AVerMedia představuje zachytávací kartu s hardwarovou kompresí pro PC hráče

AVerMedia Technologies, Inc., přední jméno na poli digitálních multimediálních technologií, uvádí na thr novou 1080p střihovou kartu Live Gamer HD s hardwarovou kompresí, která byla primárně vyvinuta s ohledem na potřeby a požadavky hráčů počítačových her. Karta Live Gamer HD je osazena H.264 hardwarovým enkodérem, jenž umožňuje nahrávání audio-video signálu z hráčského PC bez zbytečného zatěžování výkonu CPU a aniž by tedy ovlivňovala plynulost her samotných. (TZ)

Použité PCI-Express rozhraní je zárukou naprosto bezchybného záznamu i těch nejnáročnějších herních momentů a pass through HDMI/DVI vstupy a výstupy zaručují naprosto dokonalý a ničím nerušený herní zážitek za současného nahrávání všech záběrů na pozadí. Střihová karta Live Gamer HD je dodávána se zcela novou aplikací RECentral, vyvinutou společností AVerMedia pro co nejsnazší a nejpohodlnější nahrávání a streamování jakýchkoliv herních záběrů.

Karta Live Gamer HD představuje naprostý průlom ve vytváření herních videí. Podporuje celou řadu rozlišení a díky pass through zapojení tvoří perfektní mezičlánek mezi grafickou kartou a monitorem. Při zachytávání signálu z grafické karty na stejném počítači funguje Live Gamer HD podobně, jako software pro nahrávání obrazovky PC—zásadním rozdílem však je, že nedochází k žádným výpadkům framů, ztrátě kvality, nebo zbytečnému zatěžování CPU. V porovnání s dosavadními možnostmi zachytávání obrazu na PC jsou hlavními přínosy zabudovaného H.264 enkodéru především úspora systémových prostředků a zachování výkonu PC, stejně jako znatelně vylepšená efektivita při ukládání full HD klipů na pevné disky. Společnost AVerMedia navíc tuto kartu vybavila speciálním USB Hot Button tlačítkem, jehož stisknutí okamžitě spustí nahrávání i v momentě, kdy není čas zdlouhavě přepínat mezi aplikacemi, nebo hledat tu správnou klávesovou zkratku. Další klenot se pak ukrývá v doprovodné aplikaci “RECentral”; aplikaci vyvinuté zcela na míru a pro naplnění všech potřeb hráčů počítačových her. S tou lze kromě samotných záběrů z her nahrávat dokonce i vlastní hlasové komentáře a s výsledným záznamem se pak okamžitě pochlubit i ostatním hráčům na internetu, neboť RECentral podporuje i možnost živého streamování záběrů přes portál TwitchTV. V aplikaci RECentral je navíc možné si vytvářet vlastní uživatelské profily a podle potřeby mezi nimi libovolně přepínat.

Uvedením karty Live Gamer HD společnost AVerMedia opět dokazuje svůj zájem a snahu o vytváření jedinečných a bezkonkurenčních hráčských produktů a zcela mění pohled na způsob zachytávání obrazu z PC. Už nikdy více není potřeba obětovat drahocenný výkon počítače pro nahrávání kvalitních herních záběrů ve vysokém rozlišení. Live Gamer HD je prostě zcela nezbytným pomocníkem pro všechny zapálené pařany a profesionální pro-gamery, jenž zaručuje stabilní a precizní záznam všech důležitých a klíčových herních momentů. Ačkoliv je však karta zaměřena především na PC hráče, je samozřejmě možné ji použít i pro nahrávání z konzolí a všech dalších zařízení s HDMI výstupem. Balení střihové karty Live Gamer HD obsahuje vše nezbytné a kromě aplikace RECentral a zmíněného Hot Button tlačítka pro okamžité nahrávání je navíc součástí i HDMI kabel, redukce z DVI na HDMI a z HDMI na DVI a rovněž 3.5mm audio kabel.

***

O společnosti AVerMedia Technologies

Společnost AVerMedia Technologies (http://www.avermedia.com) je klíčovým hráčem na poli digitálních multimediálních video technologií. Mimo vlastní výrobu kompletní řady TV tunerů a osobních video nahrávacích zařízení se AVerMedia zaměřuje i na hardware a software DVR kamerových bezpečnostních systémů, dokument kamery, střižny digitálního videa, TV foto prohlížeče a převaděče signálu z TV do PC. Díky tomu nacházejí produkty společnosti AVerMedia uplatnění jak v soukromé, tak i komerční, nebo vzdělávací sféře. AVerMedia usiluje o maximální přínos v oblasti zábavního průmyslu a komunikačních prostředků. Společnost byla založena roku 1990 a od roku 2000 je veřejnou akciovou společností. Vysoké kvality všech produktů AVerMedia je dosaženo v souladu s nejpřísnějšími standardy ekologicky šetrné výroby.