Hlavní výhrou nové soutěže eClubu ČVUT je založení firmy v USA

Praha, 11. září 2012 – eClub ČVUT, jehož hlavním posláním je podpora inovativních nápadů studentů a uvádění jejich podnikatelských záměrů do praxe, vznikl v roce 2010 na katedře kybernetiky Fakulty elektrotechnické ČVUT. Od doby svého založení vyhlašuje pravidelně studentské soutěže a nyní přichází s další inovací – soutěží mezinárodní.  (TZ)

„Již nějakou dobu spolupracujeme s ateliérem multimédií na UTB. Studenti mají skvělé grafické nápady, ale většinou je nedotáhnou do fungujících aplikací. Na ČVUT máme programátory, kteří nevynikají v grafickém designu. Hlavní myšlenkou nové soutěže je tedy spojení programátorů z ČVUT a grafických designérů z UTB,“ říká zakladatel eClubu Jan  Šedivý a dodává: „Mezitím, co jsme řešili takovéto propojení programátorů a grafiků, jsem navštívil ředitele Vavrick Street Inkubátoru Steva Kuyena, který bude hostem eClubu 24. 9. 2012. Zjistili jsme, že máme společné problémy, a proto jsme se dohodli udělat soutěž společně a vytvořit tak mezinárodní soutěžní týmy.“

Soutěž je zaměřená na hry pro mobilní zařízení – telefony, nebo tablety. Účastníci soutěže si mohou vybrat jednak ze seznamu grafických návrhů, ale mají možnost přihlásit se i do volného tématu, jehož designové zpracování bude zcela v režii vývojářů. Vytváření soutěžních týmů bude probíhat pomocí aplikace Basecamp (přihlášení soutěžící si budou moci prohlížet navrhované projekty, diskutovat s ostatními soutěžícími tak, aby mohli vytvořit tým s někým, kdo bude mít podobné vize).

Termín podání přihlášek do Basecampu je 5. 11. 2012. Vítězný tým pak bude vyhlášen již 12. 11. 2012. Výhercům bude založena vlastní firma v USA, což znamená, že dostanou šanci rozjet svůj byznys na nejzajímavějším trhu ve světě.

Více informací a podmínky soutěže naleznete na stránce: http://nyupolyeia.org/apps.html

Stručně o ČVUT:

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 24 500 studentů. Pro akademický rok 2012/13 nabízí ČVUT svým studentům 105 studijních programů a v rámci nich 419 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. ČVUT se v roce 2010 umístilo mezi 400 nejlepšími univerzitami světa, které vyhodnocovaly britské The Times. Mezi světovými technickými univerzitami obsadilo 121. místo.