HP uvádí nová datová úložiště a služby s lepší podporou mobilního přístupu malých a středních firem

PRAHA, 5. listopadu 2012 – Společnost HP představila nové produkty a služby, které pomohou malým a středně velkým organizacím (SMB) zjednodušit jejich IT infrastrukturu a lépe využít obchodní potenciál mobilního přístupu. (TZ)
Používání mobilních zařízení ve firmách umožňuje jejich zaměstnancům vzdálený přístup ke klíčovým aplikacím a datům. Díky tomu mohou firmy udržet vysokou míru produktivity bez ohledu na to, kde se zaměstnanci právě nacházejí. Mnohem vyšší efektivitě při dosahování rychlejších či účinnějších reakcí na požadavky mobilního přístupu a virtualizovaných aplikací však ve většině SMB organizací brání stávající nepružná, „roztříštěná“ IT infrastruktura.

Pro zjednodušení správy IT technologií a usnadnění přechodu SMB firem na moderní infrastrukturu rozšířilo HP portfolio HP konvergované infrastruktury o nová úložiště a síťová řešení, která zvyšují produktivitu zaměstnanců díky zajištění bezpečného přístupu k firemním aplikacím a datům z mobilních zařízení. HP rovněž nabízí programy financování a školení, jenž se zaměřují na možné komplikace při nasazování mobilních řešení v SMB sektoru, jejich řešení a získání zdrojů potřebných pro cílenější pokrytí obchodních příležitostí, které přináší rychlý vývoj v oblasti mobilního trhu.

„Mobilní přístup se brzy stane běžnou součástí pracovních procesů každé SMB organizace. Dnes už firmy prostřednictvím mobilního přístupu zdaleka neřeší jen odesílání e-mailů, ale využívají i kritické podnikové aplikace, jako například CRM či obchodní systémy,“ řekl Robert Anderson, vicepresident pro výzkum v agentuře Gartner. „Malé a středně velké firmy musejí přizpůsobit a modernizovat své stávající IT dovednosti, aby získaly konkurenční výhody a maximálně využily obchodní příležitosti, které nabízí rychle rostoucí mobilní trh.“

Modernizace datových úložišť v mobilním světě

Nárůst objemu zpracovávaných dat a nároků jednotlivých aplikací se zrychluje s rozšiřováním možností mobilního přístupu, zároveň dochází i ke změně jejich využití a přístupu k nim. SMB organizace proto potřebují snadno použitelné, škálovatelné a ekonomické možnosti ukládání dat (storage), které dokážou reagovat na nejnovější požadavky, a současně pokrýt dynamickou zátěž i markantní nárůst strukturovaných a nestrukturovaných dat.

HP nabízí nová storage řešení s vysokou škálovatelností, spolehlivostí a dostupností pro splnění všech firemních požadavků. Mezi tyto novinky patří:

Řešení HP StoreVirtual Storage založené na operačním systému HP LeftHand a technologii HP ProLiant Generation 8 (Gen8). Jedná se o vysoce flexibilní datové úložiště s rozšířenou podporou virtualizačních požadavků. Nabízí mj. funkce pro přidávání fyzických úložišť bez přerušení provozu či přesun dat napříč fyzickým a virtuálním úložištěm na pouhých několik kliknutí myší. Kapacita úložného prostoru tak může být snadno upravována přímo za běhu datového úložiště při zachování nepřetržité dostupnosti dat.

HP StoreEasy Storage představuje integrované storage řešení podporující zpracování souborů a aplikací prostřednictvím zabudované deduplikace a šifrování dat. Středně velké firmy si již nemohou dovolit „jen tak“ pořizovat další souborový server, aby pokryly obrovský nárůst nestrukturovaných dat z mobilních zařízení. Díky integraci systému Windows mohou SMB organizace HP StoreEasy Storage rychle konfigurovat a spravovat, aniž by musely dlouze studovat proprietární systémy. HP StoreEasy Storage podporuje až 10 000 uživatelů a lépe si poradí s vícenásobným zpracováváním zátěže v prostředí jediné konsolidované platformy, která je úsporná, vysoce bezpečná a spolehlivá.

HP finanční služby okamžitě zpřístupňují SMB firmám produkty a řešení HP, přičemž mohou odložit platbu (či právní splátku) o 90 dnů nebo si vybrat zcela bezúročnou půjčky. SMB firmy tak mají k dispozici vysoce flexibilní možnosti, jak výhodně financovat modernizaci své IT infrastruktury.

