O2 Cloud pomáhá nově také inkubátoru ČVUT

Telefónica Czech Republic, jeden z největších systémových integrátorů v České republice, zahájil spolupráci s inkubátorem Inovacentra Českého vysokého učení technického (ČVUT).  (TZ)

“Od spolupráce s Inovacentrem si slibujeme jednak možnost podílet se na zajímavých projektech, a to nejen v oblasti ICT, a jednak zlepšení povědomí o tom, že patříme mezi špičky českého trhu v oblasti IT řešení,” říká František Schneider, ředitel divize firemních zákazníků společnosti Telefónica Czech Republic. Hodnota spolupráce uzavřené na dva roky přesahuje částku dva miliony korun a může být dále zvýšena.

“V našem inkubátoru máme průběžně asi 20 začínajících firem, pro které bude využití virtuální kanceláře a dalších ICT služeb od O2 znamenat významnou úsporu peněz i času, a to v kritické době začátků jejich podnikání. Protože je náš inkubátor malý, snažíme se nabízet služby s velkou přidanou hodnotou. Ty nám umožní podporovat i firmy, které kancelář nutně ke své činnosti nepotřebují. Nabídka služeb O2 Cloud je přesně to, co naši studenti a výzkumníci, začínající podnikatelé, uvítají. Velmi oceňuji, že nám společnost Telefónica nabídla spolupráci a podpoří tak odvážné, kteří se rozhodli postavit na vlastní nohy a jít s kůží na trh,” říká Ing. Jaroslav Burčík, Ph.D., ředitel Inovacentra ČVUT, provozovatele inkubátoru.

Atraktivní nabídka i pro malé a střední firmy

Značka O2 představuje nejen největšího českého integrovaného telekomunikačního operátora, ale také jednoho z největších systémových integrátorů v ČR. V roce 2011 se tržby z ICT řešení podílely na celkových příjmech společnosti Telefónica Czech Republic pěti procenty, což při celkových příjmech 52,4 miliardy korun dělá 2,4 miliardy korun. “V oblasti ICT vidíme velký potenciál pro další růst a nové služby, které jsme představili, nám v tom pomohou. Donedávna jsme se soustředili na největší zákazníky, nyní ale máme atraktivní nabídku služeb i pro střední a malé firmy, což je i důvod, proč jsme navázali partnerství s Inovacentrem,” upřesňuje František Schneider.

“Začínající firmy a projekty v rámci inkubátoru Inovacentra ČVUT už nemusí shánět potřebnou infrastrukturu – během několika minut budou mít díky O2 Cloudu k dispozici služby, které potřebují,”vyzdvihuje jednu z předností spolupráce Jana Hodboďová, manažerka inkubátoru.

“Telefonica Czech Republic nabízí v rámci spolupráce Inovacentru možnost využívat Virtuální datové centrum a Virtuální desktop. Začínající start-up projekty mohou díky těmto produktům urychlit začátek svého podnikání bez nutnosti vysokých nákladů na hardware, datová úložiště a síťové prvky. Zároveň optimalizují své TCO (Total Cost of Ownership – celkové náklady vlastnictví) v oblasti IT,” upřesňuje František Schneider. Hardware i software přitom zůstává ve správě odborníků firmy Telefónica Czech Republic a uživatel se tak nemusí starat o chlazení, napájení, zálohování a další záležitosti spojené s provozem informační infrastruktury. Zákazníci tak ušetří čas i peníze, protože za cloudové služby budou platit měsíční poplatek, který odpovídá nákladům na běžnou správu podobných systémů. Ušetří za investice a získají přitom řešení o řád vyšší úrovně.”

Hlavní přednosti služeb O2 Cloud

  • spolehlivost (hardware je umístěn v nejmodernějších datových centrech jako je Nagano a další s úrovní bezpečnosti TIER 3+)
  • jednoduchá správa (nastavení a ovládání probíhá prostřednictvím webového portálu O2 Cloud)
  • rychlost (služby je možné aktivovat prakticky ihned)
  • vysoká kapacita (v případě potřeby je možné okamžitě navýšit výpočetní či datovou kapacitu)
  • podpora (nonstop odborná podpora pro všechny zákazníky)
  • cena (cloudové služby O2 zpřístupňují IT infrastrukturu firmám, které na ně zatím neměly finanční prostředky, a zlevňuje ji pro firmy, které zatím provozovaly vlastní řešení)

Služby O2 Cloud získaly také prestižní ocenění IT produkt roku 2012 odborného časopisu Computerworld v kategorii on-line nebo související služba.

O společnosti Telefónica Czech Republic

Telefónica Czech Republic je předním integrovaným telekomunikačním operátorem na českém trhu. V současnosti provozuje téměř sedm miliónů mobilních a pevných linek, což z ní činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb na světě. Nabízí nejucelenější nabídku hlasových a datových služeb v České republice. Mimořádnou pozornost věnuje využití růstového potenciálu především v datové a internetové oblasti. Společnost provozuje nejrozsáhlejší pevnou a mobilní síť včetně sítí 3. generace – datovou síť CDMA a síť UMTS, která umožňuje přenos dat, hlasu, obrazu a videa. Telefónica Czech Republic je také předním poskytovatelem ICT služeb v zemi.

O společnosti Telefónica

Společnost Telefónica je z hlediska tržní kapitalizace jednou z největších telekomunikačních firem na světě. Své obchodní aktivity zaměřuje především na služby pevné a mobilní telefonie, přičemž za klíčový nástroj k rozvoji obojího považuje širokopásmové připojení. Společnost ve významném rozsahu působí celkem v 25 zemích světa a počet jejích zákazníků dosahuje téměř 300 milionů. Její zastoupení se soustřeďuje na Španělsko, Evropu a země Latinské Ameriky, kde realizuje svou růstovou strategii. Telefónica je 100% soukromá společnost, akcie společnosti jsou kotované na burze v Madridu a dalších burzách a dělí se o ně více než 1,5 miliónu přímých akcionářů.