FINEP a VCES začaly s výstavbou nové centrály Vodafonu

Praha 29. října 2012 Dnes byl položen základní kámen nové budovy Vodafonu, která vznikne v rámci projektu CITY WEST v pražských Stodůlkách. Půjde o centrálu s úsporným provozem a šetrným chodem ve vztahu k životnímu prostředí. Generálním dodavatelem stavby byla v minulých dnech vybrána společnost VCES. Slavnostního zahájení výstavby se zúčastnili představitelé společností Vodafone, FINEP a VCES. (TZ)

Dokončení budovy je plánováno na konec června 2014, Vodafone v nové centrále začne působit od ledna 2015. Budovu si bude od společnosti FINEP dlouhodobě pronajímat. Jedním z důvodů pro stěhování jsou rostoucí nároky Vodafonu na ekologické parametry sídla. Nová centrála bude mít certifikát LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) a díky ekologicky šetrnému chodu navíc Vodafone dlouhodobě významně ušetří provozní náklady svých kanceláří.

„Kromě ekologie pro nás byla při výběru nové centrály důležitá flexibilita pracovního prostředí a celková efektivita nové budovy. Postupně se mění styl práce. Jsme moderní telekomunikační společnost, jejímž cílem je být snadno dostupná, stejně jako naše služby zákazníkům. Dobrá dopravní dostupnost a těsná blízkost metra je proto výhodou,“ říká Jitka Schmiedová, viceprezidentka pro lidské zdroje a správu majetku ve Vodafonu.

Nová budova určená společnosti Vodafone je další částí mozaiky úspěšného projektu CITY WEST v Praze Stodůlkách. „Podobně, jako u budovy pro Vodafone, splňují i další části celého projektu CITY WEST přísné podmínky v oblasti ochrany životního prostředí a energetické šetrnosti. Chceme v podobném trendu pokračovat i u dalších projektů,“ říká generální ředitel FINEP Tomáš Pardubický.

Společnost FINEP v minulých dnech vybrala generálního dodavatele stavby. Stala se jím společnost VCES, která bude zodpovědná za provedení stavby.

„Jsme velice rádi za možnost podílet se na rozvoji lokality CITY WEST realizací nové budovy pro společnost Vodafone a navázat tak na úspěšnou stavbu nového sídla Komerční banky. Posilujeme tak naši pozici významného hráče na stavebním trhu hlavního města. Realizace projektu, který dosáhne certifikace LEED na úrovni „SILVER“, je pro naši společnost velkou výzvou,“ uvedl Bruno Moyne, předseda představenstva VCES a.s.

O Vodafone Czech Republic

Mobilní operátor Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice v současnosti poskytuje služby pro více než tři miliony zákazníků. Od roku 2007 poskytuje společnost pod názvem Vodafone OneNet komplexní telekomunikační služby (hlasové i datové služby v pevné a mobilní síti) firemním zákazníkům jak ze soukromého, tak veřejného sektoru. Společnost je také aktivní v oblasti společenské odpovědnosti. Založila Nadaci Vodafone ČR, která je podle objemu rozdělených prostředků třetí největší firemní nadací v ČR a rozdělila za 6 let neziskovému sektoru více než 85 milionů korun. V roce 2010 Vodafone oslavil desetileté výročí na českém trhu netradiční kampaní Jsme stejná krevní skupina, kterou masivně propagoval bezplatné dárcovství krve a počátkem roku 2011 spustil První zelenou síť. Vodafone se opakovaně stal vítězem soutěží CSR Award a Top Filantrop v oblasti společenské odpovědnosti. Více informací na www.vodafone.cz

FINEP se specializuje na výstavbu rezidenčních projektů, kde klade důraz na nadstandardní servis a spokojenost klientů. Klíčová je lokalita, originální architektura a kvalitní provedení stavby. K dnešnímu dni postavila více než 6500 nových bytů v několika desítkách úspěšně dokončených projektů. Kromě rezidenčních projektů FINEP buduje také administrativní komplexy, které splňují vysoké standardy moderních budov s odpovídajícím komfortem a zázemím pro zaměstnance.

FINEP je ryze česká společnost, jež si za dobu své existence, od roku 1995, vybudovala na českém trhu velmi silnou pozici. V roce 2006 rozšířil FINEP svou působnost za hranice České republiky, na Slovensko. Produktové portfolio je doplněno nabídkou realitních a finančních služeb. Více informací na www.finep.cz

Společnost VCES a.s. zajišťuje generální dodávky staveb od přípravy zakázky přes zpracování projektové dokumentace až po vlastní realizaci stavby. Ke klíčovým stavebním oblastem společnosti patří realizace pozemních staveb (občanské a bytové, sociální a nemocniční stavby, průmyslové stavby, rekonstrukce), vodohospodářských a vodních staveb, ekologických a inženýrských staveb a dopravních staveb. Svým podílem na českém stavebním trhu se VCES a.s. řadí ke špičce stavebních dodavatelů v České republice.

Od poloviny roku 2006 je VCES dceřinou společností druhé největší stavební společnosti na světě – stavební skupiny Bouygues.