3D video zeď a 84palcové ultra HD Multi-touch zobrazovací zařízení v expozici LG na veletrhu CES

PRAHA, 21. prosince, 2012 – Pokročilá zobrazovací zařízení budou jedním z hlavních magnetů na stánku společnosti LG Electronics na nadcházejícím mezinárodním veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas (8. – 11. ledna 2013). (TZ)

Součástí reprezentativního výběru zobrazovacích zařízení bude vlajková loď této kategorie, 3D video zeď tvořená 55palcovými obrazovkami, 84palcové zobrazovací zařízení Ultra HD Multi-touch, EZ Sign TV, Smart Gate Media Pole, Smart Mirror a další špičkové komerční displeje. Společnost LG si uvědomuje rostoucí potřebu účinných a efektivních digitálních zobrazovacích zařízení a je připravena rozvíjet celou řadu produktů, které obsahují nejmodernější IPS panely s energeticky úspornou technologií Smart Energy Saving.

“LG vidí v segmentu digitálních zobrazovacích zařízení světlou budoucnost,” řekl Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics. “Nabízíme řadu vynikajících výrobků schopných provozu v různých prostředích, kde mohou uspokojit širokou škálu potřeb klientů. Naše kombinace IPS panelů s technologií Smart Energy Saving nabízí dvojí výhodu, poskytuje perfektní zobrazení a významné úspory energie.”

LG opakovaně dokázala svoji kompetenci v oblasti digitálních zobrazovacích zařízení spoluprací s velkými nadnárodními společnostmi jako jsou McDonald‘s, KFC, Nike, Kia, Hyundai a Vodafone. Společnost úspěšně zabezpečila dodávku těchto zařízení pro nejrůznější projekty velkého rozsahu, včetně dodávky téměř osmnácti tisíc digitálních displejů do populární kanadské sítě restaurací Tim Hortons.

Zobrazovací zařízení LG nalezneme také v mnoha významných světových dopravních uzlech, jakými jsou například mezinárodní letiště v jihokorejském Inčonu a Sydney.

V příštím roce se návštěvníci veletrhu CES budou moci pokochat pohledem na digitální zobrazovače, které jsou působivé nejen svými rozměry, ale také kvalitou zobrazení a energetickou účinností.

3D video zeď obřích rozměrů

Je pravděpodobné, že o LG se na CES bude hodně hovořit v souvislosti s její obří trojrozměrnou video zdí složenou ze 122 obrazovek o úhlopříčce 55 palců typu LG WV70MD. Díky světově nejmenší vzdálenosti mezi jednotlivými rámečky obrazovek (5,3mm), vyvolává 3D video stěna v divákovi pocit, jako by se díval na jednolitý obrovský displej.

Vyvážení bílé pro jednotlivé obrazovky může být kalibrováno automaticky prostřednictvím vestavěného software, což zajišťuje dokonale homogenní kvalitu obrazu na všech obrazovkách a technologie IPS zajišťuje živý a ostrý obraz se širokým pozorovacím úhlem. Velkoformátové digitální zobrazovače LG využívají patentovanou technologii Smart Energy Saving snižující spotřebu elektrické energie oproti konkurenčním výrobkům přibližně o třicet procent.

84-palcové Ultra HD Multi-touch zobrazovací zařízení pro reklamu a vzdělávání
84-palcové Ultra HD Multi-touch zobrazovací zařízení LG vstupuje s rozlišením Ultra HD na trh digitálních zobrazovacích zařízení v segmentu B2B. Na veletrhu CES umožní návštěvníkům pracovat s reprodukcemi uměleckých děl z nejprestižnějších světových muzeí. Neuvěřitelně vysoká hustota pixelů na Ultra HD Multi-touch umožňuje pozorovat i nejjemnější tahy štětce. Kromě zoomování, otáčení nebo psaní zpráv prsty přímo na obrazovku umožňuje LG 84palcové Ultra HD Multi-touch zobrazovací zařízení intuitivní, přirozenou interakci, která jej činí ideálním pro řadu komerčních a vzdělávacích aplikací.

EZ Sign TV a další

Na veletrhu CES 2013 bude vystavována rovněž LG EZ Sign TV ověnčená cenou CRN jako Výrobek roku 2012. Toto ocenění obdržela zejména za schopnost přizpůsobitelného rozložení obsahu. Univerzální EZ Sign TV se hodí k mnoha aplikacím, včetně reklamy, přehrávání multimédií a přenosu živého vysílání. Ve stánku LG uvidíte rovněž štíhlý a prostorově úsporný Smart Gate Media Pole nabízející ideální řešení pro marketinkové a reklamní aplikace. Smart Mirror je displej, který může fungovat buď jako zrcadlo, nebo jako monitor.

Přístup LG k trhu B2B

Používání digitálních zobrazovacích zařízení je na vzestupu a společnosti DisplaySearch odhaduje, že v roce 2016 se jich na celém světě prodá asi 9,5 miliónu kusů, což je šestkrát vice než v roce 2009.

Zobrazovací systémy LG jsou k vidění v řadě míst, kde splňují nejrůznější funkce, od reklamy na výrobky a služby, přes školení studentů a profesionálů, podporu vládních a firemních operací až po poskytování užitečných informací pro veřejnost.

LG bude také vystavovat více svých stěžejních výrobků na nejprestižnějším evropském veletrhu zaměřeném na profesionály Integrated Systems Europe 2013 (ISE), který bude zahájen 29. ledna v Amsterdamu.

O LG Electronics CZ

Firma LG je silnou korejskou společností, která se svojí více než 50letou tradicí patří mezi světové lídry a technologické inovátory ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích. Regionální pobočka LG Electronics CZ patří na českém a slovenském trhu mezi přední hráče v prodeji spotřební elektroniky. Nabízené portfolio LG na českém trhu je rozděleno do pěti kategorií: Spotřební elektronika, Domácí spotřebiče, Klimatizační jednotky, Mobilní telefony a Informační technologie. Česká pobočka LG Electronics byla založena v roce 2003, o dva roky později přibyla kancelář v Bratislavě. Zaměstnává více než 120 zaměstnanců, přičemž roční obrat se pohybuje v řádu miliard korun. Ve skupině LG pracuje více než 84 tisíc lidí, ve 112 provozech, v 81 dceřiných společnostech na celém světě. Produkty společnosti LG zaručují vysokou kvalitu, inovativnost a osobitost. V roce 2011 získala společnost LG ocenění asociace EISA za „Nejlepší řešení 3D domácího kina“ a „Nejlepší přehrávač kombinovaný se systémem prostorového zvuku“. LG se pravidelně účastní soutěží Red Dot Design Award, iF Design Award a Industrial Design Excellence Award (IDEA).

O LG Electronics Home Entertainment

LG Electronics Home Entertainment je přední světový hráč v oblasti televizorů, monitorů, komerčních displejů, audio-video systémů, PC a bezpečnostních systémů. Firma neustále posouvá technologické hranice a vytváří zařízení vybavená řadou nejrůznějších funkcí a se stylovým designem. Spotřebitelské produkty LG jsou především

CINEMA 3D Smart TV, OLED TV, IPS monitory, systémy domácího kina, přehrávače Blu-ray™ disků, audio a video systémy do automobilů, skener v podobě počítačové myši a externí úložiště dat. Obchodní (B2B) produkty LG zahrnují propagační obrazovky, systémy pro videokonference a bezpečnostní kamery.