První křest eknihy – nový díl světoznámé ságy Mládí v hajzlu vychází přednostně elektronicky

Milovníci elektronických knih se tak mohou jako první dozvědět, jak monumentální sága z pera amerického spisovatele C. D. Payne dopadne. Kniha od nakladatelství Jota je od dnešního dne k dostání na Palmknihách. Tištěná verze bude k dispozici až od 18. července letošního roku. „Jsme rádi, že můžeme našim čtenářům nabídnout nový titul této oblíbené americké ságy. Prvních šest dílů máme v nabídce již několik měsíců, nově zařazeným dílem Mládí furt v hajzlu doplňujeme kompletní nabídku celé této série a zároveň začínáme novou ságu, psanou potomkem hlavního aktéra,“ uvedl Jiří Vlček ze společnosti Palmknihy.

Kniha byla netradičně pokřtěna na letošním ročníku veletrh Svět knihy. Skleniček na šampus tentokrát naplněných těstovinovými písmenky se kromě zástupce distributora a nakladatele ujala také kmotra knihy zpěvačka Lenka Nová. „Elektronické knihy považuji za praktické pomocníky, které člověk může brát s sebou na cesty. Zaberou málo místa, všude se vejdou a můžete je mít neustále u sebe,“ dodala uživatelka eknih Lenka Nová, která si z veletrhu zároveň odnesla i novou čtečku. Elektronickému uvedení knihy na trh velmi fandí, sama zvolila stejný postup při vydání své nové desky, která byla nejdříve k dispozici online a až od příštího týdne se dostává do kamenných obchodů.

Přednostní vydání knihy v elektronické podobě podle všech zúčastněných dobře koresponduje i s děním v knize. Díl „Mládí furt v hajzlu“ totiž není sedmým pokračováním známé humorné ságy, ale spíše novým začátkem. Hlavní postavou tentokrát není Nick Twisp, ale jeho syn Scott. Je to patnáctiletý sexuálně nezkušený mladík, který žije v současné době plné mobilů a internetu. Představuje pokračovatele Nickova dobrodružství v moderní podobě, kterému odpovídá i symbolický přechod knihy z papíru do digitální podoby.  V knize se navíc po letech potkají i původní hrdinové, takže o nečekané situace a zvraty nebude nouze.

Elektronická kniha Mládí furt v hajzlu je od dnešního dne k dispozici na www.palmknihy.cz.

Mládí furt v hajzlu – Deník Nickova syna Scotta Twispa
C. D. Payne
Nakladatelství Jota, 2012
Beletrie pro děti a mládež

Spletité a zábavné osudy rodu Twispů v deníku pubertálního potomka hlavního hrdiny série.

Scottovi je patnáct a dosud nepoznal slasti sexuálního života, což je samo o sobě důvodem k depresi. Teď se ale navíc jeho naprosto trapný otec (jinak též nechvalně proslulý rozvraceč pokojných životů Nick Twisp) rozhodne, že se s celou rodinou odstěhuje do Hollywoodu, kde se hodlá stát hvězdou vlastního televizního seriálu. Scott najednou přijde o všechny své kamarády a dostatečnou útěchou mu není ani život v luxusním sídle bratrance Tylera, bývalé hvězdy amerického fotbalu a nyní multimilionáře neustále obklopeného zástupy spoře oděných krasavic. Ke všemu seženou rodiče Scottovi brigádu – má otročit jako produkční v otcově pořadu. A tady objeví světélko v temnotách – krásnou Azuru, dceru filmové hvězdy a otcova dávného soka Trenta Prestona, která se uchází o roli v seriálu. Idylka ovšem vydrží pouze do chvíle, kdy se objeví Nickova velká láska z mládí Sheeni Saundersová se synem, pohledným a neuvěřitelně okouzlujícím Frankem. City rodičů mladých hrdinů se začínají opětovně probouzet a k tomu se ještě na internetu objeví kniha z pera jistého pochybného individua jménem Vijay Joshi, která odkrývá řadu nepříjemných tajemství z jejich minulosti.  A že je opravdu co číst. Zkrátka jeden průšvih za druhým. Má-li Scott konečně přijít o panictví, získat ženu svého srdce a dobýt světovou slávu, bude muset nasadit veškerou pověstnou twispovskou vynalézavost.

***

C. D. Payne (*1949 Ohio) je americký volnomyšlenkářský spisovatel. Proslavil se především sérií kultovního deníku Mládí v hajzlu (Nakladatelství JOTA). Vystudoval historii evropských zemí na Harvardu, poté se živil jako redaktor, grafik, reklamní textař, fotograf, stavitel vlastního domu aj., měl asi třicet zaměstnání a žádné se mu podle jeho slov nelíbilo. V současné době se věnuje provozu svého nakladatelství Aivia Press, muzeu karavanů a psaní beletrie. Žije v Sonoma County, severně od San Franciska.  V Nakladatelství JOTA dále vyšly knihy: Holubí mambo (1999), Americké krásky (2006), Neviditelný (2012).

O společnosti Palmknihy s.r.o.:

Společnost Palmknihy je největší a zároveň i nejstarší distributor elektronických knih na českém trhu. Během svého třináctiletého působení si ze stránek www.palmknihy.cz  čtenáři stáhli bezmála sedm milionů knih. Aktuálně má ve své nabídce více než 5 000 titulů a každý měsíc přibývá více než stovka nových knih. Eknihy ze serveru Palmknihy.cz je možné číst na všech typech zařízení – na tabletech, chytrých telefonech, počítačích, ale i na specializovaných čtečkách včetně Amazon Kindle.

O nakladatelství JOTA, s.r.o.:

Nakladatelství Jota je na českém trhu již 21 let. Vydalo již více než tisíc titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z angličtiny, francouzštiny, ruštiny, němčiny či španělštiny. V průběhu uplynulých let se z něj stalo jedno z největších nakladatelství v České republice, které ročně vydává 80 titulů a desítky dotisků úspěšných knih.