Canon představil 5 nových velkoformátových tiskáren a spektrofotometr pro trh grafických umění

PRAHA, 17. září 2012 – Canon Europe, světový lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, představil 5 nových velkoformátových tiskáren pro trh grafických umění. Nové stroje velikosti 24” až 60” a se systémem osmi a dvanácti barev obsahují řadu nových funkcí, které zaručují vynikající kvalitu obrazu, vysokou produktivitu a široké možnosti využití. (TZ)

Canon tak bude první společností, která využije jeden inkoustový systém a zásobníky inkoustu „Hot Swap“ napříč celou řadou grafických velkoformátových tiskáren. Inkoustový systém nabízí širší barevný gamut, výraznější odstíny černé, lepší odolnost proti poškrábání a stabilnější barvy pro optimální kvalitu obrazu a zajištění absolutního souladu výtisků bez ohledu na požívané zařízení. Technologie „Hot Swap“ umožňuje vyměnit inkoustové kazety během tisku, takže se snižují prostoje a tisknout lze bez přerušení.

12barevné 24“ tiskárny imagePROGRAF iPF6400 a iPF6450 nahrazují modely iPF6300 a iPF6350. Canon zároveň představil i nový spektrofotometr pro imagePROGRAF iPF6450, který umožňuje přesné, vysoce stabilní a konzistentní barevné tisky. Přepínatelný UV filtr poskytuje uživatelům mnohem větší flexibilitu při využití různých druhů médií.

Spektrofotometr kalibruje inkousty, takže všechny 12barevné velkoformátové tiskárny, které Canon představil v roce 2012, mohou mít jednotný vzhled tištěných barev. Uživatelé mohou u iPF6450 pomocí spektrofotometru centrálně řídit správu barev i na dalších velkoformátových tiskárnách imagePROGRAF, které jsou nainstalované v jiných lokalitách, a optimalizovat výkon a sjednotit barevnost.

12 barevná 44” tiskárna imagePROGRAF iPF8400 nahrazuje iPF8300 a přináší velký 250GB pevný disk a rychlejší propustnost. Canon nabízí uživatelům širší možnost volby a zároveň představil 12barevnou 60” tiskárnu imagePROGRAF iPF9400 a 8barevnou 60“ tiskárni iPF9400S. Celkovou kvalitu obrazu vylepšují barevné inkousty LUCIA EX, které poskytují přibližně o 20 % širší barevný gamut a vyšší rychlost tisku. Tiskárny se tak skvěle hodí pro tisk fotografií, uměleckých děl a vnitřního značení.

iPF9400S přináší vylepšené tiskové technologie a při speciálních příležitostech, kdy je potřeba velmi  rychlá produkce, využívá méně trysek. Tisk je tak 1,5x rychlejší než u předchozího modelu iPF9000S. iPF9400S přináší jasné barvy a vylepšenou sekvenci tiskové hlavy, což umožňuje rychlejší tisk a nový model je tak ideální pro výrobu plakátu.

Canon také vyvinul plug-in Gallery Wrap  do Photoshopu pro jednoduchý automatizovaný tisk pláten a Fine Art obrazů.. Jedná se o ideální nástroj pro galerie. S novými modely je dodáván i software pro ještě lepší správu médií, kalibraci a účtování. Tiskové úlohy lze flexibilněji zadávat a sledovat jejich průběh a zároveň vytvářet výtisky podle přesných specifikací.

Tiskárny budou představené na stánku Canon (hala 3.2) na veletrhu photokina 2012 (18.-23. září 2012).

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese  www.canon-europe.com.