Alza.cz zrekonstruovala a rozšířila své prostory v pražských Holešovicích

Praha, 8. listopadu 2012 – Společnost Alza.cz a.s., největší prodejce počítačů a elektroniky, otevřela nové prostory v Praze 7 Holešovicích. Byla rozšířena prodejní plocha a vznikl nový moderní prostor pro výdej zboží, který přináší zákazníkům pohodlí a maximální kvalitu obsluhy. (TZ)

V říjnu tohoto roku započala rekonstrukce, která byla ukončena 6. listopadu. Rozšířeny byly prostory prodejny, kde se již nyní nachází více než 1200 vystavených produktů. Jde tak o největší prodejnu výpočetní techniky a elektroniky v ČR. Dále vznikly nové moderní prostory výdeje zboží s kapacitou až 8 000 spokojených zákazníků denně. Prostory prodejny a výdeje jsou propojeny, takže si zákazníci mohou v rámci jednoho prostoru zboží prohlédnout, vybrat, objednat, zaplatit a pohodlně vyzvednout.

„Našim zákazníkům jsme připravili komfort, který si zaslouží. Nové moderní prostory, široký výběr a žádné fronty. Vytvořili jsme zázemí pro jejich nákupy bez stresu a v příjemném prostředí“, říká Petr Pražák, Provozní ředitel Alza.cz a.s.

Díky rekonstrukci, která byla provedena v rekordním čase 10 týdnů, se prostory zvětšily o 600m2. Nainstalována byla téměř 1 tuna kabelů, které prochází 200 metry kabelových žlabů. Vytvořeno bylo 400 LAN zásuvek a protipožárním nátěrem bylo ošetřeno více než 200m2 ploch. Veškeré prostory jsou plně klimatizovány a jsou osvětleny pomocí indukčních světel s výkonem 3,2 kW. Výdejní pulty jsou pak osazeny barevnými LED pásky, které zákazníkům pomáhají v orientaci při výdeji. Hlášení vyvolávacích čísel je regulováno dle hluku v hale. Zajímavostí je, že veškeré úpravy byly realizovány za plného provozu.

„Na začátek prosince připravujeme pro své zákazníky další překvapení, které jim zpříjemní pobyt na prodejně Alza.cz v pražských Holešovicích“, dodává Pražák.

O společnosti Alza.cz, a.s.

Společnost Alza.cz se zabývá prodejem výpočetní techniky a elektroniky od roku 1994 a dlouhodobě je lídrem českého internetového trhu. Už v roce 2005 přesáhl obrat společnosti Alza.cz hranici
1 miliardy Kč. Na českém trhu šlo o první pokoření této hranice internetovým obchodem. Společnost Alza.cz každý rok upevňuje svou pozici a v roce 2011 dosáhla obrat již  6,8 miliardy Kč a vyřídila přes 2 285 000 objednávek, což je o 42 % více než v předchozím roce. Celkově Alza.cz zvýšila počet svých zákazníků o 46 % oproti roku 2010. Denní návštěvnost webových stránek www.alza.cz přesahuje 290 000 uživatelů. Portál www.alza.cz jsou nejnavštěvovanější stránky v oblasti počítačů a elektroniky na českém internetu.

Jedničkou na trhu je Alza.cz zejména díky bezkonkurenční skladové dostupnosti zboží, široké nabídce produktů a nadstandardním službám, které doprovázejí samotný prodej i poprodejní služby.

V předchozích letech získala společnost Alza.cz a.s. za své obchodní úspěchy i řadu prestižních ocenění. Jmenujme například GE Money Multiservis Obchodník roku 2008 či absolutní prvenství

HP Partner roku v letech 2009, 2010, 2011 a vítězství v anketě Shop Roku 2011 a 2012 v kategorii Cena kvality – Obchodní domy.