AEC dosáhla úrovně Affiliate Elite v rámci RSA SecurWorld Programu

Brno, 1. sprna 2012 – Společnost AEC, člen Cleverlance Group, v říjnu 2011 uzavřela dohodu o participaci v programu SecurCare Provider společnosti RSA pro řešení RSA enVision. K dnešnímu dni se jí navíc podařilo dosáhnout úrovně Affiliate Elite v rámci RSA SecurWorld Programu. (TZ)

„Vnímáme to jako velkou výzvu a závazek vůči našim zákazníkům a samozřejmě i společnosti RSA, ale také jako potvrzení našeho dlouhodobého dominantního postavení na trhu bezpečnosti,“ uvedl Jan Rulíšek, obchodní ředitel AEC. „Disponujeme širokým a zkušeným týmem technických specialistů, kteří zajišťují veškeré fáze dodávky projektů včetně technické podpory našim zákazníkům s využitím nejmodernějších technologií i pro nejnáročnější řešení a požadavky klientů.“

Od loňského října společnost AEC poskytuje pro své zákazníky veškerou servisní podporu pro řešení enVision od společnosti RSA a to v režimu 24/7 přes vlastní helpdeskový systém. Tuto podporu zajišťuje tým technických specialistů, kteří jsou na tento produkt certifikovaní a mají za sebou řadu úspěšných implementací. Nespornou výhodou se ukázala podpora v češtině, čímž odpadla dosavadní nutnost zadávání servisních požadavků do helpdeskového systému společnosti RSA v cizím jazyce. Veškerou podporu v České republice zajišťuje přímo společnost AEC.

Technologie RSA enVision™ je platforma pro správu informací, která slouží ke komplexní a efektivní

transformaci dat událostí pro funkční inteligenci v oblasti zabezpečení a shody s předpisy. Společnost AEC nabízí kromě RSA enVision také řešení RSA Archer eGRC, jež pomáhá správcům cloudu dodržovat bezpečnostní normy (ISO 27001, PCI, PII, HIPAA, SOX, CSA, VMware Hardening Guide a další), sadu analytických nástrojů RSA NetWitness, která umožňuje automatizovou identifikaci, analýzu a určování priorit reakcí na malware nezachycený běžnými preventivními nástroji v reálném čase a RSA DLP, jež usnadňuje organizacím odhalování, monitorování a odstraňování rizik ztráty citlivých dat napříč infrastrukturou včetně smartphonů a tabletů.

„Spolupráci se společností AEC vnímám jako perfektní spojení našich špičkových produktů se špičkovými lokálními experty. Pravdou totiž je, že pro úspěch náročných projektů v oblasti řešení bezpečnosti a souladu je vždy potřeba nejen technický nástroj, ale i kvalitní konzultant s bohatými zkušenosti. Jsem rád, že spolupráce mezi RSA a AEC funguje výborně nejen na úrovni technické podpory, ale i z pohledu obchodní spolupráce. Společnost AEC se tak během pouhých dvou let od startu partnerství vypracovala mezi trojici nejúspěšnějších RSA partnerů na území Česka a Slovenska.“ dodal Ivan Svoboda, Territory Manager společnosti RSA.

O společnosti AEC

Společnost AEC patří již od svého založení v roce 1991 k nejvýznamnějším domácím poskytovatelům softwaru a služeb pro bezpečnost dat a antivirovou ochranu. V řadách zaměstnanců AEC na pobočkách v Brně, Praze a Bratislavě působí několik desítek zkušených IT profesionálů, kteří jsou vždy připraveni pomoci zákazníkům překonávat bezpečnostní úskalí, se kterými se ve světě informačních technologií setkávají stále častěji. AEC nabízí bezpečnostní software předních světových společností – AVG, Eset, F-Secure, Kaspersky, McAfee, Norman, MS Forefront, Symantec, TrendMicro, TrustPort. V široké nabídce služeb informační bezpečnosti AEC lze nalézt bezpečnostní analýzy, penetrační testy, řízení kontinuity činností, implementaci bezpečnosti, procesy související s bezpečnostní dokumentací a další specializované služby. Od roku 2008 je společnost AEC členem Cleverlance Group. Stala se tak součástí významné české skupiny dodavatelů IT konzultačních služeb a komplexních SW řešení pro finanční, telekomunikační a veřejný sektor. Pro více informací o společnosti AEC navštivte www.aec.cz.

O společnosti RSA

RSA, bezpečnostní divize společnosti EMC, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací, pomáhá organizacím z celého světa k úspěchu prostřednictvím řešení složitých a citlivých bezpečnostních problémů a dodávkou bezpečnostních řešení a řešení pro minimalizaci rizik a dosahování legislativní shody. Mezi problémy zejména patří: řízení rizik a hrozeb, bezpečnost mobilního přístupu a spolupráce, zajištění a prokazování souladu s požadavky, zabezpečení virtuálních prostředí a prostředí typu cloud computing.

Prostřednictvím kombinace kontrolních mechanizmů pro ověření totožnosti, prevence proti ztrátě dat, šifrování, hardwarových i softwarových klíčů, ochrany před podvodným jednáním, bezpečnostního monitoringu (SIEM) společně s funkcemi eGRC a poradenskými službami zajišťuje RSA důvěryhodnost a bezpečnost pro milióny identit, transakcí i citlivých dat.