Canon a Océ v České republice a na Slovensku zahajují integraci

PRAHA, 2. ledna 2013 – Společnosti Canon a Océ dnes oznámily zahájení integrace v České republice a na Slovensku. Obě země patří do druhé fáze EMEA integračního procesu, který v první fázi již úspěšně proběhl ve Švýcarsku, Německu, Rakousku, Nizozemí, Belgii a Itálii. (TZ)
Cílem plné integrace Océ do společnosti Canon je vytvořit v jednotlivých státech a celé Evropě sjednocenou a efektivní společnost. Spojením předností Canon a Océ nově vytvoříme jak kompletní nabídku profesionálních tiskových technologií pro stávající i nové zákazníky, tak i lepší základy pro vyšší ziskovost a zvyšování tržeb v budoucnosti.

Tam, kde dnes pracují dvě samostatné společnosti, vznikne společnost nová, opírající se o silné stránky Canon i Océ a obě společnosti v ní budou mít své jasné místo.

Ladislav Paleček, generální ředitel a jednatel společností Canon CZ a Canon Slovakia byl 29. listopadu 2012 jmenován vedoucím manažerem integrace společností Canon a Océ v České republice a na Slovensku, přičemž vlastní integrace začíná 1. ledna 2013. Hermann Anderl bude pokračovat v plnění svých stávajících povinností jako generální ředitel společnosti Océ v České republice a na Slovensku po celou dobu integračního procesu.

K zahájení integrace Ladislav Paleček uvedl: „Mám radost, že mohu být v čele této vzrušující proměny společností Canon a Océ. Je to počátek nové éry, ve které budeme našim zákazníkům schopni nabídnout rozšířené a vskutku komplexní portfolio produktů, servisu a služeb založené na znalostech a zkušenostech dvou vůdčích firem v oblasti tiskových řešení.“

Doplňující informace:

16. listopadu 2009 společnost Canon Inc. oznámila svůj záměr o odkoupení 100% akcií společnosti Océ Venlo.

22. prosince 2009 společnosti Canon Inc. a Océ oznamují, že Evropská komise a švýcarský a tchajwanský úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolily navrhovanou akvizici společnosti Océ společností Canon.

28. ledna 2010 společnost Canon Inc. oznamuje, že činí veřejnou nabídku na odkup všech vydaných běžných akcií a akcií v oběhu společnosti Océ, kterou bude financovat z vlastních zdrojů.

19. května 2010 na veletrhu IPEX 2010 Canon a Océ oznamují první integrační kroky s cílem stát se globálním lídrem na poli tiskového průmyslu.

8. listopadu 2010 první nizozemský zákazník kupuje tiskový systém Canon prostřednictvím distribučního kanálu společnosti Océ.

22. března 2011 Canon a Océ představují první společně vyvinuté tiskové řešení – Canon imagePRESS C7010VPS series – které je výsledkem integrace technologie digitálního barevného tisku řešení Canon imagePRESS C7010VP s inovovaným workflow Océ PRISMA sync.

17. května 2011 Canon a Océ slaví první instalaci řešení Canon imagePRESS C7010VPS, prvního produktu vyvinutého společným úsilím společností Canon a Océ. K danému datu bylo na nový stroj zadáno 15 objednávek.

10. června 2011 Canon a Océ slučují své příslušné tiskové divize ve Švýcarsku – Canon Europa N.V. a Océ (Schweiz) A.G. – a stávají se tak největším poskytovatelem tiskových řešení ve Švýcarsku.

25. ledna 2012 Canon Finance Netherlands B.V., dceřiná společnost plně vlastněná firmou Canon, vydává příkaz k zahájení řízení na zákonný výkup (tzv. „squeeze out procedure“) zbývajících akcií společnosti Océ N.V. dle nizozemského práva.

14. února 2012 Océ N.V. odchází z amsterdamské burzy NYSE Euronext.

31. prosince 2012 byla dokončena integrace v zemích první vlny, což znamená, že 80 % obchodních aktivit společnosti Océ v Evropě bylo plně začleněno do lokálních zastoupení společnosti Canon.

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese  www.canon-europe.com.