Domainquibe.cz pomáhá s volbou spolehlivého poskytovatele internetových služeb

Poradit s výběrem kvalitního dodavatele v oblasti tvorby webových stránek nebo jejich provozu, s registrací domény či s dalšími internetovými službami umožňuje nyní spotřebitelům značka DomainQube.CZ. Jedná se o první projekt hodnocení kvality poskytovaných internetových služeb v České republice, který se snaží koncovým spotřebitelům usnadnit výběr spolehlivého a odborně způsobilého poskytovatele internetových služeb.   (TZ)

„Na naši zákaznickou podporu se často obrací zákazníci s žádostí o radu ohledně internetových služeb, které souvisí s registrací domén. Pomoci jim zorientovat se v široké nabídce internetových služeb  bylo jedním z důvodů vzniku projektu DomainQube.CZ. Těší nás, že prostřednictvím projektu můžeme využít naše zkušenosti z devítiletého působení na trhu a doporučit uživatelům dodavatele, který jim poskytne kvalitní služby s osobním přístupem. “ uvádí Ilona Filípková ze společnosti General Registry, která projekt DomainQube.CZ provozuje.

Na stránkách projektu www.domainqube.cz jsme mj. vytvořili průvodce, který na základě odpovědí na jednoduché otázky zjistí potřeby uživatele (např. vytvoření www stránek, e-shopu, redesign webu, zlepšení pozice ve vyhledávačích….)

Na základě zjištěného, dokážeme zákazníkovi doporučit jednoho, či více poskytovatelů požadovaných služeb. Na stránkách se navíc dozví řadu zajímavých a praktických informací a tipů z prostředí internetu.

Garancí toho, že do projektu vstupují pouze spolehliví a důvěryhodní partneři, je dodržování desatera jasně definovaných kritérií tzv. kodexu. Ten se zaměřuje např. na profesionální přístup k zákazníkovi, korektní obchodní jednání, kvalitu a šíři poskytovaných služeb, odbornou způsobilost a odpovídající technické vybavení apod. Pokud dodavatelé všechna kritéria splní, je jim společností General Registry udělena známka DomainQube.CZ, která garantuje kvalitu poskytovaných internetových služeb.  Zapojení do procesu je bezplatné a nevyžaduje finanční ani jiný audit fungování společnosti. Dodržování kritérií je průběžně kontrolováno.

Více informací na  www.domainqube.cz

Informace o projektu: Projekt DomainQube.CZ byl zahájen v srpnu roku 2012 prezentací na stejnojmenných webových stránkách. K projektu mohou přistoupit společnosti poskytující internetové služby, které splní kritéria kodexu a jsou partnery General Registry. Cílem je propojit stranu kvalitní nabídky internetových služeb s poptávkou a dosáhnout tak maximálního efektu pro uživatele i poskytovatele.

Informace o General Registry, s.r.o. – společnost je registrátorem domén specializovaným na spolupráci se společnostmi poskytujícími internetové služby. Na trhu působí od roku 2003. Celkově spravuje téměř 80 tis. domén, z toho přes 63 tis. s koncovkou .cz  V počtu registrovaných .cz domén se nachází na sedmé příčce.