standardem

  • Cílené útoky a APT se již běžně objevují v celé řadě odvětví a u firem různých velikostí, takže se musí organizace chránit nezávisle na své velikosti.
  • Technologické trendy jako konzumerizace, virtualizace a cloud computing oslabují úlohu zabezpečení perimetru a dále otevírají síť zmíněným útokům.
  • Standardní zabezpečení nedokáže tyto útoky odhalit ani jim zabránit, a tak analytici doporučují v rámci řádného, svědomitého řízení rizik nová aktivní opatření a specializované technologie.
  • Největší obavy mají velké podniky a vládní organizace, které pak vyžadují specializované funkce pro detekci a analýzu hrozeb, aby omezily rizika útoků a ztráty dat.

Deep Discovery bojuje s APT a cílenými útoky

Trend Micro Deep Discovery nabízí zákazníkům přehled, informace a kontrolu celé sítě, které jsou nezbytné pro omezení rizik pokročilých perzistentních hrozeb a cílených útoků. Specializované detekční mechanismy se zaměřují na identifikaci aktivit pokročilého malwaru i lidských útočníků ve všech fázích cíleného útoku. Panely dashboard navíc zajišťují hloubkovou analýzu v reálném čase a konkrétní informace nezbytné pro předcházení útokům na firemní data, rozpoznání a odvrácení těchto útoků.

„Deep Discovery vychází z důkladného zkoumání cílených útoků z celého světa, rozhovorů s významnými zákazníky Trend Micro a práce speciální produktové poradní komise tvořené předními organizacemi G1000 a vládními orgány,“ vysvětluje Steve Quane, vedoucí produktové sekce Trend Micro. „Na základě výzkumu a zákaznických podnětů jsme vyvinuli inovativní řešení pro účinný boj s APT a cílenými útoky.“

Uspokojení potřeb velkých firem a vládních organizací

Deep Discovery nabízí široké spektrum funkcí, důležité pro firmy všech velikostí, ale klíčové zejména pro rozsáhlejší organizace, jež chtějí omezit riziko cílených útoků.

Rozšířená detekce APT a cílených útoků

Deep Discovery se zaměřuje na detekci APT a cílených útoků za pomoci identifikace škodlivého obsahu, komunikace a chování, které je typické pro aktivity vyspělého malwaru nebo útočníků ve všech fázích útoku. Mezi klíčové funkce patří:

  • Zdokonalené mechanismy rozpoznávání hrozeb a víceúrovňová pravidla korelace zajišťují špičkovou detekci a minimalizují případy mylné identifikace hrozeb.
  • Virtuální analytický nástroj využívá simulovaný sandbox k zajištění další kontroly a úplné forenzní analýzy podezřelého obsahu.
  • Infrastruktura Smart Protection Network a výzkumní specialisté poskytují průběžně aktualizované informace a korelační pravidla pro identifikaci útoků.

Přehled, analýza, akce

Nová konzola pro správu produktu Deep Discovery zajišťuje přehled o hrozbách v reálném čase a hloubkovou analýzu v intuitivním vícevrstevném formátu, a tak umožňuje bezpečnostním odborníkům soustředit se na skutečná rizika, provádět hloubkovou forenzní analýzu a rychle implementovat postupy pro odražení útoků a nápravu škod. Mezi klíčové funkce patří:

  • Panel Threat Analysis Dashboard pro analýzu hrozeb obsahuje moduly widget pro rychlý přístup, hloubkové profilování hrozeb a zjišťování geografického původu škodlivé komunikace.
  • Funkce Watch List umožňuje pozorně sledovat nejzávažnější hrozby a nejhodnotnější aktiva.
  • Portál Threat Connect nabízí přímý přístup k informacím Trend Micro o specifických útocích nebo malwaru.

Integrace SIEM

Produkt Deep Discovery je nyní integrován s předními platformami SIEM (Security Information and Event Management), aby umožnil zákazníkům kombinovat jedinečné informace o síti z produktu Deep Discovery s kompletním rozsahem událostí shromažďovaných a analyzovaných nástroji SIEM.

Vysoký kapacitní výkon

Deep Discovery nabízí novou výkonnou architekturu, která je nevržena tak, aby plnila náročné a různorodé kapacitní požadavky velkých firem. Samotný produkt je dostupný v celém spektru hardwarových, softwarových a virtuálních formátů, které podporují multigigabitové firemní páteřní sítě i vzdálené pobočky.

Trend Micro Real-Time Threat Management Solutions

Deep Discovery je součástí řady nástrojů a služeb nazvané Trend Micro Real-Time Threat Management Solutions, která má nabídnout přehled a kontrolu nad celou sítí, konkrétní informace o hrozbách a včasnou ochranu slabin nezbytnou pro minimalizaci rizik spojených s pokročilými hrozbami.

Podpůrné citace

Beth Israel Deaconess Medical Center

„Nikdy dřív jsme ve zdravotnictví neměli tak jednoznačnou potřebu bezpečnostního dohledu nad klíčovou infrastrukturou,“ říká John Halamka, hlavní informatik fakultní nemocnice Beth Israel Deaconess Medical Center. „Jako první nemocnice, která certifikovala naše aplikace EHR (elektronických zdravotních záznamů) pro „smysluplné využití“, se BIDMC snaží zlepšit péči o pacienty a zkvalitnit posk ytování zdravotní péče s využitím těch nejlepších technologií. Každý pokrok v oblasti „smysluplného využití“ však vyžaduje protiváhu v oblasti zabezpečení, a proto jsme rádi, že se Trend Micro zaměřuje na inovace zabezpečení, a pomáhá tak zachovat pokrok v oblasti péče o pacienty a chránit naši klíčovou infrastrukturu.“

Další materiály

Více informací o APT a cílených útocích získáte v dokumentu:
http://www.trendmicro.com/cloud-content/us/pdfs/business/white-papers/wp_esg-real-time-threat-management.pdf

Dostupnost

Očekává se, že produkt Deep Discovery bude široce dostupný od 2. čtvrtletí tohoto roku.

O společnosti Trend Micro

Trend Micro Incorporated (TYO: 4704; TSE: 4704), globální leader v oblasti zabezpečení z cloudu, pomáhá prostřednictvím svých řešení pro zabezpečení internetového obsahu a správu hrozeb pro podniky i jednotlivce vytvářet bezpečný svět pro výměnu digitálních informací. Jsme průkopníkem zabezpečení serverů s více než 20 lety zkušeností, dodáváme špičkové zabezpečení pro klienty, servery i z cloudu, které odpovídá potřebám našich zákazníků a partnerů, rychleji zastaví nové hrozby a chrání data ve fyzickém a virtualizovaném prostředí i v prostředí cloudu fyzickém a virtualizovaném prostředí i v prostředí cloudu. Naše produkty a služby založené na infrastruktuře zabezpečení pomocí cloud computingu Trend Micro™ Smart Protection Network™ zastaví hrozby tam, odkud pocházejí – na internetu – a jsou podporovány více než tisícovkou odborníků z celého světa.

Další informace o společnosti Trend Micro Incorporated a jejích produktech a službách naleznete na webu Trend Micro.com. Tato tisková zpráva Trend Micro i další oznámení jsou k dispozici na adrese http://newsroom.trendmicro.com/ a v rámci kanálu RSS na adrese www.trendmicro.com/rss.   Také nás můžete sledovat na Twitteru jako @TrendMicro.