IBM rozšiřuje nabídku pro social business o mobilní cloudová řešení

Armonk, USA, 6. prosince 2012 – Společnost IBM představila nový software pro social business. Ten umožní firemním klientům spolupracovat snadněji a bezpečněji v prostředí cloudu s využitím řady mobilních zařízení. Nejnovější IBM SmartCloud zahrnuje nové prvky social networkingu a také nově službu IBM SmartCloud Docs, kancelářskou sadu umístěnou v cloudu, která umožňuje spolupracovat na zpracování textových dokumentů, tabulek a prezentací simultánně. (TZ)

Podle výzkumu Forrester Research se celková hodnota byznysu v cloud computingu zvýší ze 41 miliard dolarů v roce 2010 na 241 miliard dolarů v roce 2020. Současně vzkvétá i oblast budování sítě kontaktů, neboli social networkingu. Forrester Research navíc předpokládá, že tržní příležitosti pro aplikace social business porostou do roku 2016 o 61 % a dosáhnou výše asi 6,4 miliardy dolarů.

IBM SmartCloud Docs a nové služby v portfoliu IBM SmartCloud for Social Business klientům umožní spolupracovat jak v rámci organizace, tak i externě s partnery, klienty nebo dodavateli. Například při práci na dokumentu v cloudovém prostředí uživateli slouží funkce „instant messaging“, díky níž lze zjistit, jestli je další uživatel přítomen online a je k dispozici k chatu v reálném čase. Tyto nové prvky se zařadí do portfolia IBM SmartCloud for Social Business, jež zahrnuje sdílení souborů na firemní úrovni, přístup do komunit, online meetingy, rychlou komunikaci formou instant messaging, e-mail a kalendář v cloudu.

Produkty IBM SmartCloud for Social Business nyní také splňují tzv. zásady „European Union Safe Harbor“, tedy požadavky na americké firmy v souladu s nařízeními EU ohledně získávání, zpracování osobních údajů a přístupu k nim, a tak dají evropským organizacím příležitost využít výhod sociálního podniku v cloudu.

###

Další zdroje informací:

Tiskovou zprávu v angličtině si můžete přečíst zde.
Pro další informace o IBM Smart Cloud navštivte tyto stránky.
Video o SmartCloud Docs si prohlédněte zde: http://youtu.be/kd88z7xANMs.
Obrázky ke SmartCloud Docs si stáhnětě zde: http://bit.ly/WKwutL.