Coolhousing nově nabízí server hosting s monitoringem příkonu až na úroveň zásuvek

Praha, 22. srpna 2012 – Coolhousing s. r. o., přední český poskytovatel hostingových služeb, nyní nově nabízí měření reálného příkonu všech hostovaných serverů. Díky použitým napájecím panelům Eaton ePDU může Coolhousing měřit a tedy klientům i vyúčtovat reálnou spotřebu připojených serverů a zákazníci společnosti tak nejsou nuceni platit za elektrickou energii, kterou ve skutečnosti jejich server nespotřeboval. (TZ)

Spotřebovaná elektrická energie je jednou z nejzásadnějších a také nejzáludnějších položek celého hostingu serverů. Obvykle totiž tvoří 60 – 80 % ceny a představuje tak nejvyšší náklad, který zákazník za hostovaní svého serveru zaplatí. Běžnou praxí datových center je účtování nákladů na napájení podle příkonu, který je uveden na štítku zdroje u připojeného serveru. Naproti tomu hostingová společnost Coolhousing jako první na našem trhu dokáže měřit on-line reálný příkon všech serverů, na všech zásuvkách v datovém centru.

„Někdo může takovéto měření chápat jako nevýhodu, pro nás je však zákazník skutečným partnerem,“ říká Jiří Dvořák, specialista prodeje Coolhousing s.r.o., a dodává: „Aby mohlo partnerství dobře fungovat, nesmí ani jedna ze stran jít do společné věci s tím, že nad druhou stranou nějakým způsobem vyzraje, nebo dokonce zamlčí významné skutečnosti. Přesné a kdykoliv doložitelné měření je vždy přínosem.“

Panely lze ovládat na dálku

Kromě toho nabízejí napájecí panely EATON ePDU další zajímavé funkce, mj. inteligentní ovládání pomocí dálkového a zabezpečeného spínání jednotlivých výstupů, jejich řazení do časových posloupností a cyklů. Jsou tak schopné určit nebo ovládat elektřinu a spínání až na úroveň samotných zásuvek. Napájecí panely ePDU zvládají i monitoring výstupů z jednotlivých zásuvek a tím umožňují společnosti Coolhousing jemně rozlišit příkon až na 10 W.

Výhody nového server hostingu

Pořízení vlastního fyzického serveru přináší řadu výhod, ať se jedná o hardwarovou konfiguraci přesně na míru, dostatečnou diskovou kapacitu nebo o plnou kontrolu nad daty, ale i nad celým řešením od úplného začátku. Oproti virtuálnímu serveru můžete mít svá data pod absolutní kontrolou a vědět, že i v případě ztráty vzdáleného spojení se serverem, je zde možnost dojet do datového centra a svá data znovu získat.

Nabídka server hostingu se sice může na první pohled jevit komplikovaná, ale pro Coolhousing je to však opět věc partnerství. Z pohledu společnosti není fér, aby zákazník s miniTower serverem platil za prostor v serverovně stejnou částku, jako platí zákazník s ohromným BigTowerem. Coolhousing dělá nabídku server hostingu na míru zákazníkova serveru, nikoliv na míru svého fakturačního systému. Díky dlouholetým zkušenostem v oblasti server hostingu, nasazení inteligentních zásuvek, optimalizaci nákladů na prostor serveru a v neposlední řadě efektivnímu využívání konektivity umí Coolhousing sestavit hostingový plán fyzického serveru již za 500,- Kč měsíčně.

Více informací rádi najdete na http://www.coolhousing.net.

O společnosti Coolhousing

Coolhousing s.r.o. je významný český poskytovatel hostingových služeb. Provozuje vlastní datové centrum se třemi serverovnami v centru Prahy v areálu Stimbuilding na Vinohradské třídě, přímo v místě propojovacího uzlu NIX.cz. Společnost poskytuje profesionální a zálohované služby v oblasti server housingu a dedikovaných serverů. Klade důraz především na dostupnost a spolehlivost nabízených služeb, bezpečnost uložených dat, stejně jako na rychlost a stabilitu připojení. Zajišťuje také podporu klientům a přístup k zákaznickým serverům v režimu 365/24/7.

Síť datového centra Coolhousing se dá označit za multivendor řešení – kombinaci technologií značek Juniper a Cisco. Na access vrstvě se používají switche Cisco Catalyst řady 29xx. Vše je propojeno v kruzích skrze PVSTP (Per-VLAN Spanning Tree Plus), stomegabitové prvky jsou zakruhovány dvougigabitovým propojem, gigabitové prvky jsou zakruhovány čtyřgigabitovým propojem. Zátěž je zcela rozložena a stabilně se drží pod 30 % uplinku. Na hranici sítě provozuje Coolhousing čtveřici routerů, 2× Cisco a 2× Juniper. Hlavní routing zajišťují směrovače Cisco řady 7600 a Juniper MX80. Z celé servrerovny momentálně ústí 18 optických tras ve dvou směrech. Připojení NIXu je zajištěno dvojicí 10Gb linek, tranzitní konektivita je zajištěna společnostmi Dial Telecom a Interoute po gigabitových spojích, s plnými BGP tabulkami, podporou communit a blackholingu. Nepřerušené napájení je zajištěno dieselovými agregáty Cummins, SDMO 200 a záložními zdroji (UPS)

Coolhousing s.r.o. provozuje vlastní autonomní systém v internetu pod registračním číslem AS35592, je členem sdružení RIPE a sdružení NIX.

Více informací naleznete na http://www.coolhousing.net.