Podpora mobilního přístupu díky jednodušší síťové správě

SMB firmy, stejně jako např. vládní organizace, jsou tlačeny k pokrývání potřeb rychle rostoucího počtu „mobilních“ zaměstnanců, kteří vyžadují přístup k rozsáhlým souborům, službám či aplikacím náročným na šířku pásma, jako jsou například videokonference. Vzhledem k omezeným finančním i lidským zdrojům však potřebují spolehlivá řešení se snadným používáním a levným provozem.

Přístupové body série HP M220 – nejnovější rozšíření síťové architektury HP FlexNetwork – nabízejí zvýšenou šířku pásma a jednodušší správu i údržbu sítě pro spolehlivé pokrytí rostoucích potřeb SMB organizací.

Produkty z řady HP M220 sjednocují správu bezdrátových sítí díky „clusterové“ technologii, která SMB organizacím umožňuje nasadit a spravovat až 10 přístupových bodů v podobě jediného objektu; není tak nutné administrovat jednotlivá zařízení samostatně. Díky dosažené časové úspoře mají IT správci více prostoru pro nasazení a konfiguraci nových multimediálních aplikací či bezdrátových zařízení bez přerušení síťového provozu. Nová řešení HP rovněž zvyšují zabezpečení sítí díky detekci a odstranění nebezpečných přístupových bodů či upozornění na používání chybně nakonfigurovaných přístupových bodů.

Zařízení HP M220 obsahují nástroj Quick Setup Wizard – grafické webové rozhraní pro hromadnou konfiguraci více přístupových bodů. Nabízí pět možností snadného uvedení do provozu a umožňují vybrat nejlepší prostředí bezdrátové sítě na míru individuálních požadavků každé organizace.

Špičkové a dostupné technologie

Díky široké nabídce technologií a programů HP mohou SMB firmy zjednodušit své IT operace a zvýšit produktivitu zaměstnanců. K dispozici mají:

Inovované řešení HP Client Virtualization SMB Reference Architecture for Citrix VDI-in-a-Box, podporující o 50 % více uživatelů(1) oproti předchozí verzi. Toto řešení snižuje náklady a složitost nasazení desktopových virtualizačních aplikací a umožňuje zaměstnancům bezpečný vzdálený přístup k pracovním plochám, aplikacím či firemním serverům odkudkoli, kdykoli a z jakéhokoli zařízení. Kritická uživatelská data nejsou uložena v mobilním zařízení, ale na serveru, a nemohou tak být ztracena, ukradena, poškozena nebo zničena.

Program HP Learning Initiative for Entrepreneurs e-Learning (HP LIFE e-Learning), který přináší cloudová školení bez dodatečných výdajů a přispívá k vylepšení klíčových IT či obchodních dovedností odkudkoli a z jakéhokoli zařízení. HP LIFE e-Learning nyní nabízí školení s HP profesionály, společně s webináři a dalšími relevantními informačními zdroji, které se zaměřují na využívání mobilních technologií a jejich přínos pro obchodní růst organizací.

Cena a dostupnost

Nové modely HP StoreVirtual Storage 4130 a 4330 vstoupí do prodeje 4. prosince 2012. HP LeftHand Operating System 10.0 bude rovněž dostupný od 4. prosince 2012, přičemž stávající uživatelé platformy HP LeftHand P4000 G2 jej budou moci využívat zdarma.

Systém HP StoreEasy Storage bude v prodeji od 10. prosince 2012.

Přístupové body série HP M220 by mělo být možné objednat prostřednictvím prodejní sítě HP a jeho autorizovaných obchodních partnerů od 12. listopadu 2012. Vykrytí objednávek proběhne během prosince 2012.

Řešení HP Client Virtualization SMB Reference Architecture for Citrix VDI-in-a-Box s technologií Citrix Personal vDisk je již aktuálně k dispozici.

Ceny výše uvedených novinek budou k dispozici v okamžiku uvedení na český trh.

HP finanční služby jsou dostupné ve vybraných lokalitách po celém světě. Podrobnosti lze najít na webových stránkách www.hp.com/hpfinancialservices.

O společnosti HP

HP vytváří nové příležitosti pro uplatnění technologií, které významně ovlivňují jednotlivce, firmy, státní správu a celou společnost. Portfolio největší technologické firmy světa, které zahrnuje špičkové produkty z oblasti tiskových řešení, osobní výpočetní techniky, softwaru, služeb a IT infrastruktury, je pečlivě vyvíjeno pro řešení problémů zákazníků. Více informací o společnosti HP (NYSE: HPQ) je k dispozici na webu www.hp.cz.

Tagged